Hoffikova NB 1,6

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Hoffikova NB 1,6

Příspěvekod hoffik » 18 led 2017, 11:00

tak sice mi to trvalo, ale po cca 3 měsících jsem se dokopal sem taky napsat :)
teď jen zjistit jak začít :D ... no o mx 5 jsme se s tátou bavili vždycky a minulý rok jsme se dohodli že si jí koupíme, jenže nakonec jsme si koupili dohromady vw eos 3,2 V6, což je supr auto se supr motorem, jenže dost žere. tak jsem se rozhodl že vyměním svou daily fabii za něco daily zábavnějšího :) první volba padla (nesmějte se mi) na Smart Roadster, fascinovalo mě že autíčko který váží 800 kilo a má 700cm2 motor může mít 60kW. už jsem je hledal v bazarech a chtěl si koupit ale nakonec to nedopadlo protože by se mi tam nevešli věci na golf (a jak muj kamarád řekl, ani náhradní kalhotky pro přítelkyni). tak jsem začal pokukovat po něčem trošku použitelnějším :) MR2 jsem vyřadil hned (kufr žádnej) a u MG-F mě děsila jakákoliv oprava ( nevim jak jsou natom náhradní díly a nářadí jestli je metrický nebo ne), a tak jsem se nakonec rozhodl že si splním sen ---> MX5.od té doby co jsem se rozhodl, než jsem si jí koupil tak aby mě provokovali, tak si jednu mx 5 koupil strejda a jednu kamarád... ale aspoň jsem se v ní poprvé svezl a pak se těšil ještě víc !
jelikož jsem chtěl jezdit s autem denně, a bál jsem se aby se mi v zimě točili obě kola, chtěl jsem samosvor, jenže po pár inzerátek který dopadly špatně (některé z čr, pár z mobile.de kde jsem se i dohodl na ceně a že tam druhý den zajedu a už se neozvali ... ) jsem řekl že to nebudu řešit. chtěl jsem NBFl (víc se mi líbili sedačky :D ) a pokud možno v kůži ale to nebyla podmínka. no a zdejší člen vojtiiiisek tu měl inzerát na jednu krásnou,tmavě modrou, nezrezlou (opravdu !nezkoušejte mi to rozmluvit ! :D ) z itálie přiveženou NBFl 1,6 v kůži a s klimou. pořád se mi zdála drahá ale nakonec jsme se dohodli a tak jsem se stal majitelem.

plány do budoucna :
zašít prasklý šev u sedačky
výfuk ulter sport (co si o něm myslíte?) (nebo cobalt to se ještě uvidí)
možná i střed výfuku
asi originální 16" kola na léto

no a dál uvidíme :) v autě už je voltmetr od vmhl, a také od něj podložky pod pružiny ( na autě eibach pružiny a auto s nimi nepřejelo hranu u vrat :D )
také je hotový nástřik dutin a spodku, obojí budu v létě dělat ještě jednou (projistotu :D )

fotek mam zatim málo ale až bude hezky nějaké přidám :)
Přílohy
IMG_0914.jpg
NBFl 1,6
hoffik

Re: Hoffikova NB 1,6

Příspěvekod Tommy014 » 18 led 2017, 15:55

Velká gratulace:)..ať dobře slouží! Svor se dá dosehnat když ti bude hodně scházet :D :D . Jinak k tomu výfuku. Rozhodně doporučuju ho vyměnit, je to jedna z nejlepších úprav co můžeš udělat a je to už celkem jedno za jakej :). Já mám cobalt(jako spoustu lidí tady) a kamarád má dual ulter a oba jsme spokojený - ale určitě narazíš u lidí na oba typy tak je dobré si to poslechnout(podle toho odkud jsi) - ani jeden však neotravuje na delších cestách a když pak jedeš rychleji tak to má lepší zvukovej doprovod než impotentní oem konec:-D. Jo a auto s oběma jde líp do otáček.
Tommy014

Obrázky: 2

Příspěvekod TeeJay » 18 led 2017, 16:48

Jen Ulter ti snadno zrezne, je to plecháč, to se ti s Cobaltem nestane - je to nerez a nestojí o moc víc. Na druhou stranu, Ulter má snad i nějakej homologační papír, narozdíl od Cobaltu.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Tommy014 » 18 led 2017, 18:31

tak aspon to bude to auto autentický :-D, když bude orezly komplet:-D..jinak je to otazka jakej zvuk by se ti libil vic a financi :)
Tommy014

Příspěvekod hoffik » 19 led 2017, 09:41

Tvrděj že má homologaci no :) uvidim podle financí někdy na začátku léta :) třeba se do tý doby někde sejdeme a budu mít šanci si to poslechnout :)bydlim kousek od kladna takže do prahy kousek :D
NBFl 1,6
hoffik

Příspěvekod Tommy014 » 19 led 2017, 10:05

Jooo tak to se určitě někde sejdem na srazu nebo v Klecanech na K&K...jinak na Kladně je případně Tomas93 co ma NBFL s cobaltem :-D.
Tommy014

Příspěvekod hoffik » 19 led 2017, 13:26

Tak super to se někdy třeba uvidíme :) jinak na ten kobalt si nechat vygravírovat homologaci by mohlo projít ne? Oni už poznaj kulový :D
NBFl 1,6
hoffik

Příspěvekod Renee » 19 led 2017, 14:13

Zajímavý plán, pak se pochlub jestli to převedeš do praxe! Taky časem budu muset sehnat nový výfuk a nerad bych měl pak problémy s STK.
1993 NA 1.6 85kW. 6q, 4.1 torsen, MeisterR. How did that happen?
Renee

Příspěvekod hoffik » 19 led 2017, 14:23

Jde o to jestli to půjde a jestli seženu fotku tý homologace , nebo ještě lépe abych si to nafotil a oměřil :)
NBFl 1,6
hoffik

Příspěvekod Robo96 » 19 led 2017, 14:31

jo, potom budeme vsetci k tebe chodit na navstevu s cobaltami :D
2001 NB2 Brilliant Black 1.6 → 1.8 swap - donor
1995 NA2 Brilliant Black 1.6 → full NB2 1.8 swap.. hotovo, Eaton M62 supercharged
Robo96

Obrázky: 17

Další

Zpět na Krásky členů fora