Snežinka NC 2.0

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Snežinka NC 2.0

Příspěvekod blacklemon4 » 06 bře 2017, 10:08

tak vcera sa pocasie a okolnosti trocha umudrili a po zimnom spánku som vytiahol Snežinku vyvenčiť :) ... vyvstali mi dve problémy jeden, že baterka je v tahu . druhý závažnejší ...kolísanie voľnobežných otáčok pri studenom aj teplom motore. Najviac je to badatelne po uvoľnení nohy z plynu , tam to asi 3 sek lieta od 800-500. Potom sa to upokojí. Nejaká rada čím by to mohlo byť?

Obrázek

inak pri tom počasí som si uvedomil , že už mám svoje roky a nebudem za každú cenu ťahať Mxu von. Ked nebude aspon 15C a slnko kaslem na to. Jazda zo strechou ma obťažuje hlavne hlukom
Mazda NC 2.0 Expression B&W
blacklemon4

Obrázky: 26

Příspěvekod dopr » 06 bře 2017, 10:25

Litajici volnobeh po odpojene baterce (treba i jen na hodinu) je celkem bezna vec. Bud v klidu. ECU si driv nebo pozdeji volnobeh znovu namapuje. Idealni je nejaky vylet apson 100 km s pestrou paletou stylu jizdy. V sobotu jsem podruhe odzimovaval svoje NC a za hodinu a pul jezdeni se volnobeh srovnal.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod cafe-racer » 06 bře 2017, 15:24

blacklemon4 píše:inak pri tom počasí som si uvedomil , že už mám svoje roky a nebudem za každú cenu ťahať Mxu von. Ked nebude aspon 15C a slnko kaslem na to. Jazda zo strechou ma obťažuje hlavne hlukom

Zcela v pořádku :-) Já si vždycky, když se nikdo nedívá, nasadím špunty do uší. Zejména při dlouhých přesunech je to užitečná věc.
Ale koneckonců na dlouhé přesuny už dávno byly vynalezeny pohodlnější mučící nástroje než je MX-5 :-)
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod blacklemon4 » 06 bře 2017, 17:46

no ja mam v priehradke spunty od handsfree sady k telefonu ...vyzera to nenapadnejsie :)

mimchodom uvažujem o zmene diskov. nemáte niekto záujem o tie 17"tky co su na fotke? na dvoch diskoch sú asi 2cm nie hlboké šrámy od obrubníka...inak tiptop. :)
blacklemon4

Příspěvekod Tomin » 06 bře 2017, 22:12

Malý, opravdu malinkatý zájem o disky by měl. V apríli či v máji si chci dovézt NC z Němec. Pakliže si pořídím některou s neoriginálními šeredkami, pak budu intenzivně shánět. Bude ovšem rozhodovat cena. Jednak bude měšec patřičně vydojen a pak taky mě bude lákat myšlenka našetření na "ultralehké" OZ, které mazdě celkem sluší. Určitě tohle ale neber jako rezervaci. :)

$_27OZ.jpg

Jeden z důvodů proč jdu do roadsteru oproti motorce je že chci za jízdy furt a stále poslouchat moji muziku. Tak mě tu nestrašte s obtěžujícím hlukem, nebo dokonce se špunty do uší jako! :shock:
NC 2.0 Expression
To není auto, to je ROADSTER, lásko!
Tomin

Příspěvekod Skopo » 06 bře 2017, 22:30

Tiez som teraz menil baterku na NC a lietali volnobezne otacky. Robi to vzdy, ked odpojim baterku. Pomaha ked jej dam poza usi, par krat hore babou naplno a potom uz otacky zase pekne drzi ;-)
MX-5 NC 2.0
Skopo

Příspěvekod blacklemon4 » 07 bře 2017, 13:06

Skopo píše:Tiez som teraz menil baterku na NC a lietali volnobezne otacky. Robi to vzdy, ked odpojim baterku. Pomaha ked jej dam poza usi, par krat hore babou naplno a potom uz otacky zase pekne drzi ;-)

Keby sa všetky poruchy dali takto odstrániť :D
blacklemon4

Příspěvekod Jirka » 09 bře 2017, 21:43

dopr píše:Litajici volnobeh po odpojene baterce (treba i jen na hodinu) je celkem bezna vec. Bud v klidu. ECU si driv nebo pozdeji volnobeh znovu namapuje. Idealni je nejaky vylet apson 100 km s pestrou paletou stylu jizdy. V sobotu jsem podruhe odzimovaval svoje NC a za hodinu a pul jezdeni se volnobeh srovnal.

Stejná zkušenost. Já měl ale ještě bonus v podobě svítící kontrolky ESP (čiže vypnuto). Po 10 km jízdy jsem motor vypnul, nastartoval a už nesvítí... takže případně kdyby někdo panikařil... :)
Jirka

Příspěvekod KarolKo » 09 bře 2017, 23:00

Jirka píše:
dopr píše:Litajici volnobeh po odpojene baterce (treba i jen na hodinu) je celkem bezna vec. Bud v klidu. ECU si driv nebo pozdeji volnobeh znovu namapuje. Idealni je nejaky vylet apson 100 km s pestrou paletou stylu jizdy. V sobotu jsem podruhe odzimovaval svoje NC a za hodinu a pul jezdeni se volnobeh srovnal.

Stejná zkušenost. Já měl ale ještě bonus v podobě svítící kontrolky ESP (čiže vypnuto). Po 10 km jízdy jsem motor vypnul, nastartoval a už nesvítí... takže případně kdyby někdo panikařil... :)

Já to samé, v sobotu po nahození baterky mi svítila trvale kontrolka ESP, po několika km jsem motor vypnul a po znovu nahození kontrolka už nesvítila.
KarolKo

Příspěvekod dopr » 10 bře 2017, 09:33

Pravda. Na to jsem zapomnel. Po kazdem odzimovani mi sviti. Staci jen nechat bezet motor (coz po odzimovani delam vzdycky), pak zhasnout a znovu nastartovat ;) No a pak ji stejne vypnete, kdyz se jedete projet :D
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora