Matískova Noir 1.8 NB

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Matískova Noir 1.8 NB

Příspěvekod matulko » 26 dub 2017, 21:38

Ahojte miataci,blizi sa mi pomaly ale isto prve vyrocie a konecne sa mi podarilo sadnut ku kompu smelo do citania :)

Vsetko sa zacalo mojimm padom, ked som sa fest zlamal a skoro rok som nemohol chodit, tak som si povedal ze si splnim
sen a kupim si kabrioleta:) Sice som nevedel presne akeho ale po preskumani trhu a financnych moznosti vlastne ine auto
ako miata nebolo na vyber. Slovo dalo slovo môj oblubenec Saab 9-5 Aero isiel z domu na dalsiu put do velkej Bratislavy
mohlo sa zacat zhanat... Kedze som pracovne v zahranici tak mi na nakup ostavali dva tyzdne v juni ked pridem domov,
ako urcite viete zaciatok juna je skvely na kupovanie kabria hlavne cenovo :) na vyber boli dve, jedna krasna memories mi
usla naozaj iba o par dni a druha bola v ziline sportivka siva metaliza, vsetko fajn ale nazivo bola v takom odspodku
cervenom stave ze mi jej bolo az luto a ked vas este predajca presviedca ze tie dve diery na boku softtopu su v poriadku
a kazdy spravny miatak ak ich nema tak si ich dorobi :) tak sme sa rychlo pobrali kazdy svojou cestou... ostali mi len oci
plac...ale co cert nechcel alebo anjel idem pozriet letenky naspat a ze este raz pozriem na inzerciu a co nevidim cierna
miatka zo Sale sa objavila tak supsup volat,kuknut a osud je osud vozim sa odvtedy na nej juchuuuu :)
Takze je to 1,8 NB rok 2000 s najazdom 79356 km,bezovy interier a dreveny paket Nardi bez radicky :( ak niekto mate
dajte ponuku,6 speed,bez uprav okrem dvojiteho vyfuku ale len na imidz nefunkcny vyvod,a zatmavene zadne svetla.Je to dost zvlastne co som cital rok 2000 a 6 stupen plus bezovy interier plus nardi drevo mi to presne vychadza na mahogany mica ibaze v ciernej metalize namiesto bordovej alebo icon ale na stitku ziadna special edition nie je uvedena, rad sa poucim ak sa niekto vyzna.Zdvihnut som ho nemal pri kupe ako ale podla celkoveho stavu to vypadalo super a aj sa to potvrdilo aj u môjho mechanika,ktory zacudovane kyval hlavou kde bolo to auto odlozene,ze v zivote nebolo ani na blate nie to este na snehu.Prisiel velky vydych, nasledovala rychla kontrola ktora neodhalila ziadne nedostatky a hybaj na 2000 km cestu do francie :)

na jesen 2016 ked som prisiel domov sa urobili nasledovne veci:

vymena komplet vsetkych kvapalin
nove rozvody plus pumpa
namazane pomale okna
osetrenie a impregnacia interieru,kozenych sedaciek a strechy(autoglym) doporucujem velmi dobre vysledky
komplet radicka repas - asi 4-5 kruzkov plus velka a mala prachovka(maly najazd ale prachovky kompletne rozsypane)
vymena 16 alessi za originalne 15 enkei plus gumy dunlop blue response( 16 alessi stale napredaj top stav)
predne lozisko vymena
zadne kotuce plus vsetky platnicky (pravdu povediac netusim ake nejaky vyssi standard...)
vymena radia za sony s usb a bluetooth( uz ma nebavilo stale so sebou zvlacat miliony cd :) )
vymena lacnej odratej radicky za homemade drevo slivka by my brother

v plane: planujem udrzat auto v co najorigo stave teda aspon zatial :) kedze auto je technicky v top stave ostava mi iba riesit esteticke a komfortne drobnosti, uvidime dokedy :)

auto window switch z nbfl
lestenie laku
airbagy kontrola vôbec nesvietia na palubke
spojkovy valec - istota je istota
namontovat chybajuci??? air guide
lip z polska... ako origo na 1Oaniv. - nebude to velmi nizke???
postupne zhasinanie svetla v interieri - ak to nebude velmi zlozite prepajanie a rozoberanie - mate niekto skusenost???

Dakujem vsetkym co docitali az sem a prajem vela stastnych kilometrov bez nehôd a zavad :) zdravi Martin

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil matulko dne 26 dub 2017, 21:50, celkově upraveno 1
matulko

Re: Matískova FemmeNoir 1.8 NB

Příspěvekod matulko » 26 dub 2017, 21:49

nedelna prechadzka, posielam trochu leta... :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
matulko

Re: Matískova Noir 1.8 NB

Příspěvekod gramo » 26 dub 2017, 22:31

Gratuluju, vypadá na dobrou koupi, tak ať ti dělá radost. Odkud jsou ty fotky? Trochu mi to připomíná Korsiku, západní pobřeží jsem před pár lety objel na kole a tak mě napadá, že by mohlo být docela fajn si to zopakovat s miatou :)
gramo

Příspěvekod matulko » 26 dub 2017, 23:03

ahoj, dakujem zatial robi iba vela radosti.... trafil si do cierneho som na Korzike ale vychodne pobrezie v Porto Vecchio.. toto je fotene nad mestom v Ospedale...paradna krajina na kabrio od februara do decembra strecha dolu :)
matulko

Příspěvekod gramo » 26 dub 2017, 23:25

Bylo to převážně západní pobřeží, ale začali i skončili jsme na východním, objeli jsme kolem Korsiky takové C, v podstatě tu nejzajímavější část, začali jsme v Bastii a skončili v Porto Vecchiu a do Bastie se už dovezli doprovodným autobusem a podle toho co jsem z busu viděl už není o co stát (ve srovnání s tím co jsme projeli). Kolem L'Ospedale jsme jeli a v Proto Vecchio jsme končili, byl to parádní sjezd na závěr trasy. Korsika je fantastická a úžasně pestrá, v podstatě každý den jsme jeli jinou krajinou. Hodně mě nadchly hory mezi Zonzou a L'Ospedale.
gramo

Příspěvekod Cromoly » 27 dub 2017, 06:16

Auto mas krasny, vitej :-) Pokud shanis ten auto NBfl switch, tak pred casem ho prodaval Andre_fux, tak mu zkus napsat
Cromoly

Příspěvekod cavan » 27 dub 2017, 14:06

ahoj,

co sa tyka takej zakladnej vybavy, typu prevodovky a farby, pozri si to v nejakom vin dekoderi, napr: https://www.vindecoderz.com/ alebo skus kontaktovat priamo mazdu..

kontrolka airbagu: skus skontrolovat ci tam mas ziarovku
air guide: tam urcite ma byt
lizatko a vyska vozidla.. to je subjektivne. niekto ti povie ze 5cm nad zemou je vysoko, niekto ze 10 je nizko.. ja som mal myslim si dost znizene auto, a lizatko a problemy s priechodnostou som nemal.. zalezi po akych cestach jazdis..
a co myslis tym "postupne zhasinanie svetla v int" ?? nesvietia ti instrumenty na stredovom paneli alebo chces nieco dorabat??

inak toto by ti mohlo pomoct.. http://www.mellens.net/mazda/index.html
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod Robo96 » 27 dub 2017, 15:11

tipujem ze nechce aby mu interierove svetlo zhasinalo stylom on/off ale aby sa postupne stlmovala intenzita osvetlenia az do uplneho vypnutia? pri tom jednom malickom svetielku ma taka vec ani nenapadla veru :D
2001 NB2 Brilliant Black 1.6 → 1.8 swap - donor
1995 NA2 Brilliant Black 1.6 → full NB2 1.8 swap.. hotovo, Eaton M62 supercharged
Robo96

Obrázky: 17

Příspěvekod matulko » 27 dub 2017, 18:51

gramo: tak ako vravis vychodne pobrezie je dost o nicom v porovnani so zapadom tam je najkrajsie... my tu mame zase najkrajsie plaze vraj :) paradny ostrov naozaj kazdych 20 km ina farba skal a vsetkeho... kto este nebol nevahat... kludne poradim zijem tu uz dlhsie...

cromoly: dakujem za tip napisem uvidime...

cavan: dekoder som skusal nenapisalo nic zaujimave len ta bezova mi nejde do hlavy, kto by si dal tolko namahy aby to dal do bezova komplet? inak bola iba v specialkach co som sa docital.. no vsak to je jedno...tie airbagy treba zhodit celu palubku ci ako sa to riesi? air guide uz caka doma na polici az nanho pride cas ale zaujimave, ze auto sa neprehrieva ani na dialnici bez neho.. alebo to ma iny vyznam? to zhasinanie je presne co pisal Robo... otvoris dvere svieti, zavries dvere svieti od 5s do 30s podla nastavenia a potom sa postupne stlmi a zhasne...

Robo96: presne si sa trafil, skus si tam dat poriadnu sd ledku a uvidis ako to paradne svieti :) ja som tam dal tuto a svieti to ako hlupe https://www.smdledziarovky.sk/e/58123
kym som to nevymenil tak svetielko kompletne zbytocne... mam to ako daily a v noci ma to dost otravuje so svetielkom sa haluzit vkuse... pociatocne nadsenie na instalaciu tlmenia ma presla ked bracek zahlasil ze bude treba obist mechanicky cudlik vo dverach a tahat kabelaz popod koberce a tak.. vela roboty za malo odmeny.. som cakal ze namontujem krabicku za lampicku do strechy a vybavene :D
matulko

Příspěvekod cavan » 28 dub 2017, 08:34

dekoder ti prave napise aj farbu interieru aj exterieru podla vin.. cize ak mas inu farbu tak s tym nieco robene bolo..
myslel som ci ti nechyba len ziarovka v pristrojovke, ako to rozobrat najdes v tych navodoch co som ti poslal, kazdopadne nic zlozite. dokopy snad 4 skrutky..
ten airguide sluzi ako spevnenie naraznika ale aj ako usmernovac prudenia vzduchu. na dialnici mas naporove chladenie a tocis tak 4000 pri 140kmh.. vtedy nemas mat preco problem. horsie to je ked tocis obmedzovac a v nizsich rychlostiach.
k svetlu.. neviem otvorim dvere, svieti, zavriem dvere, zhasne.. chces tam dat casovac.. to je tvoja vec.. ja osobne v tom velky zmysel nevidim, ale mozno to bude nieco co budu chiet aj dalsi.. takze smelo do toho.. ;)
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Další

Zpět na Krásky členů fora