Černé NA 1.8

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Černé NA 1.8

Příspěvekod Kauly » 28 dub 2017, 21:39

Sem na fórum pokukuju do inzerce už od loňského podzimu , kdy k nám do rodiny přibyla 1.8 NA-čko původem z Německa , tak jsem se rozhodl , že už se podělím i zde na fóru o pár fotek . Doma s tátou jsme spíš na starý volkswageny brouky a busy a mercedesy , takže japonec byl kup celkem náhodný , volal známý , že má možnost nám sehnat černou mazdu cabriolet od svého kamaráda za 800eur .. bez fotek , bez více info , tak říkáme že asi OK . A najednou se vrátím z práce a na zahradě stojí zaprášená MX-5 v celkem pěkným stavu ... auto má najeto 220 tisíc a původní majitel tam stihl vyměnit před prodejem brzdy ( ATE ) , koupit gumy ( good year ) a Vartu baterku , takže na autě nešetřil , ale rozvody už prostě dělat nechtěl a auto odstavil .. udělali jsme olej a filtry ( Castrol 10W60 a k tomu přidaná přísada na zdvihátka , protože auto dlouho stálo a byly slyšet ) rozvody a řemeny ( contitech ) , zadní díl výfuku ( Bosal ) rychlá repas altíku a startéru , tyčky stabíku , svíčky ( NGK ) a vyrazilo se na testovací jízdu , auto nás mile překvapilo jak se řídí , mojí manželku nikoliv , protože bylo tvrdé , aby né ,když tam dal minulý majitel eibach pružiny . Ale i přes to bylo v zatáčkách a na retardérech dost divoké , tak došlo na výměnu tlumičů , originál po smrti , budíž jim lehká zem po 22 letech služby a daly jsme tam kayaby ... jízda už se stala snesitelnější a i paní si k ní našla cestu a i když je auto ofiko táty tak ho sponzoruju já a víc s ním jezdím já :) .

K autu byl hardtop ( stříklej sprejem do barvy ) , skládací střecha je v dobrém stavu a kryt máme taky . Větrnou clonu jsme dostali taky , ale musíme zjistit kam jí dát , zatím byla jenom jedna cesta bez střechy . Auto není ani moc schnilé , zadní levý lem má vadu na kráse a levý konec prahu u zadního kola už někdo opravoval ... takže když bude čas , tak přes zimu se na to mrknem .

A pár fotek po omytí po koupi ( nyní už má i znáček Mazda ) a nárazník sedí barvou se zbytkem auta , stačilo rozleštit .

Obrázek

Obrázek

rádio a repráky už dostala taky nové

Obrázek

a šaltpáka už je tam taky nová origo mazda :

Obrázek

To je zatím vše , něco si musím nechat na další příspevky :roll:
Kauly

Obrázky: 0

Re: Černé NA 1.8

Příspěvekod TeeJay » 29 dub 2017, 00:00

No krása, černých NA tolik není vidět, je to samá červeň. A za ty prachy, to bych si ji koupil i kdyby to měla bejt moje druhá MX-5 :D
TeeJay

Příspěvekod xkarbon » 29 dub 2017, 09:19

jj.za ty penize neuvěřitelná koupě. kdyb známý zas na takovou narazil dej vědět.gratuluju ke koupi tak krásného vozu,at dělá radost
xkarbon

Obrázky: 1

Příspěvekod mojžo » 29 dub 2017, 10:10

Poprosím aj ja za tú cenu také auto :) Je to bomba! :)
mojžo

Příspěvekod Kauly » 30 dub 2017, 19:27

Bohužel Vás musím zklamat , ale kup to byl čistě náhodný ...

Původně jsme měly originál kola stříknuté fólií ve spreji od folia-tecu na bílo , vypadalo tu super , ale byla vidět každá jízda a obtížně se to mylo a udržovalo , tak jsem brouzdal po internetu , až jsem objevil tyhle kola , sada za 8 k ... rozměr jako originál , takže pohoda i na STK.

mk1.jpg

zatím mám pouze jednu fotku , protože jak je furt hnusný počasí , tak nebyl žádný výlet :

m1.jpg

Co jsem zapoměl zmínit je červené víko ventilů , na mazdě to prostě vypadá super , prostě jako když si hezká holka vezme pěkný spodní prádlo :)

m3.jpg

Rádio jsme zvolily pioneer , zde už i s origo řadičkou , už jsem si několikrát přeladil stanici při řazení na 5ku :)

m2.jpg

Dostala i odvětrávanou peřinku s podšívkou , aby na ní nepršelo , i když stojí pod pergolou

m4.jpg

Co nás čeká za opravy :

elektrické stahovačky oken , koukal jsem na youtube , že to je častý nešvar , naštěstí nám bývalý majitel zanechal i dvě opravné sady
spojka
a pak už jenom detaily jako vypláchnout chladič , vyměnit olej v servu , brzdovou kapalinu

A co by se nám ještě líbilo ?

Rozhodně je to volant nardi , máme tam 4 ramenný s airbagem a je místama ošahanej ... a tenhle je prostě pecka , jenom ta cena :(

12764746784_61f9276105_b.jpg
Kauly

Příspěvekod kousmen » 02 kvě 2017, 11:34

Když jsi ji pořídil za tak symbolickou cenu, tak by nebylo od věci trochu jí dopřát. Nardi koupíš za sedmičku a máš radost na celej život. Sám si ho užívám při každé jízdě...
Jinak samozřejmě velká gratulace. Vědět o takové nabídce dřív než ty, tak mám nádhernej daily car... ;)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod Renee » 02 kvě 2017, 12:06

U Nardi bacha na nábu, já s tím teď laboruju, resp. borec co mně dovezl ten volant... Koupil k tomu momo nábu a ta má jinou rozteč šroubů, takže se tam musí cpát redukční podložka, do které zas nesedí tlačítko klaksonu.... Takže na nábě taky nešetřit a koupit od Nardi, ať to sedí.
1993 NA 1.6 85kW. 6q, 4.1 torsen, MeisterR. How did that happen?
Renee

Příspěvekod gramo » 02 kvě 2017, 16:54

Za ty peníze a ještě s hardtopem... gratuluju k jackpotu :D Ještě napiš, že má i torsen a můžem začít pukat závistí :D
gramo

Příspěvekod AndrewG » 03 kvě 2017, 18:19

naba od nardi je katastrofa lebo je pre US auta s kruzkom na klakson. takze ak nemas moznost si vyrobit alebo dat niekomu spravitt redukcnu podlozku tak pouzi vrtacku a zavitnik, nie je nic jednoduchsie - nedam ruku do ohna za to ze je tam dost miesta pre nardi spacing :-D
AndrewG

Zpět na Krásky členů fora