Bageta - NB 1.8 puzzlík

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Bageta - NB 1.8 puzzlík

Příspěvekod Bageta » 06 srp 2016, 22:32

Ahoj všichni.

Asi před 14 dny jsem si udělal radost a přivezl si domů svojí první MX-5. Rád bych vám jí trochu představil.

Nejdřív pár slov o tom jak jsem se dostal k tomu, že potřebuju MX-5ku. Těm, koho moje cesta k Mazdě moc nazajímá, doporučuji přeskočit se čtením rovnou na další odstavec. Všechno to začalo asi dva roky zpátky, když jsem při pravidelném projíždění on-line inzerce dospěl k závěru, že ve svém životě nutně potřebuju zadokolku, bez střechy, ideálně aspoň s šestiválcem. Krok první byl koupit garáž. To se mi povedlo po roce a nastal čas na výběr auta. První favorit byl Nissan 350Z roadster. Po chvíli uvažování jsem si řekl, že bych radši něco co jako roadster vzniklo hned od začátku. Tak jsem začal uvažovat nad BMW Z4. Pak jsem přehodnotil financování a řekl si, že na auto našetřím(původní plán byl zrušit stavebko a za peníze koupit auto). Takže jsem musel slevit z nároků a začal jsem vybírat mezi Mazdou MX-5, Toyotou MR2 a MG F. Rozhodnutí nakonec padlo na Mazdu a jsem za to rád. Vysnil jsem si NBFL sportive, ale nakonec všechno dopadlo jinak a sáhnul jsem po NB s motorem 1.8.

Takže k autu. Jde o model NB, rok výroby 2000. Auto z továrny vyjelo s motorem 1.6, ale ke mě se dostalo už se swapnutou 1.8. Celkově je to taková skládanka, když jsem ho byl poprvé projet mělo uvnitř sedačky z modelu NBFL. Domů jsem ho nakonec přivezl s klasikou z NB. Zároveň to není žádná leštěnka má pár šrámů a je decentně zrezlé na klasických místech. Ale i přes to jsem se do něj okamžitě zamiloval. Jinak tady na fóru už jste ho mohli vidět. Nějakou dobu ho provozoval LordJames a pár fotek je v jeho vlákně.

Plány do budoucna:

v nejbližší době:
- vyměnit olej
- pořešit brzdy (to nejlepší už mají dávno za sebou)
- vyměnit stávající 14ky za nějaký pěkný, lehký a pevný 15ky
- jezdit, jezdit, jezdit

přes zimu:
- podle financí asi pořešit korozi

ve vzdálenější budoucnosti:
- ještě nevím jakým směrem budu auto směřovat, takže se uvidí...

Z auta jsem zatím neskutečně nadšenej a doufám, že mi to dlouho vydrží. Gratuluju všem kdo se dočetl až sem a těším se na to až se třeba někdy potkáme.
Přílohy
IMG_0149.JPG
jedna mizerná fotka z telefonu ze dne kdy jsem Mazdu přivezl domů.
NB - 1.8 swap, rv. 2000
Bageta

Re: Bageta - NB 1.8 puzzlík

Příspěvekod Rudy » 06 srp 2016, 22:43

Nechceš to opraviť na: "Všetko to začalo asi 5 rokov naspäť na koleji, pretože ma nesmierne štvalo, že spolubývajúci ma MX-5ku..." ?

Vitaj!
Rudy

Obrázky: 2

Příspěvekod Bageta » 06 srp 2016, 23:06

Jasně, že na tom, že jsem nakonec skončil s MX-5 máš velkej podíl. Ale neštvalo, jen jsem tiše záviděl. Díky za přivítání.
NB - 1.8 swap, rv. 2000
Bageta

Příspěvekod Gomez » 08 srp 2016, 11:48

JH? No, bezva, tož vítej, "sousede" :) ať dělá jen radost. To je již čtvrtá mxka v JH. Někdy se přidej na společnou projížďku. ;)
Jedinečnost každé přítomnosti se neustále obětovává nějaké budoucnosti..
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Obrázky: 19

Příspěvekod Bageta » 11 srp 2016, 22:45

Díky za přivítání. Radosti zatím dělá moc :D Na projížďku se rád někdy přidám. Domlouváte se tady na fóru?
NB - 1.8 swap, rv. 2000
Bageta

Příspěvekod Bageta » 04 zář 2016, 22:00

Tak menší update. Auto dostalo nový olej, brzdovku, všechny brzdové destičky, zadní kotouče. Přední se ukázaly být ještě ok, takže se jenom zbrousili. Pak se řešilo ještě pár drobností, tu a tam se něco dotáhlo a tak. Každopádně brzdy tomu neskutečně pomohli a hned jsem měl z auta mnohem lepší pocit.

Protože gumy to už měli za sebou a nové se mi na 14" kupovat nechtěli, vyřešil jsem to rovnou koupí 15". V sobotu konečně dorazili nové matice a středící kroužky takže jsem kola konečně nahodil. I když ty kola nejsou úplně 100% můj šálek čaje, tak na autě si mi zatím moc líbí.

Photo0017.jpg
Na nových kolech. Omlouvám se za příšernou kvalitu fotky, ale telefon to líp nezvládá.

Teď už jenom čekám až dorazí balíček z IL, aby bylo i zepředu poznat, že jede Mazda :D Za to moc díky Andre_fux.

Jinak jsem tenhle víkend zažil z Mazdou pár poprvé. První jízda na 15" - auto je trochu tvrdší. První jízda v noci - má to svoje kouzlo, ale protijedoucí auta svítí přímo do očí. První jízda v dešti a se střechou nahoře. A první delší cesta v kuse - poprvé jsem auto vyvezl do Prahy.
NB - 1.8 swap, rv. 2000
Bageta

Příspěvekod Bageta » 05 zář 2016, 20:17

Tak balíček z IL už dorazil. :)
Přílohy
IMG_0161-3.JPG
Plus jsou na téhle fotce i o něco líp vidět kola.
NB - 1.8 swap, rv. 2000
Bageta

Příspěvekod Bageta » 02 kvě 2017, 16:47

Po delší době to tu trochu zaktualizuji. Mazda byla celou zimu schovaná v garáži a čekala na jaro. Nic moc jsem na autě nedělal. Zatím jsem pořešil jen pár detailů. Koupil jsem rámeček rádia, čímž jsem se zbavil díry do palubky. Pořídil jsem origo větrnou clonu - v rychlostech okolo 100 km/h velké zlepšení komfortu v autě. Zbrousil jsem a stříknul sprejem středové pokličky kol a i když to nedopadlo podle představ, zlepšení tam je.

Na závěr jsem v rámci odzimování pořídil nové pneu. Nakonec jsem skončil u Hankook Ventus V12 evo2, mám na nich najeto cca 500 km (sucho i mokro) a zatím spokojenost.

A ještě fotka z nedělních kafe a kár:
18238463_10209148797186645_6900414434204470590_o.jpg
ve společnosti dalších MX-5
NB - 1.8 swap, rv. 2000
Bageta

Příspěvekod Tommy014 » 02 kvě 2017, 21:25

Skoda ze jste nedorazili driv :)..my tam byli asi od 2 do 4 se trema dalsima mazdama:-D
Tommy014

Obrázky: 2

Zpět na Krásky členů fora