NA6CE old roadster

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

NA6CE old roadster

Příspěvekod NostalgicHero » 23 kvě 2017, 23:05

Po prodeji stávajícího auta a nekonečným sjíždění mobile.de a bazoše jsem konečně pořídil.
MX5 Miata 85kw 91'
Obrázek

Po expresní koupi v pracovní době vlastně hlavně jen po telefonu jsem se stal majitelem týhle krásný seriovky bez ABS a posilovače. (Pure verze :D)
Budu vám tady ve stručnosti popisovat můj ¨projekt,, a sám jsem zvědavej kam až se s ním dostanu.
Auto ještě není dohlášeno ale to mi přeci nezabrání odstartovat vyhazování peněz za díly a potřebné opravy. Před koupí auta jsem měl plán, že nejdřív nakoupím díly a pak jen seženu auto a bude za týden postaveno, opak je ovšem pravdou jako vždycky :D Auto mi bude především sloužit na trackdaye a kamarádské blbnutí po večerech na kopci.... ehmm...a taky jako daily :D
Tak dost psaní zbytečnejch žvástů a přejdem rovnou k projektu.

První z věcí co bylo určeno na miatu před její koupí byly kola, volant, sedačka, podvozek, brzdy?.

Předek SSR MKII 14x6.5 et +7 (tušim) 4x100
Zadek SSR MKIII 14x7 et 0 4x100
Hned druhý den po přivezení jsem kola odvezl na rovnání a následně je nalakoval, nechal vyvážit a znovu obout. Mám ještě objednané SSR matice na tyhle stařešiny, protože nemaj klasickou dosedačku.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Řešil jsem co na ně za gumy ale člen tohoto fora mi je prodal i s gumou takže je prozatím vyřešeno. Maxsport rb5 f3 s relativně ucházejícím vrorkem.

Mezitím jsem pořídil auto a mohlo se plnohodnotně začít.

Do auta byla dneska nainstalována skořepina Bride Zeta III na série kolejničky a kupodivu to nemá žádné vůle čehož jsem se obával :D
Obrázek
Obrázek

Odrstraněny madla ze dveří a nahrazené tažnými oky a středový tunel, něco musím vymyslet kolem řadící páky jelikož guma byla zpuchřelá a potrhaná (klasika)
Přijde tam ještě volant Nardi Classic 360mm původně black ale barva byla už dost zvláštního odstínu tak dostal novej lak
Hlavice řadící páky klasická koule od firmy carbonmiata

Dneska se stihl nainstalovat i stavitelnej podvozek MeisterR díky němu si auto slušně o proti sérii lehlo a popravdě budu se snažit ještě po pár ujetých KM a pár trackdays nastavit k mojí spokojenosti.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Na autě se při tom podvozku zfoukly i přední destičky za Hawk HP+ a v plánu jsou i kotouče jak předek tak zadek.

Obrázek

Stávající spojka to vzdala tak jí nahradí opět OEM Exedy kterou mám někde v lepenkový krabici na cestě ke mně.

Původně jsem měl v plánu miatu směřovat vzhledově něco jako tec-art, noisemaker ale vzhledem ke stavu českejch silnic od toho prozatím upustím. :(
Obrázek

Tohle je zatím asi všechen update co se na autě zatím udělalo a na co se přišlo. Plány do budoucna jsou a postupně je sem budu vkládat.
Naposledy upravil NostalgicHero dne 25 kvě 2017, 22:24, celkově upraveno 3
90S STYLE
NostalgicHero

Re: Můj roadster

Příspěvekod metaljohn » 23 kvě 2017, 23:21

No to ses do toho řádně obul, to se mi líbí tyto úpravy :)
metaljohn

Příspěvekod Pelko » 24 kvě 2017, 09:24

Ja som za tri roky nespravil toľko čo ty počas prihlasovania auta :D
Pelko

Příspěvekod NostalgicHero » 24 kvě 2017, 09:48

Pelko píše:Ja som za tri roky nespravil toľko čo ty počas prihlasovania auta :D

A to si přiznal veřejně? :) :)
90S STYLE
NostalgicHero

Příspěvekod Pelko » 24 kvě 2017, 13:12

Pomaly ďalej zájdeš :D

Prečo si sa inak rozhodol striekať tie disky? Leštené by sa mne osobne páčili viac.
Nech sa darí
Pelko

Příspěvekod NostalgicHero » 24 kvě 2017, 13:16

Pelko píše:Pomaly ďalej zájdeš :D

Prečo si sa inak rozhodol striekať tie disky? Leštené by sa mne osobne páčili viac.
Nech sa darí

Jedno kolo bylo nastrikany i s limcem na bílo a neslo zbrousit a ostatni limce byly po narovnani osklivy tak jsem si rekl ze je striknu komplet ze jsem to jeste nevidel a vysledek predcil moje ocekavani a strasne me to takhle bavi a zachovalo to porad ten spravnej old look... jinak dekuju
90S STYLE
NostalgicHero

Re: NA6CE old roadster

Příspěvekod Filip46 » 24 kvě 2017, 21:31

Super projekt, máš to moc pěkný. Tenhle styl úprav mě prostě baví. Musím už se taky dokopat a koupit podobná kola. SSRka jsou na NAčku prostě boží. ;)
Filip46

Příspěvekod NostalgicHero » 24 kvě 2017, 22:02

Dík za kladný komenty to vždycky potěší :D btw. V pátek se opět zavřu na dílnu a mám v plánu dobrousit držák sedačky a následně ho nalakovat. Kámoš mi přiveze lip z s13 tak ho zkusit nějak dopasovat a nalakovat na červeno a nasadit... dneska mi přišla zpráva že mi DPDčko něco veze ze zahraničí tak to buď bude nába nebo spojka každopádně podle toho co přijde tak se na to hodlám vrhnout... toť zatím vše, fotky přidám.
90S STYLE
NostalgicHero

Příspěvekod kousmen » 25 kvě 2017, 09:06

Už se mi po snových kolech stýská jako blázen, tak ať ti slouží. ;) Řekl bych že tohle ještě bude moc pěknej projekt a těším se na další postupy.
Co se límců týče, tak je dobře, že jsou zatím pod lakem. Aspoň jsou víc chráněný dokud budeš prasit a časem se to sundá a rozleští do zrcadla, takže si budeme všichni učůrávat. Jsem rád, že se dostaly do dobrých rukou. ;)
A s tím snížením máš recht. Dá se sice jezdit s plackou a má to cosi do sebe, ale rozhodně to na většině našich cest není vůbec o zábavné jízdě. Z počátku jsem to dával níž a poslední dobou spíš zvedám aby se dalo správně řádit po kopcích. :)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod NostalgicHero » 25 kvě 2017, 09:09

kousmen píše:Už se mi po snových kolech stýská jako blázen, tak ať ti slouží. ;) Řekl bych že tohle ještě bude moc pěknej projekt a těším se na další postupy.
Co se límců týče, tak je dobře, že jsou zatím pod lakem. Aspoň jsou víc chráněný dokud budeš prasit a časem se to sundá a rozleští do zrcadla, takže si budeme všichni učůrávat. Jsem rád, že se dostaly do dobrých rukou. ;)
A s tím snížením máš recht. Dá se sice jezdit s plackou a má to cosi do sebe, ale rozhodně to na většině našich cest není vůbec o zábavné jízdě. Z počátku jsem to dával níž a poslední dobou spíš zvedám aby se dalo správně řádit po kopcích. :)

Dikes... A s tou vejškou podvozku máš svatou pravdu
90S STYLE
NostalgicHero

Další

Zpět na Krásky členů fora