PeterS - Miata NA

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: PeterS - Miata NA

Příspěvekod TeeJay » 01 čer 2017, 08:51

PeterS píše:boli sme na jednom malom výlete cca 300km a po návrate som si povedal idem ju dochladiť na Pezinskú Babu kde som sa nechal uniesť a obiehal naposlednú chvílu pred zákrutou kde som podradil do 2 a točil a točil až som nebol nazačiatku kolony aut a nevšimol som si v zápale boja :lol: otáčky :roll: opet sa mi stalo ,že nezasiahol obmedzovac a motor som dostal až k 8000 čo keď som počul ten nezvyčajne vysoký počet otačok (bežne jazdím do 6800-7000) som hned tak či tak začal brzdit. Ono je mi jasné ,že už sú to nebezpečné otáčky ale moja otázka znie stalo sa to už niekomu z vás? (chybu otáčkomeru - neriešim)

Stalo se mi, že jsem točil 3 do 7000 otáček, řadil 4 a ona tam nešla, tak jsem chvíli tlačil a ona tam skočila 2... pouštím spojku, vidím slyším cítím raketový start ručičky otáčkoměru, poskočila až za omezovač, ale v podstatě hned jsem spojku opět vyšlápnul a problém zažehnal... asi bych potřeboval pevnější siláče na motor :) ale letos tam jde čtyřka po vytočené trojce sama, problém byl loni. Přes zimu si to nějak sedlo :D
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod vhml » 01 čer 2017, 09:27

Při závodech říkáme: Co neubrzdíš brzdama, ubrzdíš převodovkou :lol:

Ale motoru to rozhodně nesvědčí a hrozí ulítnutí ojnice. Ale už se mi to stalo taky několikrát, především právě na brzdách, kdy to začnu aktivně skládat dolů, ale ještě na to nemám správně nízkou rychlost. U Mazdy je ale stejně problém, že se zadní kola zablokujou jak se odlehčí. U aut s předním náhonem a bezsynchroní převodovkou s tím lze to auto opravdu právoplatně zastavovat.
vhml

Příspěvekod PeterS » 12 čer 2017, 10:23

V piatok som absolvoval už v poradí 3 TK a EK z toho vyplýva ,že Miata už ma 6 rokov už pripravuje o peniaze :lol: a dáva mi za ne radosť v podobe zábavy za volantom :) . U nás vyzerá typická STK takto kedže slovenské zákony neuznávajú "jú es ej" import autá:
IMG_5118.JPG

predné a zadné pozičné svetlá chýba im akési E(číslo) takže prelepiť :lol:
IMG_5119.JPG

hoci je 3-brzdové tiež origo zase nemáme E(číslo)
IMG_5122.JPG

a áno hmlovka z P206 nesmie chýbať (iba prichytená na páskach)
Emisnú sme samozrejme nedali lebo katalyzátor neobsahuje naše vyfukové potrubie ešte ,že vždy je poruke Fábia alebo iné auto ktoré to spraví za vás.
Dalším nedostatkom je nemáme žiadne výrobný štítok lebo v USA sa nepoužíva http://www.buchtara.cz/buchtara/eshop/1 ... 51-2-Mazda
Inak na brzdách parfektný výsledok ;) takže taký je príbeh a realita slovenských stkáčiek
RX7 SA22C 1979
Miata USA 1989
MX-5 Impuls 2005
PeterS

Obrázky: 14

Příspěvekod Robo96 » 12 čer 2017, 13:10

ja som dnes na prednom narazniku prelepoval ciernou paskou diery na hmlovky lebo som tam nemal krytku dier :D inak vsetko ostatne v pohode..
2001 NB2 Brilliant Black 1.6 → 1.8 swap - donor
1995 NA2 Brilliant Black 1.6 → full NB2 1.8 swap.. hotovo, Eaton M62 supercharged
Robo96

Obrázky: 17

Příspěvekod Akydam » 14 čer 2017, 08:20

PeterS píše:V piatok som absolvoval už v poradí 3 TK a EK z toho vyplýva ,že Miata už ma 6 rokov už pripravuje o peniaze :lol: a dáva mi za ne radosť v podobe zábavy za volantom :) . U nás vyzerá typická STK takto kedže slovenské zákony neuznávajú "jú es ej" import autá:
IMG_5118.JPG

predné a zadné pozičné svetlá chýba im akési E(číslo) takže prelepiť :lol:
IMG_5119.JPG

hoci je 3-brzdové tiež origo zase nemáme E(číslo)
IMG_5122.JPG

a áno hmlovka z P206 nesmie chýbať (iba prichytená na páskach)
Emisnú sme samozrejme nedali lebo katalyzátor neobsahuje naše vyfukové potrubie ešte ,že vždy je poruke Fábia alebo iné auto ktoré to spraví za vás.
Dalším nedostatkom je nemáme žiadne výrobný štítok lebo v USA sa nepoužíva http://www.buchtara.cz/buchtara/eshop/1 ... 51-2-Mazda
Inak na brzdách parfektný výsledok ;) takže taký je príbeh a realita slovenských stkáčiek

Ahoj, taky mám miatu, nedávno dovezenou z německa a tam jí eu štítek udělali, nicméně to stejně na stk nikoho nezajímalo a radši jsem jí udělal za odměnu :D nezapomněli mi ale říct, že nemám homologovaný zrcátka a pásy a že si mam dodělat mlhovku. To už jsem udělal, ale že ti pičujou na tu brzdovku a pozičky nechápu.. Co jsem četl tak někde zase dělaj problémy, kvuli tacháči v milich, přitom tak jsou i km. No na každý stk potkáš jinýho debila :geek:
Akydam

Příspěvekod PeterS » 02 črc 2017, 21:36

Priority sa zmenili :roll: chcel som nejaké dalšie auto niečo normálnejšie a konečne začať zo stavbou domu ale na druhu stranu nechcel som nechat PavlaS v tom sameho... :lol:

Coming soon
IMG_5375.JPG
nový člen domácnosti aktuálne 4. Mazda a splnil som si sen! ;)

Zavolal mi jedno poobedie kamarat ci sa nemôžeme stretnúť a niečo prediskutovať a tak som sa dostal k tejto slečne na projekt s menom: Brap-brap 8-). Kde sa bude v najbližších rokoch robiť kompletná renovácia.
Jediná vec Miata musí ísť zo svojej garáže a zimoviska na pár rokov preč. Rovnako ako ja tak sa aj Miata aj MX-ka prestahovavaju z Brna smer Tišnov, kde som už vybavil obom luxusné parkovanie spolu :)
IMG_5390.JPG
neviete niekto o čom sa rozpravaju? Jedna nemecky a druha imperialisticky americky. :lol:
RX7 SA22C 1979
Miata USA 1989
MX-5 Impuls 2005
PeterS

Obrázky: 14

Příspěvekod gramo » 02 črc 2017, 21:52

jedna o klikovce, pístech, ventilech a rozvodovém řemenu a druhá o apex seals a premixu :)

každopádně gratuluju :)
gramo

Příspěvekod tomybandit » 03 črc 2017, 09:59

Peto to je RX7 Mk1?.....Paraaaada :)
Punk´s Not Dead
tomybandit

Příspěvekod kousmen » 03 črc 2017, 13:23

Velká gratulace. Snad to nafotíš trošku důkladněji včetně té renovace. Fotka každýho šroubku potěší. ;)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod cavan » 04 črc 2017, 07:36

whaaaat?!?!.. no ty si blazen.. :D som na nu zvedavy.. :)
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora