Ahoj,
před lety jsem se zde při výběru auta registroval a napsal o stavu jedné Mazdy v kolínském bazaru. Tenkrát z nákupu miaty sešlo a skončil jsem v hybridní Hondě. Sloužila celou dobu dobře a dělala mi radost. Nicméně loni jsem si řekl, že je čas posunout se dál. Než se mi Hondu podařilo prodat, měl jsem dostatek času na rozmyšlení do čeho jít. Po večerech jsem procházel inzeráty a od hothatchů jako je Clio sport, Focus ST nebo Mini Cooper S jsem se dostal až k BMW 1er. Jízdně bylo velmi dobré, ale stále mi přišlo celkem odtažité a usedlé. Tenkrát jsem si vzpomněl na Miatu a začal hledat, kde nejblíže ji mají. Jako první jsem otestoval jen 1.8, ale už po pár set metrech jsem věděl, že tohle je ono. A tak začalo kolečko hlédání toho správného kusu. Ke konci roku se zadařilo, přivezl jsem si modrou NC 2.0 PRHT s oranžovým interiérem a od té doby mi dělá samou radost.
Má sice dost kosmetických vad a občas předvede své vrtochy (naposledy mi po přejezdu nerovnosti upadl výfuk za středovým tlumičem
), ale každý ujetý kilometr si neskutečně užívám.
Ke konci bych se chtěl zeptat majitelů z okolí Pardubic, kam jezdí na servis. Nechci zkoušet servisy v okolí a doufat, že ji někdo nezbastlí.