TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Příspěvekod moah » 24 črc 2017, 14:19

má někdo zkušenost s tímto? nedokážu rozlišit, jestli je to lepší verze nebo ne...
https://www.alza.cz/hobby/osram-h4-nigh ... 508966.htm

O "HOD" jsem četl, závěr je takovej, že s HID se nemůže srovnávat a i proti Night Breakerům by boj nejspíš prohrály, takže to je spíš taková blbost ;)

jaký je zdroj tohoto úsudku? :) ptám se opravdu ze zájmu
moah

Příspěvekod TeeJay » 24 črc 2017, 14:31

moah píše:má někdo zkušenost s tímto? nedokážu rozlišit, jestli je to lepší verze nebo ne...
https://www.alza.cz/hobby/osram-h4-nigh ... 508966.htm

Je to lepší verze, ale nedělá se v HB3 ani v HB4, takže pro NBfl je to no-go. A taky může mít ještě o něco kratší životnost, ale to je jen "může a nemusí", nemám reálnou zkušenost a ani jsem nečetl testy, protože se mě tyhle žárovky prostě netýkají.

moah píše:
O "HOD" jsem četl, závěr je takovej, že s HID se nemůže srovnávat a i proti Night Breakerům by boj nejspíš prohrály, takže to je spíš taková blbost ;)

jaký je zdroj tohoto úsudku? :) ptám se opravdu ze zájmu

http://betterautomotivelighting.com/201 ... -hot-fail/
http://www.civinfo.com/forum/lights/107 ... bulbs.html
http://autoworld.com.my/forum/index.php ... -lamp-hod/
Dál jsem ani nehledal (teda kromě pár YT videí), přestože tohle nejsou kdovíjak vědecké zdroje, je to dost na to, abych si nedělal iluze, že je to nějaký zázrak.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod gramo » 24 črc 2017, 14:45

U těch HOD píšou, že nejsou schváleny pro provoz na veřejných komunikacích, takže to bude asi podobně košer, jako ty xenony.
Nedávno jsem se dozvěděl, že existují taky HIR žárovky, které mají stejné konektory jako HB3/HB4, jen je na paticích jeden zub větší, tenje potřeba zbrousit, aby šly do objímek na HB3/HB4.
http://store.candlepower.com/mohirbuba.html . Nejslíš to taky není korektní řešení, cokoli svítí víc, než původní světla, bude na hrbolech oslňovat protijedoucí auta. Jak jsou na MX5 světla nízko a svítí pod malým úhlem, dohromady s krátkým rozvorem to pak na nerovnostech bliká nahoru-dolů.
gramo

Příspěvekod moah » 24 črc 2017, 21:27

HOD asi tedy taky není cesta vzhledem k homologaci.. nechtěl bych, aby protijedoucí po havárce řekl, že nic neviděl a celé to půjde za mnou
moah

Příspěvekod cafe-racer » 25 črc 2017, 08:59

HID bych nezatracoval , kamarádi to vozí v motorkách a je to perfektně vidět aniž by oslňovalo. Nechci samozřejmě paušalizovat a schvalovat takovéhle bastlení, jen říkám že jsou oba velmi spokojení a viditelnost pasivní i aktivní je řádově jinde oprotí halogenům. Dneska je ta nabídka prostě úplně jinde, jak na poli HID tak i LED jsou za hubičku dostupné produkty o kterých se 10 let zpátky zdálo vývojářům v automotive leda v mokrých snech... Dneska už to ale nikdo zpětně povolovat nebude bez ohledu na to, že to řádově předčí sériový a schválený stav.

Jak zodpovědně si to kdo namontuje a zda na sebe vezme ta související rizika je na každém soudruhovi.
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod Tuleň » 28 črc 2017, 22:05

https://youtu.be/opuu-9PwkgQ

Zde je video, kde namontoval pokud se nemýlím HID na MX-5. Tak můžeš mrknout :)

Odesláno z mého MI 4W pomocí Tapatalk
Mazda 323f 1.6
Mazda MX-5 1.6
Tuleň

Příspěvekod TeeJay » 11 srp 2017, 18:22

Kapitolu světlometů uzavírám doufám na co nejdelší dobu následující fotkou :)
Obrázek

Ale svítit musí všechno, tak ještě pár ledek.
Obrázek
Obrázek

A protože tomu čumáku stále něco chybělo, tak jsem sundal lip a nasadil origo mlhovky, resp. budoucí DRL - jen ještě čekám na kabeláž s relátkem. :)
Obrázek

Konečně jsem namontoval vzpěry ze sportive. Docela voser na ty rezavý šrouby, až jsem z toho jeden, naštěstí ten nejmíň důležitej, urval. A světe div se, jsou docela znát, na nerovnostech a při výraznějším zatočení je cítit, jak se auto míň kroutí :)
Obrázek

A vyměnil jsem oem spojkovou hadičku s prasečím ocáskem za pancéřovanou HEL. A mám z toho pocit, že tím spojkový pedál změkl :D ale odvzduštěno je dobře, spojkuje to, takže to svedu fakt jen na pocit. Asi moc přesedám z auta do auta.
Obrázek

Ale to jsou jen takové šolichačky v době čekání :D chystá se toho dost, asi v tomhle pořadí
  • DRL
  • Repas ramen + nový siláče
  • Vyvaření prahy + lemy + lak
  • Už druhá STK
  • Rollbar
  • Olejový chladič a budík na teplotu oleje
  • Přetěsnění olejovýho čerpadla, vaček, kliky a vany, když už musí dolů taky :)
  • Repas náprav a spodku auta

A pak to bude asi hotový :D ale ono se zase něco najde...
Naposledy upravil TeeJay dne 01 dub 2019, 20:40, celkově upraveno 1
TeeJay

Příspěvekod froxic » 11 srp 2017, 18:56

Ta spojková hadice je fajn, já budu muset měnit nuceně. Zůstal jsem totiž trčet za Mošnovem s prasklou hadicí. Bez funkční spojky jsem se dodrcal zpět domů až do Hlučína (cca 30 km, pár světelných křižovatek). Rozjezdy na 2° přes startér a na 4°se dalo s TROCHOU šikovnosti přes meziplyn. Očistec :)
MX-5 10AE #5610 | 1999 1.8 103 kW
Obrázek
froxic

Příspěvekod TeeJay » 11 srp 2017, 19:05

Já ji teda pořídil hlavně proto, že mě neskutečně rozčilovala ta hydraulika nad pomocným spojkovým válcem, jak překážela, když jsme vytahovali motor a dávali ho zpátky. A čeká mě to zase. Klidně ti svoji původní pošlu, je ok :D
Na tvém místě bych se teda ale radši nechal odtáhnout :)
TeeJay

Příspěvekod froxic » 11 srp 2017, 19:13

No nad tím jsem uvažoval, ale synchrony jsem trefil možná jenom 2x a lehce, takže pohoda ve výsledku. Nicméně kdybych se nechal odtáhnout, tak se nestihneme podívat do Olomouce na černou NBFL, kterou teď kamarád uvažuje že koupí. Takže tak :-)

Jinak už mám na cestě taky od HELu, ale díky za nabídku ;)
MX-5 10AE #5610 | 1999 1.8 103 kW
Obrázek
froxic

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora