Zdravím vospolok
Už zopár mesiacov mi v garáži zavadzia táto zelená ropucha, tak mi napadlo že by som tu mohol semtam otravovať vo vlastnej téme.
Priviezol som si ju na začiatku roka, pri ceste tam bolo krásne "jarné" počasie, no cesta naspäť akoby sa všetci čerti ženili. Asi nemusím nikomu vysvetlovať aké to bolo ísť pár stoviek kilometrov na letných gumách a zasnežených cestách
Ak som nezošedivel vtedy, už ma neprekvapí nič.
Ale sme tu, živí a zdraví.
Kára je 92ka (čiže už long nose crank naštastie
),takmer v stock stave, pochádza z nemecka pravdepodobne po jedinej majiteľke (aj nejaká tá serviska ktorá už smrdí starinou sa nájde
)
Čo sa týka auta, je veľmi zachovalé. Všetko funguje, interiér je takmer bezchybný, na podvozku nieje smietka hrdze - všetko pekne ošetrené.
Motor bol trošku od oleja ktorý pochádzal od tesnenia veka ventilov, ale inak všetko vyzerá bezproblémov.
Čo sa hrdze týka, tak je chytené sú prahy ala štandardné slabé miesto MX5iek. Inak po hrdzi nieje ani chýru.
Ale samozrejme nemôže to byť až také jednoduché, že?!
V nemecku bývalá majiteľka asi niekoho trochu nahnevala, nakoľko auto niekto poznačil s kľúčom na laku na väčšine panelov
. Uvidím či sa s tým bude dať niečo robiť, ale psychicky sa už chystám na celolak.
A taktiež sa niekto snažil dostať do auta cez plátenú strechu v ktorej si s nožíkom spravil otvor. Je to síce pekne zašité, ale výmena plátna je v pláne.
A plány? Určite pôjdem inou cestou ako väčšina ľudí tuna (aspoň to budeme mať pestré na zrazoch
) - žiadne úpravy, plánujem ísť do stock stavu.
Prikladám dáke rýchle výcvaky, lepšie fotky budú až bude všetko podľa mojich predstáv.
Pokračovanie už čoskoro