Čaute,
síce som sa ešte nezbavil červenej, ale že budem kupovať ďalšiu som vedel hneď ako som vyliezol z vraku
Takže čakanie na zlé správy z poisťovne o výške plnenia som trávil na webe prezeraním inzerátov. Nastavenie bolo jasné a záležalo od výšky plnenia:
určite NBFL, ak by som dostal len pár € tak v najhoršom prípade nejaká 1.6 za pár stoviek a prerobenie s pomocou dielov z červenej,
alebo 1.8 ideálne Sportive za vyššiu cenu, ale v stave kedy do nej nebude treba veľa investovať - za takú som bolo ochotný zaplatiť.
Potom prišlo vyrozumenie z poisťovne, ktoré ma príjemne prekvapilo, takže bolo jasné že pôjdem do možnosti č.2
V lete som ale nemal moc času, pretože som bol takmer nonstop v robote. Našiel som si ale náhodou jeden piatok čas a pozrel autobazar.eu. Skoro ma kleplo, pretože tam svietila bledomodrá Sportiva 200km odo mňa, za cenu ktorú som bol ochotný dať. Inzerát bol nahodený deň predtým, rovno som tam telefonoval a na ďalší deň ráno si dohodol obhliadku a preveril možnosti odjazdu. Všetko vyzeralo byť OK, takže som narýchlo dal dokopy hotovosť, zbalil seba a ženu do doprovodného vozidla a vyrazil do dedinky pri Hliníku nad Hronom.
Na mieste sa ukázalo že auto je dovoz z AT a chalan ju kúpil od nejakej pani, ktorá bola v AT susedou jeho sestry. Inak veľmi príjemný človek, mal vlastnú dielňu, takže mi to hneď u neho aj zdvihol, všetko vyzeralo byť OK, auto v stave akom bolo na obrázku, takže sme si rovno tľapli, spísali zmluvu a mohli sme sa už s dvoma autami vydať na cestu domov.
Haluz je že je to už druhá Sportive, ktorú mám a nie sú na nej žlté Bilsteiny
Auto je hrdzavé na klasických miestach, prahy plus dekel, má zopár kozmetických chýb, sú na ňom číre odrazky (ktoré svietia, yaaaay!) a smerovky, Postert duplex s dosť dobrým zvukom a vymenená strecha.
Dostal som k nemu HT a zimné gumy, čo mi v kombinácii s už načatou karosériou nasadilo zimného chrobáka do hlavy.
Cesta domov (po diaľnici pre krátkosť času) len potvrdila že podvozok je iný - dokonca aj v porovnaní s červenou - mäkší, húpavejší, auto sa viac norí na predok keď idem na brzdy a aj do zákrut je to citeľné.
Nasledoval prepis cca dva alebo tri týždne od kúpy, počas ktorých auto jazdilo a ja som viac a viac prepadal čaru Postertu v tuneloch
Ani nie týždeň od prepisu som cestou do práce zastavil chodcom na prechode a zozadu to do mňa poslal 21-ročný pičus na 100-ročnom Peugeote
Už v späťáku som videl že to nemá šancu ubrzdiť, takže som sa mu pokúšal uhnúť čo najviac na kraj, ale aj tak mi zachytil ľavý roh a rozjebal veko kufru, svetlo, blatník, nárazník a ešte trafil aj výfuk.
Takže ani nie po mesiaci mám doma ďalšiu rozbitú MX-5 a podľa technika čo bol obhliadnuť škodu s podozrením na totálku
Každopádne to idem dať opraviť, ale neskutočne ma to sere. Uvidíme ako to bude prebiehať, pretože tentokrát bolo auto vinníka poistené v Kooperative...
Ďalšie fotky a progres dodám, deň pred búračkou mi prišiel rám od Cybula, plus sa chcem pozrieť na tie tlmiče/pružiny