Fernie píše:
A takhle jsem přišel k samosvoru a šestikvaltový převodovce...
holda píše:Jakej to má final drive? Docela by mě zajímalo, jak jede 1.6 s šestikvaltem a torsenem 4.1. Sehnat totiž svor, kterej bude mít stejnej final drive jako série 4.3 asi nebude jen tak.
holda píše:Nejsem si stopro jistej, ale myslím, že sériově do předface 1.6, což je difec s malým obalem, se dával 4.3 převod. On to nebude velkej rozdíl oproti 4.1, ale poznat to bude. Proto je fajn kombinace toho s šestikvaltem. A taky se dělaly 3.9 a 3.6 (myslím), což už bych v neturbo autě určitě nechtěl. Kdybych to domotal, tak mě někdo pls opravte.
Renee píše:Já jsem teda z těch převodů úplně mimo, ale nemá v pětikvaltovým NAčku být 4.1? Aspoň já si teda jeden 4.1 torsen zamluvil potom co mě ujistili že to je ten co potřebuju
hroche píše:no tak to jsi rychlejší než já. Já mám jak 6ti kvalt tak svor někde na cestě mezi anglií a českem
Fernie píše:holda píše:Jakej to má final drive? Docela by mě zajímalo, jak jede 1.6 s šestikvaltem a torsenem 4.1. Sehnat totiž svor, kterej bude mít stejnej final drive jako série 4.3 asi nebude jen tak.
Je to vše z NBfl, takže 3.6. Kdybys chtěl svor s převodem 4.3, tak leda poskládat. Co se 4.1 a šestikvaltu tejká, sice tam budeš mít o kvalt víc, ale na šestku budeš točit víc jak na pětku, je kousek kratší. Možná dobrý na okruhy, ale na moje úmysly, teda nějak tak univerzální auto, co se snažím udělat jako OEM+, by byla dobrá kombinace torsen 4.1 a 5q nebo ten šestikvalt a 3.6/3.9. Asi jsem radši za tu 3.6 nakonec.
TeeJay píše:Tady bych si dovolil nesouhlasit, rozdíl pětky pětikvaltu oproti šestce šestikvaltu je sotva postřehnutelný (0,814 vs 0,843), otáčky se zvednou jen minimálně:
Fernie píše:Sériově se do předface NA dávaly 4.3 diffy, správně. NAfl má diffy s 4.1, ve větším obalu s jinšíma poloosama a tak. Do NB anniversary se dávaly 3.9 a později šestikvaltový auta měly 3.6. Co jsem zatím projel, tak mezi 4.3 a 4.1 rozdíl je maličkej, nic, co by člověku utrhlo koule. Bez toho šestikvaltu bych řekl, že by se ještě dala ta 3.9, ale do 3.6 bych určitě nešel. Vlastně, možná ani do tý 3.9
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 43 návštevníků