tak ojnice uspesne vyvazene do 0.1g a teda bola to fuska na 3hodiny s pilnikom....no darmo, dal som si povedat ze to mam robit rucne lebo strojovo sa tie gramy uberaju moc rychlo
Postup bol nasledovny:
- zvazenie kazdej ojnice a zapisanie hmotnost big end a hmotnost small end samostatne. Robil som kazdu ojnicu 5x a priemeroval som hodnoty aby som mal istotu presnosti, kedze zo zaciaku som mal este nejake tie rozdiely v meraniach, +- 0.2g
- pred kazdym meranim som vymedzil vôlu medzi domcom a ojnicou pomocou strbinomeru, aby som zarucil, ze kazda ojnica bude na pripravku usadena rovnako
- ked som mal zvazene, pozrel som si ktora ojnica ma najlahsi big end a vsetky ostatne obrusil na big end strane na hodnotu najlahsej - v mojom pripade 370.8g
- nasledne som zvazil opat kontrolne vsetky ojnice a zapisal hodnoty opat
- nasledovalo brusenie small endu, opat na hodnotu najlahsej ojnice, v mojom pripade 149.8g
3 hodiny prace a mame dokonale vyvazenu sadu ojnic
prezaujimavost hmotnosti out of the box:
Small End Big End
1. 150.7g 371.0g
2. 149.8g 372.0g
3. 150.7g 371.7g
4. 149.8g 370.8g
Dnes okrem ME221 dorazila aj 6spd. prevodovka, a cakame na vysnivanu spojku so zotrvacnikom.
Buduci tyzden by mal ist blok na vrtanie a honovanie do CR a nasledne by som si po neho mal ist niekedy do tyzdna. Potom ostava cakat na spojku aby sme mohli poslat vsetko na vyvazenie celku,z toho co som meral si myslim ze bude potrebne aj brusit hlavne loziska kluky na Oversized loziska ale toto necham na ludi co sa tym zivia, aj ked nejake hodnoty nacitane mam...stale tomu celkom neverim ale nadej zije, a verim v to, ze auto bude v marci uz s novym motorom pojazdne v limitovanom mode a v aprili by sme mohli ladit na brzde v Prage