Tak v sobotu si konečne idem pre kľuku, uvidíme ako to teda dopadne s tým damperom ale som relatívne optimisticky naladený, je šanca že môj damper bol zo starej várky ktorá bola dobrá....inak včera som hlavu na večer zložil aby som pomeral vôle s novými vačkami, aby som ju zajtra mohol rozobrať a hlavu poslať na frézu a dôkladné čistenie - vrátane otvorenia olejových portov, čo je snáď najviac prehliadaná "úprava" (Ďakujem Pavel aj takto verejne, že si mi tie vačky vyzdvihol a poslal ku mne
)
Parametre vačiek:
Sacia: Zdvih 10.8mm 284°
Výfuková : Zdvih 10mm a cca 274°
ak sa dobre pamatám, musím si ešte zavolať pre overenie, alebo to proste zmerám, keď bude motor zložený
S potešením konštatujem že vačky by šlo upraviť ešte asi na cca 11.5mm zdvih na sacej a 11mm na výfukovej, ale chcelo by to docela agresívnu rampu tak neviem či by to zase tie pružinky aj keď su masívne pri 8000+ dávali. Uvidíme, ako to celé bude fungovať, priestor na 10-20 koní bude ešte stále aj po týchto úpravach (30mm výfukové ventily a vačšie vačky) plus si nechávam nejakú rozumnú rezervu na kompresnom pomore, kedže existuje aj niečo ako príliš veľký kompresný pomer
takže sa koniec som sa rozhodol pre relatívne konzervatývnych cca 10.8-11:1, auto bude jazdit výhradne na 100oktán Shell - tip od človeka ktorému verím, rovnako ako všetci veľký závodníci na SR
Inak cez víkend by som rád začal skladať všetko pomaly ale isto dokopy. Ostáva mi dokončiť prírubu sania, materiál mám aj pripravený, len nemám čas na lisovanie a zvarenie. Takisto príde na radu konečne výroba karbónovej "misky" na filter.
Okrem toho pôjde na auto NB predná nápravnica s NB riadením ktoré mám rozobraté a depowernuté, ostáva zavariť pastorok...to najskôr spojím so zváraním tej príruby
Spojené s tým je aj dvihnutie riadenia o 12-15mm neviem koľko pustí olejová vaňa, na elimináciu bumpsteeru, ktorého mám už fakt plné zuby a tak teda snáď bude možné ponechať aj záklon na tých 6st napriek tomu že je auto bez posilovača riadenia.
PS: tí čo ste z okolia západného slovenska a juhovýchodných čiech, bol by som rád keby som vás mohol vidieť na prvom ČS autoslalome v Dlhej, už budúci víkend. Či už ako divákov alebo ako jazdcov - určite prídite, stojí to za to