Zdravim vsekych ktory to tu citaju (ak vobec niekto).
Zmenil som nazov topicu, aby viac vystihoval fakt ze moja NB je postupne prestavovana na NBFL a momentalne je to trochu hybrid
Tento tyzden bola Miata v servise na vymene tesnenia ventiloveho dekla. Pod jednym mi chalani vymenili sviecky a zapalovacie kable, kedze stare boli poskodene. Pokusili sa tiez spasovat naraznik s blatnikmi a zistili ze mi tam chybaju nejake plastove podlozky, co mi potvrdilo ze predok skladal nejaky orangutan (chybaju aj podbehy a spodny kryt). Zatial to spravili najlepsie ako sa dalo kym nezozeniem tie podlozky z IL.
Usmev na tvari mi zmrzol pocas cesty domov, ked mi motor obcas isiel na 3 valce... Sviecky s kablami boli starsie z inej MX-5ky (kable som nepozadoval nove, kedze coskoro chcem kupit 8mm z IL), takze som pevne dufal ze to nebudu cievky. V sobotu som kupil nove sviecky od NGK a nahodou stretol Michala v Guru (sme v podstate susedia, tiez zaujimave zistenie
), ktory mi pozical kluc. Tak som to rovno vymenil u neho na dvore.
Po vysrubovani "nahradnych" som zistil ze su slusne zeblite od oleja a trocha pripalene. Plus v kanaloch na sviecky bol tiez olej. Budem to musiet poriesit s Muzzym, pretoze 2 dni po vymene tesnenia by to takto IMHO nemalo vyzerat...
- Zeblite sviecky
Najdolezitejsie ale je ze nove sviecky problem odstranili a Miata znova slape na plny pocet hrncekov. Michal mi dal tip na akciu v Panenskom Tynci, takze po kratkom presvedcovani mojej polovicky sme vyrazili pozriet na drifty. Navigacka ma ako vzdy poslala najzatocenejsimi a narozbitejsimi okreskami v okoli, ale vzhladom na pekne pocasie a fakt ze soferujem roadster mi to vobec neprekazalo.
Car Wars bol super, najlepsi bol Tomas s jeho specialom #Turbiata. Ukazkovo si to tam vodil a napokon vyhral 1. miesto vo svojej kategorii. Zasluzene
- #turbiata
- #turbiata
Cesta domov bola znovu v znameni "okreskoveho nasilia". Zacinam rozmyslat ze auto poslem troska viac do serie co sa tyka podvozku a gum, pretoze to drzi az prilis (absolutne necitim hranu a pomaly som fakt nesiel) a podvozok zo mna na rozbitych cestach vytiasol dusu. Najdolezitejsie ale bolo zistenie ze moja spolujazdkyna nekricala o zivot, ani sa krcovito nedrzala. Ba naopak, este ma nabadala ze "tu zatacku sme mohli dat rychlejsie". Usmevy od ucha k uchu, misia "vysvetli mi na co ti bude auto bez strechy" uspesne splnena
- Misia splnena, Miata obhajena :D
Este jednu vec som chcel, po tom co auto stalo den na dazdi som si vsimol ze mi zrejme zateka do kufra (vlhky koberec). ... Vie mi niekto poradit odkial to moze tiect? Vlhka bola len lava strana. Diky moc.