O víkendu jsem byl zas po dvou letech konečně s kámošema na Ringu a bylo to snad nejlepší ježdění co jsem tam dosud absolvoval. Úplně skvěle nám vyšlo počasí a asi i díky dubnovýmu termínu bylo málo aut (a velmi málo motorkářů - takže málo zavření tratě v důsledku jejich padání). Na okruh jsme dorazili už v pátek dopoledne, tak jsme mohli půl dne očumovat a nasávat úžasnou atmosféru Ringu a od 17h jsem pak zajezdili. V sobotu dopo jsme pak přidali další kola (tři kola jsem měl skoro bez provozu
) a po zbytek dne už jsme jen koukali a prošli jsme asi 1/3 trati - hlavně ta rychlá pasáž před Gantrou je z pozice za svodidlama úžasná, když tam padají za horizont v rychlostech 200kmh+.
Z miatky už je díky provedeným úpravám docela rychlý autíčko, rozhodně už to není kolíbavá kačenka
- a převod 4.57 s 6q převodovkou je dokonalá kombinace. Auto tam letí i do kopců, jak kdyby mělo pod kapotou výrazně větší stádečko
- myslím, že tam pár lidem docela zamotala hlavu. Jen samo koní je omezeně, tak je potřeba co nejvíc rychlosti si ze zatáčky odvézt. Tu nejrychlejší kolo (8:55 BTG - skoro úplně bez provozu
):
https://www.youtube.com/watch?v=MLfqlHQKuag, ostatní kde bude víc provozu a nějakýho toho předjíždění tam přibudou taky
.
23tis. km ... 12,4 l