Díky:)
Robo96 píše:krasa, tak nejak si predstavujem svoj motor az nan pride + port hlavy, nevsimol som si ale ze by si balancoval aj klukovku, nebolo treba alebo na to nebolo zariadenie na nameranie?
Hlava se portovala už předem. To samotné zabralo týden práce, takže by se to pak nezvládlo. video jsem točil až když se začalo dělat na samotném autě. Ale i tak jsem plno věcí netočil, docela mě tlačil čas. Klika vyvážená je, ale to si doma na ponku neudělám, takže k tomu dokumentace není, stejně jako výbrus s torque platem, výroba sedel pro větší ventily atd. pár fotek z mobilu jsem vyhrabal
bkralik píše:Měl bych ale dotaz, proč si měřil (předpokládám že) mikrometrem ty ojniční šrouby po dotažení?
Je to stretch gauge, podle něj utahuju ojniční ARP šrouby. U šroubů se neudává moment, ale o kolik se má šroub natáhnout, aby byl optimálně utažený. Tím se eliminuje nepřesnost při utahování na moment, kdy do hry vstupují faktory jako tření mezi hlavou šroubu a dosedací plochou, nepřesnosti v závitech atd..