Konečne som sa dostal k tomu, aby som si to tu poriadne zaspamoval
Keďže som stále nezohnal dôstojný volant, nainštaloval som aspon dočasne fake OMP z Pasea, konečne si tam dokážem sadnúť
To, že NA trpí chorobným nedostatkom odkladacích priestorov, nie je žiadna novinka. Martin_Happy ma inšpiroval jeho kastlíkom pod rádiom z Golfa, díky za to. Golfa síce nemám, ale už zháňam podobný kastlík, asi skúsim objednať niečo z číny a prispôsobiť. Príprava už ale prebehla, prehodil som koliesko naklápania svetiel k zapaľovaču a keď som to už mal rozobraté, skontroloval som manžetu radičky a olej v radičke - manžeta KO a olej...
Čoskoro sa dočká výmeny.
Urobil som si predĺžený víkend na Slovensku, tak som sa pustil do prvého umývania a dočasne som prezul na TTE 16ky:
Kto hovorí, že mx-5 má malý kufor, pekne kecá - vojde sa tam všetko čo človek k životu potrebuje
Objednal som drobnosti ako oleje do motora, prevodovky a diffu, filtre, remene, sviečky. Medzi časom sa z motora začali ozývať čudné zvuky, myslel som, že mám povolenú remenicu na alternátore. Dnes som sa teda pustil do výmeny remeňov a zistil som, že problém nie je v remenici, ale v úplne voľlnom dolnom uchytení altíka.
- $_1.jpg (38.2 KiB) Zobrazeno 14246 krát
Predpokladám správne, že za plávajúcou podložkou, alebo ako to nazvať, má byť ešte matica? V podložke sú nejaké náznaky závitu, ale nezdá sa mi, že by ten závit bol strhnutý. Za podložkou žiadna matica nebola.
K výmene olejov a sviečok sa dúfam dostanem v priebehu týždňa.