Po dlhej dobe neaktivity na fóre, ale aktivity na aute sa podelím novinky, začnem tými starými
Rozhodol som sa pre olej Mobil 1 FS X1 Rally Formula 5W-50 v kombinácií s MANN filtrom, priobjednal som ešte zátku olejovej vane s gumovým tesnením.
Olej bol pred výmenou nečakane svetlý, po výmene za nový je odtieň veľmi podobný tomu z fľaše
Do prevodovky a radičky som nalial celé 2 litre Castrol Syntrans Transaxle 75W-90, do diffu zase liter Castrol Axle EPX 90.
Výmena oleja v prevodovke a diffe je v garáži na zemi zaujímavá. Aby som trafil hladinu a neplytval zbytočne olejom, auto musí byť vo vodorovnej polohe, lenže pod miatu sa ľahnúť proste nedá. Upravil som preto požičanú odsávačku oleja aby fungovala ako plnička, kompresor natlakuje nádobku a olej sa tlačí do hadice.
Nasledovala gymnastika v podobe niekoľkonásobného dvíhania auta, ale všetko šlo ako po masle.
Prebehla tiež výmena shift boot setu za nový z IL, skhaluz, díky za rýchle dodanie zo skladových zásob
Ešte trochu prihrejem polievočku Ferniemu, jeho kastlík pod rádio si len chválim, v pohode sa tam zmestí telefón a shatsu peňaženka, ktoré predtým nebolo kam odložiť
Montáž bola jednoduchá, stačilo jemne doladiť výšku pilníkom aby kastlík presne sedel s rámikom rádia a zatiahnuť dve samorezky. Ja som pre istotu som pridal ešte dve odspodu. Možno by ešte nebolo od veci urobiť tomu povrchovú úpravu. Počul som, že sa dá dosiahnuť pekný výsledok acetónom, ale k tomu sa dostanem až keď na aute nebude čo iné robiť. Takže nikdy