Tak trochu popojedem.
Odkedy som auto doviezol, makal na ňom skhaluz u seba v dielni - okrem výmeny rozvodov, náplní a pod. som nechal naňho všetky jebačky s tlmičmi aj rámom. Trochu nám robili starosti brzdy, kedy pravá predná náhodne pribrzďovala až do takej miery, že auto sa ledva rozbehlo a treba ho točiť ako besné. Po chvíli ale problém zmizol sám od seba a auto fungovalo ako má, do ďalšieh kusnutia.
Napriek nedoriešeniu som si postavil hlavu a 25.3. som si išiel po ňu. Cestou domov sa opäť prejavil problém s brzdami, nasledoval Jančiho výjazd do Myjavy a rýchle prehodenie brzdových hadíc + odvzdušnenie na parkovisku za benzínkou
Nepomohlo to, nasledoval repas brzdičov a výmena hadíc (to už vlastnými silami), tiež bez výsledku. Tak som ešte poodpájal podtlaky, zapojil všetko nanovo a zase bez výsledku. Zúfalý a nasratý som to išiel previezť a párkrát som to na prázdnej ceste z Hornej Prdele do Veľkej Diery prebrzdil cez ABS zo stovky až takmer do zastavenia. ABSko abskovalo, brzdy brzdili a odvtedy sa tá chyba neprejavila ani raz
Takže som to buď opravil a neviem ako, alebo ma to tam ešte niekde čaká a tým pádom budem musieť vymeniť neviem čo - asi hlavny brzdový valec? ABSko?
Odvtedy prebehlo akurát tak umytie, zloženie podvozku o cca 3cm nižšie a fotenie. S autom sa jazdí daily, nedávno sme pokorili 200.000km a fungujeme ďalej.
S príchodom tepla som dal nanovo naplniť klímu, nakoľko nechladila - bez výsledku, takže buď je mŕtvy kompresor, alebo neviem. Všetky čidlá a konektory som skontroloval, relé cvakajú, vetrák spína, netuším čo iné by to mohlo byť.
Plány do budúcna sú stále rovnaké, len autá sa menia
-určite chcem konečne dať do auta sedačky a pásy, čo mám kúpené ešte od červenej
-trochu sa pohrať s možnosťami nastavenia TEINU, stále hľadám to správne nastavenie tvrdosti na bežné jazdenie
-začal som si vyrábať vlastný bikini top, stay tuned
-budem musieť poriešiť nové kotúče a platničky, pri všetkých tých brzdeniach a zaseknutiach dostali asi celkom po krížoch a pri brzdení to hádže
-takisto bude potrebné sa poobzerať po nejakých nových gumách, prešiel som si všetky vlákna čo som pol roka zanedbávala a asi chcem AD08R, len si nie som istý či chcem až toľko gripu..
-hudba vzdialenej budúcnosti, ktorá sa stále odsúva kvôli búračkam a investíciam s tým spojeným: kompresor
fotky coming soon