Zdravím fanúšikov a majiteľov tohto úžasného roadsteru.
Chcel by som vám predstaviť moju novú Mazdu Mx-5. Prečo práve mx-5? Miata is always the answer
Majiteľom som ešte len 2 týždne, nikdy predtým som nemal skúsenosť s mx-5, ale učarovala mi hneď keď som ju zbadal.
Po polročnom hľadaní to bola prvá ktorú som bol osobne pozrieť a hneď zo mnou išla domov
proste láska na prvý pohlaď
Takže jedná sa o mx-5 NB po facelifte, motor 1.8 107kw vvt, ročník 2004 v červenej metalíze z názvom mica red, je to edícia unplugged,
ktorá má zopár vychytáviek oproti štandardnej mx-5, samosvor, rozpery ako verzia sportive, velke brzdy 270/276mm, červeno-čierny
kožený interiér s koženým volantom/pákou/ručnou, Sony hi-fi systémom s cd meničom v kufri, vyhrievané sedadlá, klimatizácia.
Jediné čo jej chýba k dokonalosti je 6 stupňová prevodovka ako mala verzia sportive/anniversary a originálne disky r16 ktoré patria k tejto edícii,
tie som bohužiaľ k autu nedostal.
Súčasný stav auta je celkom fajn, predošlí majiteľ sa o auto celkom slušne staral, ale opravy ma neminú.
- bude treba spraviť brzdy, ktoré sú dosť slabé
- ako inak hrdza..zadne blatníky + prahy
- nosníky netreba spomínať...no diery v nich ešte chvalabohu niesu
- časom tlmič výfuku, na aute je FOX ale mne nijak nereže, je hlučný skoro ako pôvodný, a koncovky sú proste príliš masívne.
- ako ste si všimli auto je neskutočne vysoko, takže nejaké pružiny. Tlmiče sú vo výbornom stave tak ich meniť zatiaľ nebudem.
Na druhej strane som nesmierne šťastný za hardtop vo farbe auta, momentálne už uložený, látkovú strechu v nádhernom stave zo skleneným oknom a
ľahučké disky team dynamics pro race r16.
Tak dosť bolo rečí, zopár fotiek, zatiaľ len mobilom :
K autu som dostal nášlapy pedálov, tak som ich hneď vymenil
a samozrejme hneď nový olej + olejový filter + nová vypúšťacia skrutka. Zvolil som Millers oils 5w-40 EE LL Nanodrive, olejový filter Mann a skrutka febi (inšpirácia z tohto fóra), a kvôli úžasnému prístupu k filtru, čo ma dosť prekvapilo som musel po meste zháňať aj vhodný kľúč na povolenie filtra..nakoniec sa to s týmto podarilo..takže odporúčam
To je zatiaľ asi tak všetko, v priebehu ďalšieho týždňa sa chystám na čistenie a impregnáciu strechy