gramo píše:B99 Mauterndorf - Obertauern - Untertauern - Radstadt -- nahoru svižná kochací jízda širokým horským údolím, dolů k Untertauernu jsou i utaženější zatáčky a i když člověk dojede pomalejší provoz, je to pěkná soutěska. Dál k Radstattu je to opět svižná vyhlídková silnice. (a tento úsek taky objíždí placený tunel na A10)
mx-5nd2.0 píše:Tak hlavní postřehy:
2/ Nockalm Strase za 18,5E nestojí, je to řidičsky docela nuda, moc aut - a v okolí je mnoho hezčích cest zadarmo
...
4/ Je tam hodně "neobjevených" cest - například 24 přes Wildalpen (docela dobrý povrch a super zatáčky) po a tam ještě zahnout do Hinterwildalpen (horší povrch, ale až kyčovitá romantika)
...
7/ Na GrosalpenStrase se motor nevaří kvůli zběsilému tempu, ale až dojedete blba s karavanem anebo (asi) s automatem, co jede do kopce 25km/h, což při 30 celsia a po prosvištění předchozích zatáček chce své ...
mx-5nd2.0 píše:Tak hlavní postřehy:
1/ Erzherzog Johann Strasse je uzavřena a museli jsme to objíždět jako paka :-/
2/ Nockalm Strase za 18,5E nestojí, je to řidičsky docela nuda, moc aut - a v okolí je mnoho hezčích cest zadarmo
3/ Hodně se opravuje a asfaltuje, což je docela opruz
4/ Je tam hodně "neobjevených" cest - například 24 přes Wildalpen (docela dobrý povrch a super zatáčky) po a tam ještě zahnout do Hinterwildalpen (horší povrch, ale až kyčovitá romantika)
5/ Dálnice A10 a A9 "uhýbají" na sever a tak je cesta 320,163,311 na severní stranu Grosglockner strase stranu docela kamiónové peklo. 320 ještě jde, ale 163,311 humus. Když jsem tam jel jihem po 99 do Seebach, Seeboden, doleva na 100/E66 do Altenmarkt,Lurnfeld, pak po 106 Leinach,Winklern tak to bylo o dost lepší.
6/ s MX5 - jsem tam byl rarita, samé Mercedesy, Porsche občas peugeot
7/ Na GrosalpenStrase se motor nevaří kvůli zběsilému tempu, ale až dojedete blba s karavanem anebo (asi) s automatem, co jede do kopce 25km/h, což při 30 celsia a po prosvištění předchozích zatáček chce své ...
PeterS píše:Hmmm abych nezapoměl Egger Almstrasse asi pro mne aktualne jedno z top teen. Cesta slabe kvality ale prostredi 110%. To jidlo a priroda.
mx-5nd2.0 píše:Tak snad klapne najít čas na provětrání rakouských Alp
Hodil jsem do Mapy vše, co jsem tady i jinde našel nebo zatím projel (kombíkem )
https://drive.google.com/open?id=1xvkcN ... sp=sharing
A jen to nějak zajímavě pospojuji Teda ne vše něco, pojedeme od Znojma a rád bych dojel na Großglocknerstraße. Pokud máte někdo nějaké zkušeností nebo dokonce varování - sem s nimi. Díky
Zpět na Akce, srazy, víkendy, výlety ...
Uživatelé procházející toto fórum: Seznam a 17 návštevníků