Aké sviečky?

Re: Aké sviečky?

Příspěvekod kubec99 » 19 úno 2011, 00:09

Uvazujem nad tymi svieckami a kablami preto, ze sa mi tento tyzden stala neprijemna vec.
Vysiel som s autom z dvora, zatvaram branu a autu klesli otacky a zacalo sa triast. Skusil som pridat trochu plyn a vobec neslo do otacok, ako by slo na 3 valce. tak som ho vypol, pockal... nastartoval a zasa to iste...
zasa som vypol, otvoril kapotu a pohybal kablami...
Potom naskocilo uz normalne a islo bez problemov... toto mi uz spravilo raz aj predtym... a robi mi aj taku vec ze mi pri konstantom plyne auto cukne a prestane tahat. No ked pridam tak sa preberie...

Mate s tym nejaku skusenost? Myslite ze by mohli tie kable a sviecky pomoct?
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

Příspěvekod willy2.0 » 19 úno 2011, 16:36

To můžou bejt ko svíčky, taky kabely, taky zapal.modul(spíš ne), nebo váha vzduchu. Vyndej svíčky...když budou opálené nějak, až do keramiky...Vyměn je tak i tak...stojí necelý 4kila...pak postupuj dál...třeba uvidíš prošlehlej kabel, tak je to jasný. Postupně to zkoušej..Svíčky ko podle mě... nebo kabel nějakej.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod KaCzaba » 20 úno 2011, 10:03

Mam taky klasiku NGK V-line a objednany magnecor kable..
KaCzaba

Příspěvekod kubec99 » 20 úno 2011, 12:53

Presne tuto kombinaciu (NGK Vline a Magnekor Competition KV85) idem kupovat aj ja... Tak som zvedavy.
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

Příspěvekod Borgi » 20 úno 2011, 13:08

Já už nějako dobu jezdím NGK iridia a to proto, že když si je objednáte z USA tak jsou i dokonce lacinší než u nás běžný. U nás jsou to všechno překupníci. Jinak rozdíl jsem nepoznal ani třošku, je to doopravdy jen placebo.
Borgi

Příspěvekod Winie » 20 úno 2011, 13:30

prave taky premejslim jaky poridit svicky k tem mazdaspeed kablikum. zatim mam seriovy NGK a nevim jestli by nebyli lepsi treba densa iridiovy
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod willy2.0 » 20 úno 2011, 14:07

Vyhozený kačky Winie...Dáš min.350-400 za svíčku cca...Za to máš čtyři, který budou fungovat stejně, prostě nic nepoznáš nějak, měl jsem je na CTRu. To bych si radši dal třeba KN vložku do airboxu...Nebo koupil kvalitní olej do zásoby.

Jinak Borgi nemáš vůbec pravdu. Co vím, tak z USA stejně krabka vyjde přes litr plus poštovný, objednává je Dany na CTR stále(Densa tedy, ale ty NGK nebudou levnější, jak je to tahle jakost.třída stojí prostě min.350kč svíce a ještě, když to dobře koupíš). Jinak dokonce mám řadu školení z minulosti včetně NGK, pochybuju, že by nějak měnili politiku obchodní..To je sice pěkný říct, že jsou tu překupníci a mnohdy je to pravda, že na něčem je dost jako...Ale já mám možnost objednávat si autodíly komplet, takže vidím nákupky...A prostě takovej rabat na tomhle druhu zboží není...Jestliže krabku Iridiových svíček u nás koupíš okolo 2tisíc v maloobchodě...Věz, že je na tom celkem max.500kč marže...Tzn.dostaneš se v nákupu na cca.350-400kč za svíčku, níže ne prostě...

...Kolik je tam tedy objednáváš? Pošli odkaz...............

Pochybuju, že by v Americe měli výraznějc levnější nákup na tomhle druhu zboží...U tohodle ne. Max.tak 250kč můžou mít nákup, ale ani tomu nevěřím...Takže tě stejně vyjde s jejich rabatem a poštovným...350-400kč minimálně!....Takže jako tady, když máš možnost to lépe koupit.

Namátkou dávám třeba, co chce jeden eshop v Anglii za Densa Iridium na Sporta...Tzn. Vycházej cca.1600kč, plus ještě poštovný...

http://www.k-tecracing.com/show_product ... 41&appid=2

Jinak ten samý problém bývá o olejů, tam se taky nedá mnohdy dát nějaká citelná sleva, jako třeba u spojek, brzd, setrváků, řízení, ložisek, dílů podvozků.. ramena, siláče, nebo tlumiče, pružiny apod.apod...Kort u kvalitních značek olejů jako je Castrol, Mobil 1...Tam mám slevu na krabici 4l... 300-400kila a jsem rád.
Nejlevněji mají oleje překupníci co si je vozej z ciziny odněkud, nevím odkud a je mi to jedno..Mnohdy nákupka tady přes Elit, nebo IC vyjde stejně...jako jejich cena, za kterou to prodávaj na netu už se svou marží:-D...Takže oleje normálně objednávám na internetu :D .. Naneštestí...je to jen u olejů....Je to takový specifikum.
Můžu mít levně hodně Mogul třeba...litr polosyntetiky kvalitní do stovky...Jenže já jsem na tohle úchyl a vyloženě jsem vždy dával a budu Castrol, i Mobil 1 je super. Shell taky super aditiva v tom, kvalitní hodně, ale zas má debil...drahou obchodní politiku...Dokonce jsem to tehdá na jednom školení obchodnímu řediteli Shell pro ČR řekl..Že v tom je asi zakopanej pes...proč nemaj pořád velký prodeje... ale prostě jsou sami proti sobě no a oleje zbytečně předražený.
Maximum Atack"
willy2.0

Příspěvekod Borgi » 20 úno 2011, 14:40

Jak tohle muzes napsat? Vim co za kolik kupuju nedelej tady z tech kluku blbce, svicka NGK iridium stoji $8,95 treba na miata manii, posta me stala $10 tak si to spocitej. Do dodaku si muzes napsat co chces v te nasi republice. Kdybych mel neco co davam do auta kupovat tady tak to nikdy nezaplatim!
Borgi

Příspěvekod Borgi » 20 úno 2011, 14:56

Mimochodem svicka kdyz dava jiskru, coz je jeji jedinej ukol, tak funguje a jedni jestli ji dava iridiova nebo normalni, tady bych rozdily nedelal. Jedena vyhoda je zivotnost, pochybuju ze by to neci pridalo :-D
Borgi

Příspěvekod willy2.0 » 20 úno 2011, 15:12

Prosím buď slušnej, z nikoho tady nedělám blbce, beru si díly pro sebe, nedodávám...věnuju se jinému byznysu ted, jinak nikdy jsem nikoho neotíral ani...Takže budu rád, když vychladneš...Naprosto si nepochopil co popisuju, protože si s tím jednoduše nepřišel pořádně do styku, nevidíš do toho...Takže tě poprosím, řeči, že tady nejde nic vlastně rozumně koupit...Nemáš prostě pravdu...Nejde to vztahovat na vše, neblázni. Samozřejmě nikdo ti nebrání nakupovat kde chceš...A i já si objednávám všude různě i na ebay v Anglii apod.
Já tě požádal o nějaký odkaz, řekl jsem svůj názor a zkušenosti nic víc...
Nech si tyhle silácký řeči o tom, jak tady všichni autodílaři jakoby vokrádaj lidi... Nemáš pravdu. Znovu ti říkám, že mám možnost si dát větší slevy na jiný druh zboží ...a v životě to takhle levně ze zahraničí nepřivezeš.. :) Ale na svíčky a oleje, to tak slavné prostě není...Je to specifikum jak jsem psal výše.
Maximum Atack"
willy2.0

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5