A k té roušce v autě. Včera novinář Petr Honzejk napsal na twitter tohle "Právě jsem se dozvěděl, že dosud platila povinnost mít roušku, když je člověk sám v autě. Tomu říkám důsledná ochrana! Nevíte, jestli ministerstvo zdravotnictví analogicky nedoporučuje používat při samohaně prezervativ?"
NC 2.0 Expression To není auto, to je ROADSTER, lásko!
Vřele doporučuju k poslechu tento nadmíru zajímavý rozhovor s profesorem psychiatrie Cyrilem Höschlem. Má to hlavu a patu a pomůže to částečně pochopit význam všech těch omezení, které teď musíme útrpně snášet a rizicích z toho plynoucích. A mluví tam, proč je důležité a zdravé si sám někam zajet a užít si to. Tak proto vám to sem dávám
Já jsem přijal exekutivní rozhodnutí a jezdím se střechou dole a bez roušky, jak ve městě tak mimo město. Jako kompenzaci mám vytažená skla nahoru, což normálně nemívám.
pbxpbx píše:Já jsem přijal exekutivní rozhodnutí a jezdím se střechou dole a bez roušky, jak ve městě tak mimo město. Jako kompenzaci mám vytažená skla nahoru, což normálně nemívám.
Hoši, kabina auta není veřejný prostor, tudíž pokud jedu sám nebo se členem domácnosti, tak bez roušky. A je jedno, zda jedete se střechou dole, protože vládní nařízení hovoří o "autě" a nerozlišuje kabriolety a ostatní auta. Pokud bych vezl nikoliv člena domácnosti, tak si roušku nasadím kvůli jeho ochraně před mými potenciálnímu viry. Takže v pohodě v kabriu bez roušky