Díky, Možná jsem to fotil při jiném světle, tak to vypadá jinak, ale nádobka je čistší taky
.
Nicméně, letos proběhl opět na začátku jara servis auta, ve zkratce sepíšu i věci, které proběhly minulý rok:
Výměna motorového oleje s filtrem
Výměna oleje v diferenciálu
Vyčištění brzd a nastříkání třmenů a ochranného plechu za kotoučema (černým komaxitem)
Vzduchový filtr
Výměna klaksonu za klaksony z nové Mazdy 6 (vím, je to prkotina, ale starý mi hodně vadil a v situacích, kdy jsem byl nucen troubit, jsem prostě netroubil, protože to troubí fakt směšně a spíš, než jako že na někoho troubím abych ho upozornil, to znělo, že tím někoho zdravím
)
Odpojení ostřikovačů xenonů (to, že stříkají na světla vodu z ostřikovačů je podle mě nesmysl, akorát se tím za*ere celý předek auta a světla to stejně neočistí, ale jako frajeřina pro někoho dobrý
)
Instalace LED světýlek do prostoru pod nohy řidiče a spolujezdce, zároveň, když už jsem měl sundaný stropní plast, jsem vyměnil žárovku ve stropní lampičce za LED a to stejné proběhlo v kufru a pod zadní SPZ
SPZ jsem následně přilepil pomocí oboustranky, moc se mi to takto líbí
Vyčistil jsem sedačky včetně výplní dveří
Výměna směrových blinkrů v blatnících za čiré bílé
Snížení celého auta o 3,5 cm pomocí kratších eibach pružin
Koupena kratší anténa, myslím že má teď 20 cm cca
Výměna windshottu za vyšší (z IL motorsport) rozdíl je fakt znát
Instalace denního svícení místo zapojení mlhovek - toto si myslím, že je základ pro každé NC s xenony
Koupeny nové koberečky (sice bez nápisu mx 5, ale kvalita provedení super!)
Jako poslední věc, která dopadla zatím bez výsledku, je tempomat. Mám verzi BEZ tempomatu, myslel jsem si, že mi chybět nebude, no jak jedete trip celkem 4500 km Rakousko, IT, SWEIZ atd.. tak ta noha fakt dostala zabrat, takže, hodně jsem pročetl zahraniční forum o dodatečném přidání tempomatu do NC, shrnuto takto:
US verze NC i když jej nemají, stačí dokoupit tlačítka do volantu, brzdový spínač a tempomat funguje (práce na hoďku)
EU verze když jej nemají, musí se natáhnout i nějaká kabeláž k řídící jednotce, což je komplikované a v ČR jsem nenašel nikoho, kdo by to byl schopný udělat. Koupil jsem si tedy aspoň tlačítka v černém provedení s tempomatem, namontoval, vypadá to podlě mě mnohem lépe, než když to obložení volantu bylo stříbrné. Teď ještě aby ten tempomat fungoval že
Kdyby někdo věděl o někom, kdo má s tímto zkušenost, nějakou radu, cokoliv, budu moc rád za info
- LEDKY v prostoru nohou - foto se původními tlačítky bez tlačítek tempomatu na druhé straně
- SPZ bez rámečku
- vyčištění sedadel
- volant s novýmí tlačítky a ještě nefunkční tempomat
- údržba brzd