Tak jsem si myslel, že po poslední zkušenosti s nb 2002 (černá bez klimy trochu s korozí) se zpátky nevrátím. Když jsme se nastěhovali do vlastního a představil jsem si, že hypotéka, děti a další (snad) plánované události by znamenaly, že moji lásku k autům zasunu do šuplíku a možná už nevytáhnu, vyděsilo mě to. Navíc další životní události mne v tom podpořili.
Dlouho jsem koukal, diskutoval s manželkou, jestli bude se mnou sdílet hezké auto nebo si koupím nějakou ošklivku jen tak pro radost (celica 4.-6g, supra, ale favorit byl lotus super seven). Ten lotus byla super volba, protože manželka řekla, že traktorem jezdit nebude
.. ale že mě podpoří.
Tak zbylo na výběr toyobaru nebo MX5. Jelikož máme k dispozici firemní, aktuálně koncern 140kW 4x4 a vidím, že výkon je fajn, ale zas tak často jej nevyužiju a pokud se mi něco líbilo, tak strohost a vůně 90' u MX5, tak bylo předběžně rozhodnuto. Vlastně jsem moc nevybíral (viděl jsem 2) a říkal jsem manželce, tak se zajedu podívat na tu do Jihlavy a třeba to nebude ono. Dojel jsem do Jihlavy a bylo rozhodnuto... Cítím z toho moje oblíbené 90', ale přitom klimatizace, kamera, hands-free, vyhřívané sedačky, komfort skládací střechy a hlavně jiná úroveň bezpečnosti v tomto typu auta... Prostě skvělá kombinace. K hypotéce přibyly další splátky, ale radost je doma
Jedná se vlastně o skoro základ, 8/2016, t.č. 27000km, černá sports-line. Nakonec jsem se rozhodl pro 1,5l a nelituju, byť občas dynamika trochu chybí, ale ten motor mě baví. A samosvor? Na rakouské okresky jej nepotřebuju, to jsem už taky zjistil . A byť původní NB byla černá, firemní je černé a nikdy jsem nechtěl už černou, tak ta černá jí sluší (jen musí být umytá)...
A život s ní?
Zatím zvládla 3 cesty do Rakouska včetně 3denního treku (2 krosny v kufru včetně stanu a oblečení na převlečení)
A samozřejmě jsem musel dokupovat stáj...
A pokud byste snad nevěřili, že někdo může spát na obchvatu vídně za všedního dne bez střechy těsně pod dálniční rychlostí, tak důkaz zde (Druhá je pro pobavení a ne, manželce není 15 let
)
Mimochodem, objasní mi někdo, co přesně obsahovala sports-line? (snad jen BOSE?) Díky a mějte se!