nevím jak vy, ale i já v Liberci mám pocit, že zima brzy chcípne a je potřeba se připravit na sezonu. proto jsem v sobotu, navzdory mírnému mrazu vybalil fidlátka a jal se měnit vepředu destičky, vzadu destičky i kotouče - bo už byly ošklivé.
akce proběhla celkem bez problémů, možná i proto že jsem doma neměl redbull a vodku ale jen trochu Jamesona v lahvi a tak jsem se u toho neožral
měl jsem několik záseků, které se ale podařilo vyřešit (když nepočítám že jak jsem myl součástky v teplé jarové vodě, tak ta pak na zemi umrzala a já několikrát hodil držku)
1. zatlačení pístku na předku - neměl jsem velkou svorku a tak jsem požádal souseda a dvěma sikovkama (ano, mám třmeny lakované, takže přes hadr samozřejmě ) naproti sobě jsme pístek zatáhli. (že mi vytekla brzdovka z nádržky nemusím psát, že ne
a já neměl sundané víčko, takže kdyby to udělal, možná by šel pístek lépe)
2. na pravé zadní podložce byla jedna matka větší a já měl problém najít oříšek, kterým bych jí povolil, ale nakonec to šlo
3. zadní pístky byl velký trabl, sundal jsem bovden od ručky, odmontoval brzdovou hadičku a klepali jsme do toho pak na prkýnku přes prkýnko. a šlo to. Ale stejně mi pak můj mechanik vynadal, když jsem mu to popisoval, protože jsem prý mohl zkurvit tu ručku. Nějak mi to vysvětloval, ale po telefonu jsem nepochopil ...
4. nastalo období odvzdušnění - protože při prkýnkové akci vycákalo spousta brzdovky na zem. Ale byl jsem sám a to by nešlo. Nakonec jsem vytáhl svou bábovku z postele, kde simulovala rýmičku, aby mi udělala šlapku a brzdy se podařilo odvzdušnit.
už jsem se pak jen modlil, aby jsem nic nezkurvil a brzdilo to všude a na všech kolech stejně ...
nasadil kulicha, střecha už byla dole a vyrazil jsem do víru města a okolí na projížďku. A ono to brzdilo, sice samozřejmě hůř, než si to sedne, ale když jsem pak koukal na kotouče vzadu, byly ošoupané zhruba nastejno... předky nepoznám ale auto nikam netáhlo při brždění, tak snad cajk.
Po návratu jsem dolil brzdovku, a auto zase uložil do stání, abych s ním v neděli zase vyrazil. ty pohledy lidí na chlapa v kábriu v kulichu v LIberci v únoru v mrazu jsou báječné
myslel jsem, že bych provětral i haryka, ale jelikož mám na zahradě i vjezdu sníh, vykašlal jsem se na to. Motorka počká...
v příloze je dokumentace ....
tož tak na světě