Státní svátek na konci října letos padl na pátek. Děti u babičky, takže doma jsem nikomu nechyběl. Krásná konstelace - to dá jednomu volnost!!
S tím, že hned v pondělí jdou SPZky do depozitu, byla myslitelná jediná věc - poslední letošní jednodenní megavýlet (řečeno mluvou náctiletých)!!
Říkal jsem si, že (příhraniční) Polsko nemám tak projeté jako Slovensko.
Vydal jsem se do Polska stejnou trasou jako tehdy s kamarády a dětmi na začátku září.
Z Prudniku jsem se ale vydal dál, přes Nysu až k Otmuchowskému jezeru, které mi taťka jako malému ukazoval ze Šeráku:-))
Zastavil jsem u místního motorestu a vyšel si k jezeru. Na jedné z laviček jsem poobědval "chachara nastudeno" při krásných 23 stupních. Babí léto jak má být!!
Posilněn zpátky za volant, směr Kłodzko a Kudowa-Zdrój. V Polsku celkově rozmanitá krajinka, byla sranda dlouho vidět Praděd z nezvyklé strany:-))
Zpět do ČR jsem přejel u Náchoda. 14ku jsem jel za volantem poprvé a rozhodně ne naposled, moc příjemná záležitost!! Už i tím, že navazuje na 11ku a ta v úseku Vamberk-Šumperk je taková českomoravská symfonie:-))
Celkový dojem z výletu byl umocněn místními mlhy, kdy teplota padla i na 7 stupňů. Docela hardcore bylo pak Ecce Homo za Šternberkem, kdy jsem kvůli mlze nejel víc než 40km/h:-DD
Myslím, že ten nahoře mě přece jen má aspoň trošku rád - říkám si, lepší sezonní tečku jsem si asi nemohl přát!!
https://en.mapy.cz/s/nanoreruza