Svejky.tom NA ´93 - Red

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Svejky.tom NA ´93 - Red

Příspěvekod Svejky.tom » 26 bře 2011, 16:01

Tak díky moc! mam radost, že se vám líbí :-)
Ted by to chtělo trošku potunit brzdy a výkon. Jen zatím nevím jak. Mám tak maximálně na svody od Racelandu a nemyslim si, že zrovna to by byla nejlepší investice :?
NA 93´ 1,6l 85kW, EBC RedStuff brake pads and Brembo discs, Nardi steering wheel.
Svejky.tom

Příspěvekod kousmen » 26 bře 2011, 16:28

To spíš začni těma brzdama. Racelandy mám a klidně bych je i doporučil. Ale ne jako performance úpravu, spíš jako náhradu původních poškozených. Bez problémů je nahradí, nezreznou, vypadají hezky a je na ně dlouhá záruka pokud je vezmeš přímo od výrobce v tomhle ohledu se to vyplatí. Ale výkon ti nijak rapidně nezvýší a údajně praskají.
Výkon určitě prvních pár let vystačí sériovej. Zato brzdy jsou obzvlášť do roku 93 slaboučký. Tam by to chtělo upgrade a za ty prachy už by to brzdit mělo. Taky se na to příští rok chystám...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod Svejky.tom » 26 bře 2011, 16:35

No, už jí mam 4 roky, takže výkonu bych si trochu zasloužil :D
Určitě bych rád začal brzdama. Nejradši bych je vyměnil třeba za seriový z 1,8 NA, jenže to je aspoň za deset litrů a to teď zrovna nemam :D
NA 93´ 1,6l 85kW, EBC RedStuff brake pads and Brembo discs, Nardi steering wheel.
Svejky.tom

Příspěvekod kousmen » 26 bře 2011, 16:53

Když nebudeš chtít všechno nový, tak to nemůže vyjít tak draho ne? Já jsem se o to ještě moc nezajímal, ale předpokládal jsem, že tenhle swap bude levnější...
A myslel jsem, že ji máš čerstvě. Nevím jak jsem na to přišel. :lol:
Invisible Ride
kousmen

Příspěvekod Winie » 26 bře 2011, 20:25

proc neporidis EBC TG. cetl sem na ne jen ty nejlepsi reference. osobne mi to taky brzdilo dost spatne, ale vycistil sem a zrepasoval trmeny, dopredu nahodil redstuffy a brzdi to slusne. pristi mesic me nejspis cekaj desky dozadu a nekdy v lete to vidim na kotouce. myslim si ze to bude stacit i na 200koni :)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod Pavel260 » 26 bře 2011, 20:53

no já bych to spíš upravil na 1,8 ;)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Svejky.tom » 26 bře 2011, 20:57

Kousmen: Kdyz ja starsi veci kupuju hrozne nerad:-D
Kdyz mi neco vodejde, tak misto toho dam klidne starsi, ale prijde mi nesmysl kupovat starsi vec, o ktery nic nevim, misto neceho co funguje a vim v jakym je to stavu.

Mam ji uz nejakou chvili, skoro 4x dyl nez funguje tohle forum:-D
A jeste ze to kluci dotahli do takovyhleho peknyho stavu, protoze do ty doby byl tady pristup k ceskejm informacim o mx-5 dost omezenej.

Winie: No premejslel jsem, ze vymenim jenom disky a desky.
Chci neco co nepiska, coz by to co pises nemelo, ale zase, kdyz uz se do toho pustit, tak proc to neudelat poradne a nevymenit i trmeny.
Zatim jen tak procitam a pokukuju;-)

Pavel to trefil:-D
Svejky.tom

Příspěvekod PavelV » 26 bře 2011, 21:50

Winie píše:proc neporidis EBC TG. cetl sem na ne jen ty nejlepsi reference. osobne mi to taky brzdilo dost spatne, ale vycistil sem a zrepasoval trmeny, dopredu nahodil redstuffy a brzdi to slusne. pristi mesic me nejspis cekaj desky dozadu a nekdy v lete to vidim na kotouce. myslim si ze to bude stacit i na 200koni :)

Winie až dáš k červeným deskám EBC tvrdé kotouče Turbo Groove, tak se ten výkon brzd spíš zhorší. Moje zkušenost je, že kotouče EBC jsou super, ale destičky nestojí za nic. Mám osobní zkušenost s Yellow, Red i Green Stuff. Není nad Ferodo nebo Hawk ( v destičkách).
PavelV

Příspěvekod Svejky.tom » 26 bře 2011, 22:14

Brzdy se tu resily nedavno v technice, pisu z mobilu, tak se mi to nechce hledat.
kazdopadne je to dost individualni tema. Ja mam auto na vylety a sportovnejsi jizdu po okreskach, takze mi nevadi, kdyz je obcas prehreju v alpach, taky nechci cekat dvacet minut nez je ohreju na provozni teplotu. Proste bych rad brzdy s vlastnostma jako treba u seriovyho NCcka:-)
Svejky.tom

Příspěvekod riderhenry » 27 bře 2011, 00:29

Ja bych udelal swap na 1.8 a jeste koupil poradny desky a kotouce :D
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora