od Frankie Sporty » 19 dub 2012, 00:11
Tak to tady po pár měsících trochu oživíme, když si píšu po celým foru a Frankie je zalezlej až na třetí stránce.. No co napsat, nic zásadního se za těch 9 měsíců nestalo..
Věci co se dělali na autě..
údržba:
spojkový ložisko (už od koupě potřebovalo vyměnit)
spojkový válec (přes zimu, když byli mrazy, tak to nezvládnul)
lambda (někdy na konci podzimu asi sychravo někde vyskratovalo a šla do háje)
svépomocná oprava čalounění (stála mě funkčnost airbagů, tak tahle údržba se mi asi ještě prodraží)
styl:
koberečky
čirý směrovky i odrazky
chrom oblouky (jen na ozdobu, funkční je zatím v dlouhodobým plánu)
držák SPZ asi 5x různě měněný a pořád na !shit!
drobná grafika (nějaký šulin mi ulomil logo mazda a ty díry jsem radši přelípnul)
sezonní příprava:
oleje, vzduch a olej filtr (objednáno)
pneu Hankook RS-2 (objednáno)
podvozek raceland (objednáno - nečekám od něj zázrak, ale jeví se mi to jako levná varianta vyzkoušení větší tvrdosti a různého snížení na moje trasy a přidá určitě zkušenosti do dalšího setupu.. Nechtělo se mi do něčeho vletět po hlavě za 25 kolíků a pak smutnit nad výsledkem)
obnova laku > po autě pár povrchových šrámů a pavučiny od myčky.. pořádně vydrhnuto a většina auta přetáhnuta "turtle back color" pastou.. Nebudu psát, že je to světový, ale šrámy zmizely a lak se příjemně vyhladil, zmizeli i pavučiny po myčce.. Nepovažuju to za profesionální obnovu, ale Frankiemu to určitě stačí.. o víkendu to přetáhnu ještě "super" voskem, co na tom vydrží tak 1-2 měsíce a bude hotovo..
TIP: tou pastou jsem přetáhnul i světla, na webu se s tím každý patlá několik hodin různými postupy.. touhle pastou 10 min, žádná demontáž a zašlost byla dole.. opět doporučuji pro normálního uživatele, ne pro čistotnýho uchyla.. nemám rád špinavý auto, ale na lesk to nejezdí..
No matter what you do in live... MAKE IT YOUR OWN!!