MJNick NB 1,6 Nardi Torino

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: MJNick NB 1,6 Nardi Torino

Příspěvekod MJNick » 08 čer 2011, 22:18

Tak se po delší odmlce zase hlásím! :-) Už jsem si konečně přivezl mazlíka z garáže a konečně si v něm mužu denně hrát. Ale tim zjišťuji nedostatky. Vim že to patří spíše do sekce technika, ale je toho víc a nechtěl jsem to tam zaplnit. První hlavní "problem" je v tom že mi bliká kontrolka airbagu. Šel jsem po pojistkách, ale nikde jsem tam nenašel popisek airbagu. Neni ta pojistka třeba schovaná někde jinde? Bejvalej majitel říkal že je to problem airbagu spolujezdce. Další věc byla rozbitá el. antena kde je vyběhaný to hřebenový táhlo co ji vytlačuje, tak jsem ji odpojil a řešit zatim nebudu. Antena neni duležitá k jízdě. Pak mi z výdechů na palubce leze kolem těch koulí nejspíš těsnění, tak je vyškubnu a urovnám to tam, ale to nechci dělat dokud nebudu mít ty ozdobný chromový rámečky. Koukal jsem na pořad o tom a tam ten člověk jen nalepil chromovou nálepku. To je standartní, nebo se dá koupit celej ten rámeček? A když jsme u toho, nemá je doma někdo?
MJNick

Příspěvekod Marfil » 09 čer 2011, 08:50

Je to airbag spolujezdce, tedy čidlo (zatíženo/nezatíženo - sepnuto /vypnuto)v jeho sedadle. Mě to dělá při nestejnoměrném, nebo slabém zatížení.
Ve chvíli když je tam třeba PETka nebo dítě, začne to někdy blikat. Funkčnost AB prý není ohrožena. V případě, že by člověk trval na opravě, řeší se to výměnou toho čidla, ovšem myslím, že mi v Mazdě říkali sumu přes 5 000,- takže NIC!

Anténa - klasika, nejlepší je celý agragát vyměnit, Na IL Motorsport je ještě za přijatelnou cenu :roll:

U výdechů stačí odříznout to vytahané žiletkou a plácnout tam ty kroužky - vše pak jako nové :idea:
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Příspěvekod MJNick » 09 čer 2011, 14:19

Marfil píše:Je to airbag spolujezdce, tedy čidlo (zatíženo/nezatíženo - sepnuto /vypnuto)v jeho sedadle. Mě to dělá při nestejnoměrném, nebo slabém zatížení.
Ve chvíli když je tam třeba PETka nebo dítě, začne to někdy blikat. Funkčnost AB prý není ohrožena. V případě, že by člověk trval na opravě, řeší se to výměnou toho čidla, ovšem myslím, že mi v Mazdě říkali sumu přes 5 000,- takže NIC!

Anténa - klasika, nejlepší je celý agragát vyměnit, Na IL Motorsport je ještě za přijatelnou cenu :roll:

U výdechů stačí odříznout to vytahané žiletkou a plácnout tam ty kroužky - vše pak jako nové :idea:

No mě to bliká furt. Určitě se kouknu jak je to tam udělaný, aspoň pro představu. Díky. ohledně těch výdechů, mám tomu rozumět tak, že se to tam jen nalepí? To oříznutí je mi jasný že by šlo, já jen jestli to tam neplní nějakou funkci, jako že to ten výdech brzdí a aretuje.
MJNick

Příspěvekod Marfil » 09 čer 2011, 15:00

Ty výdechy jsem tak udělal a nijak samovolně nejezdí, drží to v nastavených polohách.
Kroužky se lepí, mají na sobě oboustrannou pásku 3M.
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Příspěvekod MJNick » 09 čer 2011, 15:09

Marfil píše:Ty výdechy jsem tak udělal a nijak samovolně nejezdí, drží to v nastavených polohách.
Kroužky se lepí, mají na sobě oboustrannou pásku 3M.

no, tak v tom případě to ořežu a polepim. Dost peněz za nálepku chtěj! Jen tak hloupě se zeptám, je nějakej českej server kde se ty kroužky daj sehnat?
MJNick

Příspěvekod Marfil » 09 čer 2011, 15:26

Tady na kolegiálním webu:
http://www.mx5.cz/eshop/index.htm
Asi trochu vyšší cena. Dnes bych ale kupoval v GB, zatím ty nejlepší zkušenosti.
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Příspěvekod MJNick » 09 čer 2011, 15:46

Marfil píše:Tady na kolegiálním webu:
http://www.mx5.cz/eshop/index.htm
Asi trochu vyšší cena. Dnes bych ale kupoval v GB, zatím ty nejlepší zkušenosti.

To teda, ta cena je o dost větší. No já koukal na ten IL Motorsport. Ten je nespolehlivej?
MJNick

Příspěvekod Marfil » 09 čer 2011, 19:36

Naopak IL je spolehlivý až až. U anglánů je ještě větší výběr věcí a kurz je teď docela dobrý - člověk se tomu nemusí vyhýbat jen proto, že je to o pár km dál. ;)
I když já sháním stříbrné rámečky kolem rádia NB Fl a mám totální smůlu všude...
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Příspěvekod MJNick » 09 čer 2011, 23:25

Tak já porovnám ceny Německo Anglie a pak udělám větší objednávku těhle blbůstek. jen se zase zeptám, platí se to přes učet? Nebo až při převzetí? Nikdy jsem to nedělal, tak nevím. :-(
MJNick

Příspěvekod Marfil » 10 čer 2011, 05:54

Většinou se dá platit hned při objednávce platební kartou.
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora