Johhy Miata

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Johhy Miata

Příspěvekod Johhy » 10 čer 2011, 07:55

Tak se teda taky pochlubim svojí kráskou :) . Koupil jsem si jí před rokem, protože sem začal při škole ještě pracovat na poloviční úvazek, k čemuž sem auto už prostě potřeboval. Rozpočet na auto jsem měl 120 000 a tudíž dost omezený výběr. A protože studuju strojařinu, živím se strojařinou a auta jsem miloval od malička, nepřipadalo v úvahu nic typu Fábie a nic na palivo Satanovo (tím myslím naftu). Vždycky sem chtěl něco, co by mělo charakter a zároveň bylo technicky (skoro) perfektní. Což výběr dost radikálně omezuje. Pro mě se výběr kandidátů v podstatě zúžil na dva, a to Alfu Romeo Spider a nebo Miatu. Alfa byla sice levnější, má obrovský charakter, po stránce vzhledové zajímavá (neříkám vyloženě krásná) ale technicky vážně za moc nestojí. Proto vyhrála Mazda MX-5 NB, kterou sem si zamiloval asi v 15ti letech díky hře Need for Speed (dodneška se to na mě podepsalo, jenom z nostalgie sem si prostě musel koupit chromovaná světla, protože se mi na ní i ve hře hrozně líbili :D ). Navíc pánové v Hirošimě si (na rozdíl od pánů z Boleslavi....) všimli, že když po předních kolech chci aby zatáčeli, nemůžu na ně posílat výkon. No, prostě, začal sem brouzdat po internetu a hledat. Za 120k sem si mohl o 1.8 v rozumném stavu nechat jenom zdát a musel sem se smířit s 1.6. Našel sem si krásnou Miatku někde u Ostravy (což bylo vynikající, protože jsem Bíliny, která leží v severních Čechách). Měla najeto 79000km, rok 2001, cena 120k. Akorát bohužel nebyla v kůži, zato byla v dobrém stavu (když pominu těžítko v podobě style baru který se mi už válí v pokoji na zemi a přiblblý kola AEZ které váží 10kg jedno, dost mě štvou a nemám zatím peníze na nový). Navíc je v barvě British Racing Green, kterou sem vždycky chtěl. Takže jednou takhle po zkoušce (kterou sem na ten pokus neudělal protože sem měl myšlenky trochu jinde než u termomechaniky) jsme se s tátou sebrali, jeli rovnou z Prahy do Ostravy kde jsme přespali a ráno jsme se jeli podívat na auto. Po krátkém svezení bylo jasné, že mi bude říkat pane (protože bylo ten den hezky, poprvé v životě jsem jel v autě bez střechy, motor vydával v každých otáčkách fantastické zvuky, řazení bylo přesně a kladlo ten správný odpor a protože byla a je jedním slovem úžasná). Tátovi se moje Mazdička první nelíbila (ale nemůžu se na něj zlobit, je právník a nemá pro stoje cit) ale potom co jsme v Ostravě tankovali a mladá moc pěkná pumpařka z nás celou dobu nespustila oči svůj názor přehodnotil. A tak jí mám doma, občas mě dost štve (když třeba jedu bez střechy a začnou chrastit skla a nebo když nedovřu okno a jedu z Prahy domů hodinu s mokrou pr... a nebo když mám vodu v těsnění střechy nad okýnkem u spolujezdce atd...) ale když je hezky a jdu se projet je vše odpuštěno a na světě je rázem hezky. Jediný kdo moje auto nemá rád je moje přítelkyně, ale to má vážně smůlu :D
Přílohy
270520113442.jpg
Ještě jednou světla
270520113443.jpg
Nový světla
270520113440.jpg
Nový nárazník
110520113430.jpg
Moje nehoda....
061020102842.jpg
To je prdelka :)
061020102836.jpg
Vymydlená před garáží
NB, 2000, 1.6 (110HP), BRG
Johhy

Re: Johhy Miata

Příspěvekod Borgi » 10 čer 2011, 11:15

Tak tě tady vítám, ten nárazník je už v barvě?
Borgi

Příspěvekod Winie » 10 čer 2011, 14:31

tak to se na tebe asi nekdy prijedu podivat. znam do biliny jednu takovou peknou zadni cestu :)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Johhy » 10 čer 2011, 14:43

No to přijeď, v červenci bude po zkouškách tak můžem někam vyrazit. Nárazník v barvě ještě neni, v pondělí nebo v úterý by se měl vrátit z lakovny.
Johhy

Příspěvekod Krenstik » 10 čer 2011, 15:08

pritelkyne zmeni nazor. Moje tvrdila zezacatku ze si pripada jak kur.a, nicmene po jednom srazu a prijemnych projizdkach v lete zmenila nazor.....
Mazda 3 a k tomu nějaký fašista.....
Krenstik

Obrázky: 36

Příspěvekod Johhy » 10 čer 2011, 19:20

To doufám že změní :D Snad jo, jezdí na motorce tak to neni k roadteru zas tak daleko. Jí spíš vadí že se v tom mám pořád tendenci vrtat a cpát do toho chechtáky.
Johhy

Příspěvekod Winie » 11 čer 2011, 01:01

tak reknem jeste radunovi a kaczabovi a dame nejakej cruise. :) ale az o prazdninach. mam to ted taky nabity. a pritelkyne si asi nezvykne. moje taky nemohla pochopit ze sem do moji miatky nasypal za tri mesice pres 50000 ;) ale po dvou letech uz pochopila, ze to auto je muj nejlepsi pritel ;) podle toho si ji taky vazi :)
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Příspěvekod KaCzaba » 11 čer 2011, 07:44

kdyz mam z neceho radost,tak to ty moji vlaste ani nerikam,pac mi ji akorat zkazi :-D

takze co jsem na mazdu navesil si necham pro sebe a kamose.... :-D

jo,muzem da nekde scuk...snad ten cas vyjde...

tebe jsem jeste nepotkal,ale v biline uz jsem mijel par miat.naposledy vcera cerveny NB
KaCzaba

Příspěvekod Johhy » 11 čer 2011, 10:10

Winie píše:tak reknem jeste radunovi a kaczabovi a dame nejakej cruise. :) ale az o prazdninach. mam to ted taky nabity. a pritelkyne si asi nezvykne. moje taky nemohla pochopit ze sem do moji miatky nasypal za tri mesice pres 50000 ;) ale po dvou letech uz pochopila, ze to auto je muj nejlepsi pritel ;) podle toho si ji taky vazi :)

Podle toho si jí taky váží :D , to je dobrý, moje jí nakopla :D
Jinak mě v Bilině asi moc nepotkáš, na popojíždění po městě sem většinou línej vyndavat mazdu z garáže tak jedu rači něčim co stojí před barákem. To mě s ní spíš uvidíš v Mostě nebo v Praze.
Johhy

Příspěvekod kousmen » 11 čer 2011, 11:37

Nedá se nic dělat, ženská musí z baráku... :lol:
Je na ní pár věcí co se mi úplně nepozdávají, ale to je věc každýho. Hlavně ať ti dělá radost co nejdýl. ;)
Invisible Ride
kousmen

Další

Zpět na Krásky členů fora