Ahoj. Tohle je takové krátké povídání o mojí krásce BRG
.
Letos na jaře to byl rok, co jsem prodal Alhambru, za 5 let vypiplanou k dokonalosti. Ale byl holt už ten vhodný čas. Takže jsem se rozmýšlel, co pořídím.
O kabrioletu jsem snil už dávno, ale bylo to pro mne takové to 3. auto do rodiny, jen na víkendy a když je hezké počasí. Kdežto já potřebuju jezdit denně.
Zkraje se mi líbilo kabrio od SAABa, 4 místa a otevřená střecha, říkal jsem si. Co mě překvapilo, byly informace od potenciálních prodejců o bezproblémovém používání v zimě. Takže jsem začal měnit názor.
A pak jsem se jednou na služební cestě náhodou zastavil v autobazaru v Plzni a tam jsem uviděl JÍ. Celá zaprášená, dle prodejce tam stála od prosince. Bydlím od Plzně asi 200 km, ale jel jsem tam ještě 2x než jsem se odhodlal. Z víceúčelové Alhambry do 2-místného roadsteru.... jseš úplný blázen, říkal jsem si cestou domů
.
Takže mám: NB, 23.2. 2000, 1.6, BRG (podle mě nejhezčí barva), interiér béžová kůže + dřevo (Nardi), k tomu hardtop.
Vyměnil jsem oleje (mimo převodovky), filtry, cívky, svíčky, zajel na převážení kol a geometrii. Jinak je vše ok a funguje naprosto bez problémů.
A funguje skvěle. Jízdní vlastnosti jsou díky perfektnímu rozložení váhy vynikající, jízdu si fakt užívám.
Motor 1.6 mi stačí. Když sundám střechu, a dělám to kdykoliv když to jen trochu jde, stejně nejedu víc jak 80 a občas se nachytám, že se u toho usmívám jak cvok
.
Líbí se mi takový ten klasický elegantní anglický outfit, takže nebudu auto snižovat, i když uznávám, že mezera mezi kolem a blatníkem je docela velká. Taky proto jsem nechal hardtop potáhnout hnědou matnou fólií v barvě dřeva uvnitř v autě. Příprava na zimu musí být
.
Asi časem vyměním vzduchový filtr za otevřený nebo alespoň za vložku K&N. Ještě zvažuju, jestli má smysl vyměnit přední a zadní stabilizátor, kvůli omezení naklánění auta při rychlých průjezdech zatáček. Nerad bych ale, aby to mělo nějaké negativní důsledky třeba na přilnavost k vozovce.
Dál mě čekají kvalitní zimní gumy a na jaře nová letní kola, ta současná nechám jako zimní.
Tak snad se někde potkáme a pokecáme ....
.
Tady je ta slečna: