Odtok vody a větrnej štít

Odtok vody a větrnej štít

Příspěvekod MJNick » 21 zář 2011, 14:39

Začnu tou vodou. Když prší, tak ne jen že mi do Mazdy teče, kolem střechy, to budu řešit až budu kupovat novou, ale zůstává mi voda kdesi v autě za sedačkama (za plechem co je nádrž). Když jedu tak to šplouchá. Podle toho co jsem se dočetl, tak by tam měl být na každé straně odtokový kanálek. Jenže nevim jak k němu. Musí se nějak očesat auto, nebo se tam dá dostat nějak jednodušeji. Navíc mi zůstavá voda v prostoru pro střechu po stranách. V těch prohlubních.

Větrnej štít z ničeho nic nedrží nahoře a furt padá a když je dole tak se tam plácá a mlátí do plastu. Už sem ho rozebral, ale do samotného štítu, kde by asi měla být nějaká brzda, nebo pružina co ho drží nahoře, se nedostanu.

ptám se jelikož až to budu dělat nebudu mít přístup na internet a nebudu se sváma moct poradit. Tak chci co nejvíce informací před demontáží!

Díky. :-)
MJNick

Re: Odtok vody a větrnej štít

Příspěvekod Marfil » 21 zář 2011, 15:25

Ty kanálky jsou zevnitř před zadním kolem. Koukají od nich hadičky. Dají se nahmatat i zvenčí. Stoprocentně je máš zadělané.
Určitě by se vyplatilo zajet na jámu, nebo to zdvihnout.
Aktuálně B.E.Z mx5
Marfil

Příspěvekod MJNick » 21 zář 2011, 15:39

no já to chci vyčistit než jí ustájim na zimu. A právě doufám že se pod to stanu, jen s heverem. Tak to jsem rád, že nemusim moc rozebírat.
MJNick

Příspěvekod George » 21 zář 2011, 15:40

přístup do těch kanálků je za horním úchytem pásů. Nechej střechu nahoře a koukni za řidičovou sedačkou doprava mezi místo, kde je chycenej pás a střechu, měl bys tam viděl ten odtokový kanálek. Vem něco dlouhého, tuhého a tupého, abys dosáhl až na konec a zároveň to nepropíchl a prošťouchni to :)

k větrnému štítu, jaký máš? U toho síťového velkého stačilo utahnout matky po stranách

EDIT: jo a nebo zespoda, nevim jak u NA, ale u NB je ta hadička dole schovaná za plastovym krytem
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod MJNick » 21 zář 2011, 15:57

Mám origo plastovej. Jen ten malinkej. A jediný šrouby co k němu jsou, jsou ty co ho držej v tom dalším plastu, kterej je namontovanej k autu. Jinak díky za rady. Po hadičkách pujdu. Obávám se ale že budou chtít vyměnit. Když bude hezky, zejtra na to kouknu. A ještě bych se zeptal. Jak zamezit tomu aby teklo kolem střechy? Drží se mi voda v tý horní gumě a když se rozjedu, tak vytejká na opěrku a když byrzdim, tak teče na kolena! :-D
MJNick

Příspěvekod Rudy » 21 zář 2011, 19:53

Ten štít bude asi kaput, dá sa rozobrat, tak že dáš dole bočné krytky kde sa končí sieťka potom to opartne roztvoríš, sú tam tie plastové cvoky, takže bacha ľachko sa to dá vylomiť. Ale už si nepamätám ako sú tam riešené západky, ale asi tam budeš mať v pante vylomený kus plastu, ktory ho drží v hornej a dolnej polohe.
Rudy

Obrázky: 2

Příspěvekod riderhenry » 21 zář 2011, 22:15

Nemas prasknute napinaci kabely strechy? Mne tam zacalo tect prave proto (do te doby neteklo).
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod MJNick » 23 zář 2011, 13:41

Tak hotovo. Díky za rady všem. :-)
MJNick

Příspěvekod Sedrik » 14 říj 2011, 09:05

Taky mě teď čekají odtokový kanálky - šplouchá v tom solidně.

Chtěl bych se zeptat - když to proš'touchnu, tak ta voda, co tam někde je, sama vyteče? Není třeba oddělávat práh, nebo něco?
Je to lepší prošťouchnout zvrchu, nebo zespodu?
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod seatik » 14 říj 2011, 09:15

Nemusis nic sundavat,pred kolem je vyvedena hadicka,takze samo se auto vycura.Jen si vem neco neostreho,at ji nekde uprostred nepropichnes.Jinak ja sel na to spodem. A bylo zajimave,co na me vypadlo.Jedna zrezla matka,hromada hliny a bahna.Jednu sem mel krasne zaspuntovanou,voda neodtekala a delala se mi na tapecirunku zhora plisen.Po odpaneni sem jeste hadicku proleval jarovou vodou na odmasteni
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Další

Zpět na Technika MX-5