Zdravim ,
tak jsem se konecne taky rozhoupal a vkladam sem svoji MX5.
Privezl jsem si ji v zari/2010, takze jsme spolu uz rok…Mazdicka je vyrobena 19/12/1998 a v roce1999 byla prodana v Nemecku chlapikovi, který ji mel cca 5 let. Další majitelkou byla pani od které jsem ji koupil, tedy pokud dobře pocitam jsem treti majitel
MX5 byla v originálním stavu bez jakýchkoliv uprav s najetymy 133tis km a s kompletni servisni historii a nebourana – snad… Nevyhodou bylo celorocni pouzivani posledni 4 roky a par skrabancu na laku (co ale cekat u 10leteho auta).
Nasledovalo tedy několik vikendu strávených pod autem, kdy se vse oskrabalo/odrezilo a nove natrelo, vystrikaly se komplet dutiny a zkontrolovalo se co se dalo…
V zime s Mazdici nejezdim takze byl cas na nejake drobne upravicky…namontoval se vyfuk, K&N sani, sedacky z NBFL, podlozky a na jare se udelaly komplet brzdy (vycisteni, brzdovka, pancere a desky(DS 2000)).
Zima se zase blizi, tak bych chtel letos pokracovat. Tentokrat se zamerim na to asi nejdulezitejsi a to je podvozek. Pro normalni jezdeni je vybava a nastaveni asi ok….je tam v zakladu „SPORT“ podvozek (sice nevim co to je, lepsi tlumice?, pruziny?), ale pricihl jsem k MX5CUPu a pristi rok bych rad jel všechny podniky a to uz si nejake vylepseni zada
Uvazuji o novych silentblocich (Polyuretany) a pevnych "stelovacich" tlumicich se zkracenou pruzinou. Mate nejaky doporuceni, něco vyzkousenyho(cena set tlumicu 15-20 koliku)???Jde mi o to, ze chci 5,6x za rok na okruh se slikama, zbytek normalni jezdeni prevazne po ceskych silnicich, takze by podvozek mel byt tuhy s mensim naklanenim, ale ne nejak extremne tvrdy, aby auto po tech ceskejch silnicich porad neposkakovalo…
Uvazoval jsem o Tokico Iluminia + FM pruziny, je to cely set na Flyin Miata, ale dnes mi poslali postovny cca 500 USD:(…takze pokud nepujdou dolu, tak na na to s.ru
Diky za vase navrhy
..a fotky