riderhenry - NB 10AE "Miatka"

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

riderhenry - NB 10AE "Miatka"

Příspěvekod riderhenry » 20 dub 2010, 17:37

Tak po delsi dobe taky pridam svuj kousek. ;)

Jedna se o 10th Anniversary Edition 1201/7500, dotazena z Nemecka v Zari 2008. Jednalo se snad vubec o nejlevnejsi 10AE v originalnim stavu, ktera sla sehnat s najezdem lehce pres 100 000 km. Po technicke strance bylo kupodivu vse v poradku, jen rezavejici prahy se pomalu hlasily o slovo a po pul roce i spojka. Auto dostalo po pul roce lak (otresne kvality), novou spojku Exedy a brzdovy kit Miatamania - DBA kotouce, Goodridge brzdove hadicky, Hawk HP desticky. Dale nejake drobnosti, jako shortshift od Cobaltu, KN vlozka filtru, NGK kabely, Denso Iridium svicky, MazdaSpeed pedaly... Posledni vec, kterou auto dostalo, je dvojta koncovka RacingBeat - zbytek vyfuku bohuzel nedosel... :roll:

Plany do budoucna? V prvni rade prestat auto pouzivat celorocne a vyresit nadobro problem s hnijicimi prahy a podbehy. Rad bych pri te prilezitosti i nechal opiskovat napravy a vymenit silentbloky (uz ted nejde s geometrii moc hnout...). Az poridim motorku, rad bych zacal konecne investovat do auta ve vetsi mire - vyfuk, sani, vymenit/repasovat tlumice, nejake vyztuhy, pekna lehka kola...

Snad nebude moc lidi pohorseno tim, ze takhle "nicim" limitovanou edici. :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

mereni serioveho vykonu - doufam, ze uz brzo bude duvod jet na brzdu znovu :)
Obrázek

nejaka videa s novym vyfukem:
http://www.youtube.com/watch?v=zgmYyJ9hoEc
http://www.youtube.com/watch?v=kwBeCqoy6uE
http://www.youtube.com/watch?v=VDfkI3R6w40

fotky vyfuku:
http://riderhenry.rajce.idnes.cz/tlumic_RacingBeat/
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Re: riderhenry - NB 10AE "Miatka"

Příspěvekod Svejky.tom » 20 dub 2010, 18:45

Mě to teda ani trošku nepohoršuje :D Moc hezká!!!
Chtěl bych se zeptat na ty brzdy, jak si s nima spokojenej? taky o tomhle kitu přemýšlim.
NA 93´ 1,6l 85kW, EBC RedStuff brake pads and Brembo discs, Nardi steering wheel.
Svejky.tom

Příspěvekod riderhenry » 20 dub 2010, 19:15

Diky! ;) Brzdy jsou uplne super. Bohuzel jsem zrovna pred par tydny vymenil desticky za EBC black stuff (nahrada za original - nic sportovniho) a teprva pak jsem si az uvedomil, jak moc dobre jsou desky Hawk z toho kitu :) Kotouce zatim vydrzely vsechno, i kdyz na okruhu jsem byl vseho vsudy par minut. Hlavnim prinosem je ukazkove davkovani - pedal krasne ztvrdne a brzda se perfektne da nadavkovat, zadne propadani pedalu po nekolika zabrzdenich - to me u tech EBC black stuff prekvapilo (ve spatnem slova smyslu) nejvic. Jako jedine negativum bych zminil piskani - mne to moc nevadilo, ale je pravda, ze to obcas docela rve usi a dovedu si predstavit, ze by to nekteri proklinali :D Kdybych to teda shrnul, tak brzdy nejsou tak gumove, maji i lepsi nastup, vubec jsem nikdy nezaznamenal vadnuti a brzdny ucinek se mi taky zdal lepsi, ale nijak jsem to nemeril. I cena mi prisla celkem slusna. ;)
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod Svejky.tom » 20 dub 2010, 19:32

Díky ;) O tom pískání jsem už slyšel a je to asi jediná věc která mě odrazuje. No uvidim co se naskytne :) Tak ať ti to jezdí ;)
NA 93´ 1,6l 85kW, EBC RedStuff brake pads and Brembo discs, Nardi steering wheel.
Svejky.tom

Příspěvekod riderhenry » 22 úno 2011, 12:10

tak po roce nic nedelani (az na nejake detaily) a planovani, jak je u me zvykem, prisla prvni vlastovka v podobe RacingBeat svodu. Dekuji panum z RacingBeat Europe, ze mi poslali svody na 1994-1997 1.8 NA. Alespon se zase nebudu nudit... :x Co se kvality tyce, tak nemam vyhrady, prijde mi to perfektni. Snad jen baleni by mohlo byt lepsi (trosku se mi ulevilo, kdyz jsem to vybalil - jedna strana svodu skoro lezla z krabice ven...)...

Obrázek

par dalsich fotek: http://riderhenry.rajce.idnes.cz/svody/

Jeste nevim, jestli budou pasovat na moje auto, kdyby to slo, tak uz to tak necham byt. Dalsi varianty jsou prodej nebo poslani zpatky... :roll:
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod Ryba » 22 úno 2011, 12:41

na kolik vyšli?
Ryba
špion

Příspěvekod riderhenry » 22 úno 2011, 12:43

10509 (9 korun platil George :D ). ;)
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod George » 22 úno 2011, 12:44

a těch 9 bys ani nemusel platit :D
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Ryba » 22 úno 2011, 14:07

tak to je hodně dobrá cenovka
Ryba
špion

Příspěvekod riderhenry » 22 úno 2011, 14:22

no mozna se objevi za chvili v inzerci ;) ostatne kdyby mel nekdo zajem, klidne se ozvete, at mam jednodussi rozhodovani :)
1999 10th AE
riderhenry

Další

Zpět na Krásky členů fora