IvanGS - moje nová láska NBFL

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: IvanGS - moje nová láska NBFL

Příspěvekod seatik » 20 črc 2012, 13:02

nechci Ti do toho mluvit,ale zvaz ta cira svetla,moc prosim..je tu oddeleni fotek NB a zkus tam mrknout :oops: Nechci radit,je to tvoje auto,ale pokud mohu vyjadrit osobni nazor...hodne ji designove ublizis. Nez svetla ,kup radeji kvalitnejsi rozvody,davej ten nej olej atd.Vim,neni to videt,ale....
Přílohy
m1.jpg
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod ZIZU » 20 črc 2012, 13:23

Krásná! Vrátil bych tam ty origo kola! a ty světla si fakt ještě rozmysli...Mx5 není golf! :D

Gratulace!
ZIZU

Příspěvekod IvanGS » 20 črc 2012, 13:32

Nechám si poradit. Kluci, já nastahoval snad 300 fotek MX-5, koukám na to, představuji si jak by co vypadalo... Se světly není zdaleka rozhodnuto, možná máte pravdu, uvidíme, rozhodně nejsem typ, který řeší věci na základě okamžitého impulsu. Olej budu dávat samozřejmě ten nejlepší (který to je?), kola zatím řešit nebudu, to až se víc rozkoukám a rozvody jsem chtěl nechat udělat v Mazdě - jsou snad ještě nějaké jiné a lepší?
Co si myslíte o kitu sání a zkráceném řazení?
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod seatik » 20 črc 2012, 14:04

Zkracene razeni u mazdy jiz neni nutne,ma ho perfektni uz v originale.Zkracenim razeni bude trpet prevodovka.
Co se tyce oleje,tohle si fakt nerisknu zodpovedet :-) Jen ti povim,pouzivam millers oils xfs 5w-50. Vyzkousel sem v mazdici motul 5w-30,mobil1 5w-40 a z tohoto mi vychazi nejlepe millers co se tyce klepani hydrostelu pri studenem startu. Slysim je nejake 2-3 vteriny... neni to nejlepsi olej na svete,ale vyhovuje mi v pomeru kvalita,cena,moje vyuziti :) http://www.millersoils.cz/116--xfs-5w50.html
Co se tyce kitu sani ..ja preferuji klasiku airbox + papirova vlozka filtru do nej... zmenou sani se ti zmeni zvuk,mozna neco prida na vykonu,odpadne ti kupovani filtru,za to ten svuj budes muset cistit,impregnovat,ma to trosku vetsi propustnost necistot vuci papiraku...vyhovuje mi original ..kazdy si to musi prebrat dle sebe ;)
Co clovek,to jiny nazor,zkusenost,je to na tobe a zdravem selskem rozumu
Naposledy upravil seatik dne 20 črc 2012, 14:09, celkově upraveno 1
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Příspěvekod widar » 20 črc 2012, 14:08

V první řadě gratulace k moc pěknému kousku a tisíce šťastných kilometrů topless. :D
Za mě bych taky nechal origo světla.
Zkrácené řazení už tady dřív někdo řešil, tuším, že riderhenry s tím chvilku jezdil nebo o tom uvažoval. Prý tím trochu trpí převodovka...
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod IvanGS » 20 črc 2012, 14:31

OK, zkrácené řazení je diskutabilní takže to odložím dokud nebudu mít víc referencí. Čištění a mazání KN filtru mi nevadí, dělám to pravidelně na dvou motorkách, nevím jak je to s hmotností ale pokud by byla menší, resp. nebyla větší, přidalo to pár koníků (BMW motorka se s KN sbírá lépe zespodu, vršek zůstal stejný) a nezvýšila se nadměrně hlučnost, asi bych to zkusil, jen nevím jaký systém je ověřený a spolehlivý.
No a pochopitelně potřebuju něco na sebe - kšiltovku, popř. nějakou mikinu nebo bundu atd. v čem se dá jezdit i v průvanu:-).
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Andre_fux » 20 črc 2012, 14:35

Taky se připojuji ke gratulacím. Je fakt moc krásná a navíc červených NBFL tady moc není.

Souhlasím s tím co tady už padlo, světla nechej origo. Jinak rozvody se mějí měnit co 5 let a nebo 90 000km.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Příspěvekod dopr » 20 črc 2012, 15:48

svetla urcite origo. Jsou krasny, navic u NBFL jeste hezci nez u NB.
short shifter ma prave riderhenry, takze ti urcite rekne svuj pohled na vec. Ja ho k zivotu nepotrebuju. Myslim, ze prevodovka je perfektni uz z vyroby, vcetne dostatecne kratkych drah razeni ;)
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod ZIZU » 20 črc 2012, 16:09

http://ew5.earlweb.com/recommendations. ... =5&brand=1

tohle jsou origo oleje co tam leje a doporučuje mazda samotná, já osobně tam bude lít vždy tu nejvyšší řadu...je sice dražší, ale ten němec, po kterém jsem auto kupoval to tam podle štítku u motoru lil taky, takže už je na to moje Maggie (když jsme u těch jmen) zvyklá :)
ZIZU

Příspěvekod bmxdave » 20 črc 2012, 18:34

Taky se přidávám ke gratulacím, myslím že s takovým nájezdem už moc NB není. Co se týče těch "vylepšení" bych exteriér určitě nechal jak je popřípadě jen něco dát pryč jako je křídlo atd. ale je to samozřejmě věc názoru ale s takovým nájezdem bych se ji snažil udržovat v perfektním originál stavu, za pár let může mít stále dobrou hodnotu takový kus ;)
bmxdave

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora