IvanGS - moje nová láska NBFL

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: IvanGS - moje nová láska NBFL

Příspěvekod Winie » 20 črc 2012, 19:00

ty svetla jsou vec vkusu a nazoru. vetsina lidi tady jede v original vzhledu, maximalne nejaky doplnky. Ale u tech svetel konkretne je to i o kvalite. Ty tuningovy blbosti jsou vetsinou hodne nizky kvality a nasledne se rosi a navic nejsou ani homologovany pro provoz na silnici ;) . kazdopadne krasny NBFL
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Krenstik » 20 črc 2012, 20:16

ja osobne se zamiloval do techto:

Obrázek
Mazda 3 a k tomu nějaký fašista.....
Krenstik

Obrázky: 36

Příspěvekod riderhenry » 20 črc 2012, 21:23

Tak k tomu zkracenemu razeni... MX-5 ma samozrejme vybornou prevodovku, o tom neni pochyb. Tezko se pak da uverit, ze muze byt jeste pocitove lepsi :) Zapory z moji strany ale prevladaly, protoze jsem jezdil i v zime a kdyz byl olej jeste studeny, kdyz byly venku tuhe mrazy, byl opravdu problem zaradit. Navic uz jsem mel i pred instalaci horsi synchrony na 3. stupni. Obzvlast po naliti spatneho oleje do prevodovky (specifikace GL5 namisto doporucovane GL4/4+) uz pak neslo prakticky vubec podrazovat ze 4. na 3. stupen (chtelo to hodne soustredeni a meziplyny, ktere neumim patou ani spickou :D ). Pak to taky neni uplne idealni vec pro holky - pritelkyne ma problem zaradit zpatecku i se seriovou radickou... Abych to shrnul, je s tim sranda, ale neni to moc prakticke a bal bych se rychlejsiho opotrebeni. Ja ho poslal snad pred rokem do sveta, ma ho myslim nekdo tady z fora ;)

Svetla se mi libi hodne seriove (FL), zrovna cire svetla nemam rad snad vubec na nicem (krome aut, kde jsou od vyroby a sedi tam). Pusobi to na me strasne lacine :)

Nejlepsi olej je ten, ktery menis treba po 5 nebo 10 000 km ;) Ale to uz vsechno padlo v tematech tomu urcenych... Castrol bych asi nebral, jsou to uplne normalni oleje za hodne penez.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod IvanGS » 21 črc 2012, 08:32

Díky. Mazda stojí v garáži, přijel jsem v 10 večer a těch 120 km jsem si opravdu užil. Dojmů a pocitů je tolik, že si je musím srovnat v hlavě, některé jsou i negativní ale kdo je bez chyby... Důležitá je nadvláda pozitivních, až bude čas, nějak to shrnu.
Mimochodem prodávající řekl, že druhý zájemce (psal jsem že šlo o minuty abych auto získal já) volal snad 100x, nabízel víc peněz, prý se do auta zamiloval. Já ho už zazálohoval tak bylo rozhodnuto. Ale pokud bych ho chtěl prodat, může mi dát kontakt na druhého zájemce, určitě bych prý neprodělal...:-).
Dnes chystám větší prohlídku a možná i projížďku.
Pravděpodobně prodám původní windshot (auto má oblouky za sedadly s vlastním windshotem) a původní originál výfuk, od nového je tam jiný, původní je jako nový. Kdyby měl někdo zájem, prosím o nabídky, nafotím a dám do inzerce.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod petr007 » 21 črc 2012, 08:45

Doufám, že neprodáš ;)
NB 1,8 vyrobená : 14/12/1998, LSD, SPORT SUSP, stříbrná
NC 1,8. šedá
NC 2,0. bílá
petr007

Obrázky: 1

Příspěvekod riderhenry » 21 črc 2012, 11:01

No uz kdyz jsem videl ten inzerat poprve, tak jsem si rikal, ze jestli je ten najezd opravdu tak nizky a auto v takovem stavu, jak podle fotek vypadalo, tak je to za tu cenu vyborna nabidka! Stejne by me asi ze zvedavosti nedalo a zkusil bych, kolik by ten zajemce byl ochotny nabidnout :D
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Raduna MX5 » 21 črc 2012, 11:51

Musim se taky přidat k zástupu gratulantů. Je to čirá nádhera a ještě "auto s příběhem" ;) . Prostě paráda. Já bych nyní na nic hned nešahal a nyní se jen kochal pohledem na svět z auta a pohledem na auto na nějakém krásném místě. Teda, jen bych ihned vyměnil olej, jestli se tak nestalo do roka nebo 10t km zpět. Vše ostatní nehoří. A zkontroloval pneu. Jestli nejsou taky 9 let starý ;) . A jezdil, a jezdil, a jezdil ....
Řídit MX-5 je nejzábavnější činnost z těch, kdy člověk může zůstat oblečenej ;-)
Raduna MX5
Administrátor

Obrázky: 15

Příspěvekod IvanGS » 21 črc 2012, 12:10

Díky, auto obratem určitě neprodám, nejsem překupník a pokud má být pro mne MX-5 to pravé, mám myslím ten správný kousek.
Ale k prvním včerejším dojmům po 120 km, jde o subjektivní záležitost a určitě to mohu za čas vidět jinak. Nejdřív negativa:
- poloha za volantem - nemohu najít úplně 100% ideální pozici, chybí nastavitelný volant (nebo jen nevím jak ho nastavit) a pedál lynu je jinde než zbylé 2, takže když posunu sedadlo aby se mi dobře šlapalo na plyn, další pedály jsou už daleko a naopak.
- dynamika - přiznám se že jsem čekal víc, ale snad jsem zhýčkaný jinými auty a kromě toho jsem motor "vytáčel" jen do 3500-4000, než vyměním olej a rozvody, nechci to pokoušet. Ale auto je v maximálně těžké konfiguraci vč. hardtopu a má doplňky, které taky něco váží. Opravdu budu ale přemýšlet nad zvýšením výkonu počínaje sáním.
A to je vlastně všechno, že je ovladač nastavování zrcátek schovaný za volantem nebo nízký výhled jsou detaily..
Pozitiva:
- i s hardtopem dost prostoru v kokpitu, pohodlná sedadla, navíc vyhřívaná
- skvělé řazení, přesné, krátké dráhy, čekal jsem trochu menší síly
- skvělé řízení, síly ve volantu akorát, auto reaguje na milimetrové pohyby, nemá to chybu
- hluk - s hardtopem je uvnitř celkem ticho, čekal jsem to horší. Motor je slyšet hlavně při akceleraci, jinak jsou slyšet gumy a vítr, víc než u normálního auta ale to jsem čekal
- podvozek - tvrdší, ale čekal jsem to horší, tohle je i na 16" kolech pohoda. Vše je tuhé, nic netluče, auto skvěle sedí a dá se s ním projet zatáčka čistěji než s čímkoliv co jsem řídil.
- to auto je SEXY! Nevěřil bych že to o zdánlivě zženštilém Japonci někdy řeknu, ale líbí se mi čím dál víc!
Ještě ke stavu, i když večer budu chytřejší. Zvenku jsem zatím nenašel chybu, auto jako když vyjede ze salónu, jen lehce odřené pravé ráfky od obrubníku. Uvnitř je stav řekl bych 80% ale po vyčištění to bude 99%. Kufr 99%, motorový prostor 90%, takže opravdu stav zánovního auta. Nikde nic nevrže, vše co jsem zatím zkusil funguje.
K autu je jen 1 klíč do zapalka a kufru, ale je tam ještě jeden jiný klíč a ten nevím k čemu. Nevíte?
Jdu se najíst a do garáže...:-)
IvanGS

Příspěvekod martin_71 » 21 črc 2012, 12:48

K tem klicum - nevim, jak je to u NBFL, ale k NA jsou klice vzdy 2 (verze bez imobilizeru), resp. 3 (s imoblizerem) - tak to alespon uvadi mazda v manualu, k NB by mely byt take 3 (vsechny stejne) - vcera jsem v Nemecku kupoval pro tchana NB 1.8 r.v.98 a klice jsou 3 + stitek s kodem - tak jak jsem to dostal i k me NA.
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Obrázky: 0

Příspěvekod IvanGS » 21 črc 2012, 16:21

No tak klíče mám 2, každý jiný...:-(.
Umyl jsem a udělal pár fotek. Našel jsem pár ďubek od kamínků, motorový prostor je něčím nastříkaný, ale už asi dávno, je na tom malinko prachu ale vypadá to dobře zakonzervovaně, tam nic nezrezne, všechny šrouby, příchytky, hadice, vše jako nové. V interiéru mám ještě práci...
Přílohy
zezadudoma.jpg
dvere.jpg
zepredudoma.jpg
zbokudoma.jpg
IvanGS

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora