Díky, auto obratem určitě neprodám, nejsem překupník a pokud má být pro mne MX-5 to pravé, mám myslím ten správný kousek.
Ale k prvním včerejším dojmům po 120 km, jde o subjektivní záležitost a určitě to mohu za čas vidět jinak. Nejdřív negativa:
- poloha za volantem - nemohu najít úplně 100% ideální pozici, chybí nastavitelný volant (nebo jen nevím jak ho nastavit) a pedál lynu je jinde než zbylé 2, takže když posunu sedadlo aby se mi dobře šlapalo na plyn, další pedály jsou už daleko a naopak.
- dynamika - přiznám se že jsem čekal víc, ale snad jsem zhýčkaný jinými auty a kromě toho jsem motor "vytáčel" jen do 3500-4000, než vyměním olej a rozvody, nechci to pokoušet. Ale auto je v maximálně těžké konfiguraci vč. hardtopu a má doplňky, které taky něco váží. Opravdu budu ale přemýšlet nad zvýšením výkonu počínaje sáním.
A to je vlastně všechno, že je ovladač nastavování zrcátek schovaný za volantem nebo nízký výhled jsou detaily..
Pozitiva:
- i s hardtopem dost prostoru v kokpitu, pohodlná sedadla, navíc vyhřívaná
- skvělé řazení, přesné, krátké dráhy, čekal jsem trochu menší síly
- skvělé řízení, síly ve volantu akorát, auto reaguje na milimetrové pohyby, nemá to chybu
- hluk - s hardtopem je uvnitř celkem ticho, čekal jsem to horší. Motor je slyšet hlavně při akceleraci, jinak jsou slyšet gumy a vítr, víc než u normálního auta ale to jsem čekal
- podvozek - tvrdší, ale čekal jsem to horší, tohle je i na 16" kolech pohoda. Vše je tuhé, nic netluče, auto skvěle sedí a dá se s ním projet zatáčka čistěji než s čímkoliv co jsem řídil.
- to auto je SEXY! Nevěřil bych že to o zdánlivě zženštilém Japonci někdy řeknu, ale líbí se mi čím dál víc!
Ještě ke stavu, i když večer budu chytřejší. Zvenku jsem zatím nenašel chybu, auto jako když vyjede ze salónu, jen lehce odřené pravé ráfky od obrubníku. Uvnitř je stav řekl bych 80% ale po vyčištění to bude 99%. Kufr 99%, motorový prostor 90%, takže opravdu stav zánovního auta. Nikde nic nevrže, vše co jsem zatím zkusil funguje.
K autu je jen 1 klíč do zapalka a kufru, ale je tam ještě jeden jiný klíč a ten nevím k čemu. Nevíte?
Jdu se najíst a do garáže...