IvanGS - moje nová láska NBFL

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: IvanGS - moje nová láska NBFL

Příspěvekod Pavel260 » 26 črc 2012, 21:58

perfektni, ja nechci aby mi dali neco zadarmo jen takovej normalni pristup. diky toho asi vyuziju. v nedeli ti napisu ;)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod IvanGS » 27 črc 2012, 08:44

OK.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 30 črc 2012, 15:40

Ještě jsem vám neukázal můj kosmetický kufřík... :D
Přílohy
detailing1.jpg
detailing2.jpg
detailing3.jpg
detailing4.jpg
IvanGS

Příspěvekod seatik » 30 črc 2012, 16:34

Ty jo,pekne pane. Muzu se zeptat,co vse tam mas a jakou znacku? Jakou pouzivas rukavici nebo houbu na myti a jak susis auto? dik
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 30 črc 2012, 17:02

Je to od Chemical Guys, mají zastoupení u nás v Hradci. Koupil jsem to na Forda, ale naštěstí skoro nepoužil, nebyla příležitost. Všechny rukavice, utěrky atd. jsou od nich, ale už jsem nějaké přikoupil v nějaké akci v Lidlu. Jsou tam věci na kola (čistič a vosk - vyzkoušeno na Fordu, zdaleka se tak nešpiní a jde to snadno dolů), na interiér (plasty, kůži, opět čistič a konzervace), zbytek je na karoserii, která se ošetří asi v 5-ti operacích, od umytí PH neutrálním šampónem, přes vyčištění mikroškrábanců od různých pylů apod., umytí wap, následuje tzv. clay za použití lubrikantu, opět umytí a na závěr ten stříbrný obal skrývající miniaturní lahičku s prostředkem na bázi nanočástic, který vytvoří na karoserii jakýsi keramický povlak, který když se auto nemyje v myčce, vydrží minimálně rok, u takového auta ale déle. Někdy se místo toho používá tzv. karnaubský vosk, já zvolil tohle. Potřebuju na to ale celý den a krytou garáž nebo počkat na vhodné počasí. Říká se tomu detailing (lze najít na IT), ale na víc se mne neptejte nemám s tím zatím zkušenost.
Jo, a je tam vůně New Car, která tak opravdu voní:-):-)
IvanGS

Příspěvekod MAXsport » 30 črc 2012, 17:31

Pecka ;)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Henges » 30 črc 2012, 17:43

Wow, to už je trochu nemoc :-D Nejhorší je, že když ti to někdo škrábne na parkálu, tak o to víc to štve když je tak hýčkáno :| Ale tak to má být, jako v bavlnce ;)
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod IvanGS » 30 črc 2012, 17:57

Vlastně jsem na něco zapomněl. Po prvním mytí se běžným prostředkem odstraní asfaltové skvrny, zaschlý hmyz atd. a před clayováním se starší lak strojně leští což dělat nebudu, protože je jako nový.
Celá sranda není levná, ale chrání karoserii mj. i proti korozi zvenku, nechytá se voda, prach a další nečistoty. Jsou firmy, které to dělají, ale není to levné a rozhodl jsem se to udělat po důkladné teoretické přípravě sám. Auto se pak už jen občas opláchne čistou vodou.
Zatím jsem Mazdu umyl tím šampónem - postříkat vodou, umýt vodou se šampónem MV utěrkou, znovu tekoucí vodou a spec. rukavicí, nakonec vysušit MV utěrkou. Auto je čisté, žádná zaschlá kapka, ale to není nic proti finální podobě když se to udělá důkladně celé, auto pak doslova září, rozhodně víc, než když vyjelo z montážní linky, v karoserii se odráží okolí líp než v zrcadle :shock: . Známé jsou kromě zmíněné značky i Swisswax, Autoglym, Dodo Juice atd., na internetu se dá najít hodně informací, videí, diskusí, stačí vygůglit "detailing"... Dělá se to hlavně u aut za miliony, veteránů apod., ale co by člověk neudělal pro miláčka jako je MX-5. Jen bych na to potřeboval prostornou, bezprašnou garáž...
IvanGS

Příspěvekod Andre_fux » 30 črc 2012, 21:10

Taky se přidávám k postiženým detailingnem. Sice z počátku je to pálka za všechny ty hračičky, ale ve finále to vyjde levněji jak obyč šampon z benzinky. Navíc clay a leštění a nanesení vosku stačí udělat jen 1x za 3 až 6 měsíců. Záleží podle kvality vosku. Sice má člověk jeden den o zábavu postarané.Ale pak se to vyplatí,že stačí auto jen umýt a je opět krásné. A to dokonce i stříbrná!! :D

Osobně používám přípravky Autoglym, vosk mám od DoDo Juice.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 30 črc 2012, 21:38

Já zvolil keramický povlak i když nevím jestli je lepší než vosk. Lak má prý sice menší hloubku a "sametovost", na druhou stranu keramika chrání minimálně rok, lesk je zářivější a "ostřejší". No uvidíme, jsem rád, že to tady někdo dělá taky, budu určitě potřebovat nějaké rady...
S cenou máš pravdu, počáteční investice je hrozná...
IvanGS

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora