IvanGS - moje nová láska NBFL

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: IvanGS - moje nová láska NBFL

Příspěvekod dopr » 31 črc 2012, 06:43

Na mne uz je tohle moc velkej fetiš a to si jinak auto umyvam zasadne sam. Ale proti gustu...
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Vavris » 31 črc 2012, 07:31

Já se na toto vysral poté, co jsem zjistil, že po takovémto umytí mám tendenci se s autem projet a pak je opět zasrané jako kráva :mrgreen:
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Andre_fux » 31 črc 2012, 08:39

IvanGS: Tak já jsem taky začátečním v téhhle problematice. Tak ti asi moc neporadím. Zatím co mám zkušenost, tak by to chtělo s autem vyjet na nějakou rampu a čistit to na ní.

dopr, Vavris : Prvotní náklady a první ošetření je pakárna, ale pak vosk vydrží cca 3-6 měsíců a po celou dobu to auto stačí jen umýt a vysušit a je opět jako ze salonu! Umytí a usušení vezne tak max. hodinu.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 31 črc 2012, 08:46

Vavris - to auto raději nemyješ vůbec:-)? Já vím že to je už trochu moc, jsou detailingoví fanatici, které nechápu:-). Ale - umýt auto tak jak jsem to udělal já, trvá minimálně 30 minut a karoserii přeběhnu 3x. Plus kola, okna, jednou za čas sundat asfalt. Není to moc práce, ale dělat to po každé delší vyjížďce by se mi nechtělo. Na druhou stranu je to mazlík a když je čistý, je o to krásnější. Auto opatřené vrstvou vosku nebo keramiky je nejen víc chráněné proti drobným kamínkům, prachu, korozi nebo "vyžírání" laku v místech, kam se vy..ere pták, ale nečistoty včetně asfaltu, hmyzu apod. se na povrch daleko hůř chytnou a auto se jen spláchne čistou vodou a přeběhne utěrkou za pár minut. Karoserie navíc zůstane dlouhodobě v lepší kondici a auto si zachovává vyšší cenu. Považuju se za dost líného člověka, ale tohle na mne platí... :D

Andre_fux: nejde mi ani tak o rampu, ale o to, abych to mohl dělat od rána do večera v prostředí, kde se nepráší, nesedaj na to mouchy, nepraží slunce a je tam cca konstatní teplota. Ale hlavně ten prach a hmyz, co se Ti na karoserii vy..re, to mi vadí nejvíc.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 31 črc 2012, 21:20

Tak jsem poznal Pavla260 i jeho MX, kousek jsme se projeli a holka už spinká v garáži. Pěkná podvečerní droga...
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 01 srp 2012, 14:49

Ještě ke včerejší vyjížďce, vlastně jsem jen doprovodil Pavla. Musím se s Majdou naučit jezdit. Kroutit volantem moc ne, i když co se týká vyšší pilotáže, určitě taky, ale hlavně šlapat na pedály (píšu o svižnějším tempu). Jsem zvyklý na turbodiesely a bývalého 4,8 l/V8/300 koní mazlíka, který měl zátah od volnoběhu a kolem 4500 ot. se začaly dít hrozné věci. Tady je všechno jinak, musí se šlapat na plyn, točit, řadit, jít později na brzdy a zatáčky projíždět rychleji. Stále jezdím opatrně, netuším, kde má auto hranice ale jak se ukazuje, ještě hodně daleko od mého oťukávání. V jednom místě bylo na jinak krásné silnici trochu vysypaného písku nebo zrní, flek tak 5x5 metrů, uprostřed takového esíčka. Řekl jsem si že když to uklouzne, hned za flekem se to zase chytí. A ono jo a ani jsem nemusel nic korigovat, auto sebou jen škublo a jelo se dál, no krása, líbilo se mi to tak, že jsem to dal cestou zpátky ještě jednou:-). To auto je jako Dr.Jekyll and Mr.Hyde, umí se ploužit kochacím tempem a umí se rozdovádět a jet opravdu ostře. A jako motorkáře mne hrozně uspokojuje jízda bez střechy... Že já na MX-5 nepřišel dřív.....:-)
IvanGS

Příspěvekod Pavel260 » 01 srp 2012, 14:55

i kdyz jsme se vcera neflakali tak do pilovani v okoli karlstejna to melo hoodne daleko :D nemyslim si ze bych byl kdo vi jakej ridic a dostal se s ni na (za) limit auta. spis se dostanu za svuj limit ;)
jinak jsem te rad poznal, budu se tesit zas nekdy ;)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Vavris » 02 srp 2012, 08:37

Ivan: Asi jsem v tomto extrém, ale já to 1x za 2 týdny opláchnu na WAPce vodou a nějakou pořádnou vanu tomu dám jednou na jaře, jednou na podzim.. Jinak to moc nemá cenu, dycky umyju, jdu se projet. Následně začne v 50% případů chcát a auto je zasrané... Pokud nezačne chcát, chytne ve mě saza a jedu drandit po okreskách, kde nalepím na čelní část vozu tisíce much... Pokud nelítají muchy, tak to "katnu" někde přes krajnicu a mám bok obsypaný bordelem... O tom, že přední kola jsou imrvére černé od popílku z destiček a ni nemluvim :lol:
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod IvanGS » 02 srp 2012, 09:10

Když nad tím tak přemýšlím, máš vlastně pravdu, kašlu na to taky... :D :D

Včera jsem doplnil chybějící šroubek sluneční clony a vyměnil 2 hnusné šrouby držící windshot, na vyjížďku bohužel nebyl čas...
IvanGS

Příspěvekod Miata » 02 srp 2012, 10:07

Takže předně velká gratulace k takovému kousku!!!!! .. a teď k tomu mytí :lol: Vavrise jsem snad nikdy neviděl čistého tak jak bych si představoval ;) . Holt někdo to řeší více, někdo méně a Vavris to neřeší vůbec :lol: !! Né, kecám Vavris to myje wapkou, ale má na laku takovou jemnou vrstvu špíny, kterou wapka neumyje. To já zas musím mít mazdu furt totálně vyčištěnou. Mě to baví, v podstatě se s ní takto mazlím. Myju před projížďkou a myju po vyjížďce ty muchy jak píše Vavris. Když máš kvalitně navoskováno, jde to dolů pak samo. No a hlavně se snažím maximálně vyhýbat dešti.
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Obrázky: 1

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora