Vavris - to auto raději nemyješ vůbec:-)? Já vím že to je už trochu moc, jsou detailingoví fanatici, které nechápu:-). Ale - umýt auto tak jak jsem to udělal já, trvá minimálně 30 minut a karoserii přeběhnu 3x. Plus kola, okna, jednou za čas sundat asfalt. Není to moc práce, ale dělat to po každé delší vyjížďce by se mi nechtělo. Na druhou stranu je to mazlík a když je čistý, je o to krásnější. Auto opatřené vrstvou vosku nebo keramiky je nejen víc chráněné proti drobným kamínkům, prachu, korozi nebo "vyžírání" laku v místech, kam se vy..ere pták, ale nečistoty včetně asfaltu, hmyzu apod. se na povrch daleko hůř chytnou a auto se jen spláchne čistou vodou a přeběhne utěrkou za pár minut. Karoserie navíc zůstane dlouhodobě v lepší kondici a auto si zachovává vyšší cenu. Považuju se za dost líného člověka, ale tohle na mne platí...
Andre_fux: nejde mi ani tak o rampu, ale o to, abych to mohl dělat od rána do večera v prostředí, kde se nepráší, nesedaj na to mouchy, nepraží slunce a je tam cca konstatní teplota. Ale hlavně ten prach a hmyz, co se Ti na karoserii vy..re, to mi vadí nejvíc.