IvanGS - moje nová láska NBFL

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: IvanGS - moje nová láska NBFL

Příspěvekod Vavris » 02 srp 2012, 10:28

No když jsme jeli spolu, tak jsem byl dycky enormně zasraný, čistý ani jednou :mrgreen: Ale pudu to teda někdy zkusit k tomu kauflandu
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod IvanGS » 02 srp 2012, 10:48

Miata: díky. Já to zase tak nepřeháním, před každou vyjížďkou každou mouchu nesundávám a neluxuju, posledních 100 metrů ke garáži mám šotolinu a kdykoliv do auta lezu, pár zrníček písku na koberci přibyde. Ale aspoň je vyklepu a auto myju vždy před větší akcí a nebo když už si myslím že je to třeba (což je ve chvíli, kdy si ostatní myslí že je ještě čisté):-). Teď chci ještě vyčistit a nakonzervovat sedačky a až nastane ta správná chvíle, vrhnu se na karoserii s tím blázincem od Chemical Guys. Ale to co píšu se netýká auta do práce.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Miata » 02 srp 2012, 12:12

Jo já nenapsal, že vnitřek nějak neřeším. Ono roadster ani nejde mít uvnitř furt čistý. Já lpím na vnější čistotě, prostě mám rád když auto vypadá čistě a zachovale. Třeba střechu nijak moc neošetřuju, jen nějakým silikonem 2x za sezónu a prasklinku by jsi hledal ztěží (a to má střecha 16 let). Ale lak a kola musí být čisté. Možná je to i tím, že ta má stříbrná je hlavně v podvečer podle mě prostě nádherná 8-) Jinak k MX-5 obecně, je to nádherně přívětivé autíčko a pokud jsi alespoň trochu vnímavý k tomu co auto říká a víš zásady rychlé jízdy se zadokolkou, tak tě náramně odmění. Pro mě osobně je právě jízda na hraně a chování MX-5 v téhle situaci maximálně uspokojující a proto neřeším vůbec výkon, o tom tahle věc vážně není 8-) . Jinak pokud bude 19.8. hezké počasí, tak se uvidíme v Mýtě...
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 02 srp 2012, 13:37

Chystám se tam, i když ne závodit, jen se podívat a pokecat, pokud budou mít závodníci čas... Rád se svezu svižně a z motokárových (a bugginových) dob mi zůstala láska ke smýkání, na druhou stranu se i rád kochám, prostě jak kdy. A v souvislosti s tímhle autem, které chci zachovat dlouho v bezvadném stavu, mne zajímá jak je MX-5 náchylná na různé závady podvozku, motoru, spojky atd. když se s ní jezdí opravdu ostře..?
IvanGS

Příspěvekod Miata » 02 srp 2012, 15:03

Moje má najeto 101tkm. Letos jsem si koupil coilover podvozek v ceně cca 20tis Kč (jsou i za 6tis). Takže dejme tomu už podvozek který i funguje. Ale kupovat jsem ho nemusel. Jen jsem ho chtěl. Motor má tlaky ve všech válcí stejné a přesně jako vůz z továrny. Čili zatím se nic neprojevilo. Osobně jsem s ní najel asi 28tis KM a z toho si myslím že 5-7% bylo opravdu ostrých. Na druhou stranu dá se jezdit ostře, ale s citem k autu a to + údržba dělá podle mě nejvíce při opotřebení. Takže Klidně ji dávej za uši a vzpomeň si na mě za 15 let s MX-5 v garáži a ve stavu že 4 některá letá auta jsou proti tomu plečky. Za mě cit a údžba + Mazda = spojení na zbytek života :)
MX-5 NA silver 96 1.6 komplet Postert + podvozek BC Racing BR-RS 4/5kg alles in ordnung http://www.lennypromotion.cz
+ daily E61 535D :-)
Miata

Obrázky: 1

Příspěvekod Edis » 02 srp 2012, 16:47

Dovolím si k tomu mytí MX 5.Já ji myju před každou delší vyjížďkou.Je každýho věc jakej k tomu má kdo přístup,každopádně na autě je to vždy vidět a já to beru tak nějak jako svoji vizitku.
Edis

Obrázky: 0

Příspěvekod IvanGS » 07 srp 2012, 13:20

Trochu odbočím - v chatu proběhla diskuse o cestování, resp. pohodlí MX-5. Je fakt, že ideální polohu hledám těžko, když oželím stavění sedadla na výšku, tak mi ale chybí nastavení volantu. Ale všechno je o zvyku, po 700 km myslím že je Mazda dost pohodlné auto a nebojím se v něm jet kamkoliv. V Mercedesu pojedu určitě pohodlněji, ale stejně tak určitě se budu cestou nudit - až tomu budu dávat přednost, bude to se mnou asi dost zlé. A proto jezdím mj. i na Gorče denní etapy 500-700 km... :D
Přílohy
janagorille2.jpg
IvanGS

Příspěvekod martin_71 » 07 srp 2012, 13:47

Tip: jestli te pohodli nudi, tak NA je v mire potrebneho masochismu oproti NB jeste o kousek dal :D
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Příspěvekod martin_71 » 07 srp 2012, 14:40

Ale jinak ty porce km na motorce... smekam
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Příspěvekod IvanGS » 07 srp 2012, 15:05

Masochista nejsem, kamarád mi půjčil hadráka a už do něj nesednu, té věci se říkalo invalidní, protože invalidy VYRÁBĚLA, likvidovala a komouši jim nemuseli platit důchod. Taky kamarádův Morgan je na mne moc hardcore, málo místa, hrozně to drncá a na pedál spojky je povinná příprava v posilovně. Ale chci na motorce poznávat cizí kraje a kouty, kam třeba ani silnice nevede a tak to na ní musím odsedět, všechno je za něco a odměna ve formě úžasných zážitků za to stojí. U aut je to asi stejné - jsou vyjížďkáři, kteří se jedou občas projet, pak turisti kam počítám sebe (mj. na téhle malé mám asi světový rekord 1003 km za den a na velké jezdím 800km/den celkem běžně) a pak expediční dobrodruzi, na které nemám časově a finančně. Všichni si to užívají po svém a všechny to těší, takže OK. Ale já si už představuju Dolomity, Provence nebo Ligurii za volantem Mazdy a je to děsně pěkná představa:-):-).
IvanGS

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora