Sniperererer a MX-5 NB

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Sniperererer a MX-5 NB

Příspěvekod Sniperererer » 20 srp 2012, 14:43

Ahoj všem,

z naprosto zištných důvodů si dovoluji zde založit nové téma, ve kterém budu postupně a polehoučku updatovat informace o svém novém miláčkovi, Mazdě MX-5 NB. :)

A začnu rovnou s nějakým tím infem - r.v. 1999, 1.6 81kw, snížená o cca 45mm (ne moje práce, už jsem jí tak koupil), xenony (také už od předchozího majitele), lehká koroze zadních blatníků, troška bordelu na lemech a na víku kufru, nicméně nic hrozivého a vzhledem k plánům do budoucna mi je to prakticky jedno. Plátěná střecha také v poměrně dobrém stavu (u místa kontaktu s bočními okny lehce poslepovaná), trocha udržování a bude mi ještě dlouho sloužit - prošla zatěžkávací zkouškou při převozu Mazdy z Prahy do Brna, kde jsem chytl snad nejhorší bouřky a krupobití v romhle roce a výsledkem je, že na mě jednou zhruba za 10km padla jedna kapka od okénka u řidiče... :D

Dnes jsem se konečně odhodlal zajet do servisu a nechal si auto zvednout a pořádně překontrolovat od pana mechanika. Byl jsem až mile překvapen, když jsem dostal informaci, že až na pár menších detailů (volnější stabilizátor a uložení PZ kola) je podvozek v nejlepším pořádku a jediný další nešvar je lehce uvolněný kus plechu pod výfukem, který při nízkých otáčkách trošku rezonuje, ale to je opět jen prkotina. Suma sumárum oprava bude za pár korun...

V nejbližších dnech mě čeká výměna svíček a kabelů ke svíčkám (obojí NGK) a s největší pravděpodobností výměna olejů - to čistě pro jistotu i když to ani zdaleka nevypadá, že by to bylo potřeba...

Pokusím se také co nejdřív udělat nějaké to foto, abyste se mohli mrknout, s čím si teď začínám hrát a co mi teď bude (doufám) dělat nějakou dobu velkou radost ;)
Sniperererer

Re: Sniperererer a MX-5 NB

Příspěvekod MAXsport » 20 srp 2012, 14:53

Ahoj,
mám docela velké tušení, že v tvém autě jsem se svezl, když se prodávalo :)

snad dostane dobrou péči a věřím, že s tebou jí bude dobře :) jinak bych rychle řešil tu "lehkou" korozi velikosti dlaně a střechu, která byla úplně KO :)

Jinak co mi majitel říkal, tak svíčky měnil, ale kabely ne..a pokud se cukání nevyřeší, tak to bude pravděpodobně cívka :?
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Sniperererer » 20 srp 2012, 14:58

MAXsport píše:Ahoj,
mám docela velké tušení, že v tvém autě jsem se svezl, když se prodávalo :)

snad dostane dobrou péči a věřím, že s tebou jí bude dobře :) jinak bych rychle řešil tu "lehkou" korozi velikosti dlaně a střechu, která byla úplně KO :)

No jestli se nemýlím, tak jeden z bývalých majitelů je z tohohle fóra... takže to asi fakt bude ona :D

Co se týká té koroze - koukal jsem na to a netváří se to tak strašně... vzhledem k tomu, že už jsem s tím dost počítal u "odběru", tak mi to zase tak nevadí. U střechy je možný, že tam třeba (z pohledu MX-5kového amatéra) nevidím něco, co by tam viděl někdo jiný... ale jsem v tomhle docela optimista a když zjistím, že je to horší, než to vypadá, tak si akorát trošku zanadávám a budu s tím něco dělat :D

Péči určitě dostane a to tu nejlepší, na jakou budou prostředky. Nebral jsem si jí proto, abych jí někde v zatáčkách usmažil k smrti, ale protože jsem roky tohle auto moc chtěl a stejně tak chci, aby mi co nejdelší dobu vydrželo... pochybuju, že bych chtěl Mazdu v následujících několika letech za něco vyměňovat a tak se budu snažit, aby mi vydržela ;)

PS: díky za info se svíčkama a kabelama :-) - tak či onak bych ale obojí měnil stejně ("provozní" věci chci postupně povyměňovat všechny) a kdyby to byla cívka... co se dá dělat...
Sniperererer

Příspěvekod MAXsport » 20 srp 2012, 15:05

Dokonce tu máš i 13 stránek viewtopic.php?f=19&t=1081&hilit=Wolfik :)

Jinak pokud říkáš, že za celou cestu spadla jenom jedna kapka, tak to asi neni tak hrozný, ale od pohledu to vypadalo hodně špatně :)

šup šup fotky :lol:

Jojo, svíčky a kabely jsou spotřební zboží, ale ty cívky..co jsem se bavil s klukem, kterýho trápily cívky tak říkal, že v mazdě obě cívky přes 15tis :roll: doufám, že sem někdo napíše nějaký info ohledně cívek, docela se toho bojim :lol:
Naposledy upravil MAXsport dne 20 srp 2012, 15:07, celkově upraveno 1
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Sniperererer » 20 srp 2012, 15:07

MAXsport píše:Dokonce tu máš i 13 stránek http://www.forum.mx-5.biz/viewtopic.php ... lit=Wolfik :)

Jinak pokud říkáš, že za celou cestu spadla jenom jedna kapka, tak to asi neni tak hrozný, ale od pohledu to vypadalo hodně špatně :)

šup šup fotky :lol:¨

Jojo, svíčky a kabely jsou spotřební zboží, ale ty cívky..co jsem se bavil s klukem, kterýho trápily cívky tak říkal, že v mazdě obě cívky přes 15tis doufám, že sem někdo napíše nějaký info ohledně cívek, docela se toho bojim

Jo, to je přesně ona :-D

A ne, ta kapka nebyla jedna, ale asi jedna za 10 km :-D Celkem tedy asi 8 kapek (jsem detailista) za dobu trvání bouřky :D

A fotky sice nějaký mám, ale ty jsou zatím hrůza a děs (fotografická momentka ála mobil na cestě do Jihlavy), nicméně dneska jedu na otočku do Rosic a je krásně, takže se budu snažit něco vymyslet :-D

A s těma cívkama - borec, co mi to prodával, si nebyl sám jistej, čím to je, tak jsme se domluvili, že kdyby to byly cívky (nebo něco jiného a bylo to takhle drahé), tak by ještě proběhla nějaká kompenzace... ale snad to bude ta "levnější" varianta :)
Sniperererer

Příspěvekod MAXsport » 20 srp 2012, 15:18

Jo, ten kluk se zdál celkem rozumně a pokud ti nabídl nějakou kompenzaci za opravu, tak plus pro tebe.

Držim palce a doufám, že tu budeš pravidelně informovat ;)
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Sniperererer » 20 srp 2012, 15:22

MAXsport píše:Jo, ten kluk se zdál celkem rozumně a pokud ti nabídl nějakou kompenzaci za opravu, tak plus pro tebe.

Držim palce a doufám, že tu budeš pravidelně informovat ;)

Jo, borec vypadal ok a férově a domluva byla dobrá ;)

A informovat budu, neboj... :) už začínám tvořit nějaký základ pro fotogalerii, abych sem mohl linkovat fotky... :)
Sniperererer

Příspěvekod IvanGS » 20 srp 2012, 15:36

Gratuluju! Píšeš, že koroze Ti vzhledem k plánům do budoucna nevadí. O jaké jde tedy plány???
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod Sniperererer » 20 srp 2012, 15:51

IvanGS píše:Gratuluju! Píšeš, že koroze Ti vzhledem k plánům do budoucna nevadí. O jaké jde tedy plány???

Díky :D Nepůjde o žádný divočiny, ale základem bude kompletní "dání do kupy" a lehká stylizace... S tím, že tam lak zůstane jsem od začátku nepočítal (proto mi tolik nevadí koroze). Stylizací myslím lehké úpravy exteriéru i interiéru, ale vše budu chtít udělat decentně a s rozmyslem... nechci porušit to, proč se mi vlastně Mazda v sérii tak líbí, takže půjdu cestou dolaďování. To je ale na delší přemýšlení, takže ti teď neřeknu, jestli udělám konkrétně to a nebo tohle a jak... jistotou je volba decentních, ale funkčních kol (nechci nízkoprofilovou hovadinu na likvidaci zad a pravidelné rovnání ráfků), možná úprava světel a pokud to čas a peníze dovolí, tak jiné lemy a nárazníky. Ale jak jsem psal - žádný brutality a pokusy o světlou výšku v mínusových hodnotách nebo atrapy závodního difuzoru na vysávání asfaltu ze silnic... :D

Interiér bych rád jen lehce oživil - sice mi víceméně nevadí tak, jak je, ale bude mi vyhovovat víc, až všude nebude jen kompletní černo... Opět - nejsou v plánu hektary rádobykarbonu, popatlání každý blbosti zářivou červenou, apod...

Chci, aby výsledek byl příjemný na pohled, bylo pořád naprosto jasné, že je to MX-5 NB, aby se v tom dalo normálně a s klidem jezdit a přitom si i někdo, kdo jich viděl mraky řekl "jo, to je hezký..." ;)
Sniperererer

Příspěvekod Sniperererer » 20 srp 2012, 15:54

Jen aby mě někdo nepochopil špatně - mít druhou na normální ježdění a mít na to rozpočet, tak bych se asi řádně vyblbnul a spoustu věcí, o kterých tu s nadhledem píšu, bych asi udělal :D Dokážu ocenit, když je auto opravdu krásně a od základu přestavěné, ale to je jiná liga, do které si zatím nedovolím strčit nos :)
Sniperererer

Další

Zpět na Krásky členů fora