překročení rychlosti v obci mimo zástavbu

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: překročení rychlosti v obci mimo zástavbu

Příspěvekod Mike » 10 říj 2012, 10:28

Andre: já se je nesnažim obcházet. Ale pokud tuhle buzeraci bude člověk jenom přijímat, tak to nedopadne dobře. Já respektuju zájem společnosti na dodržování nějakých pravidel (byť s některejma pravidlama nesouhlasim). Ale to jejich vymáhání je občas na budku. Zrovna z tohohle případu. Jel jsem v obci mimo zástavbu 61kmh a o kilometr dál v jiný obci je na začátku obce škola. Byl to všední den, čas po obědě. Tam by KUA měli měřit! A klidně ať tam je třicítka. Ale v lese, stovky metrů od nejbližšího domu?
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Andre_fux » 10 říj 2012, 10:58

Mike: Pravidla jsou jasně dána. Mezi značkama obce máš jet 50km. To kde měří je už věc druhá. Oni obecně rádi měří buďto hned za značkou začátek obce a nebo těsně před značkou konce obce.

POkud se ti nelíbí jak jsou umístěny značky a máš pocit, že by mohla být blíže k barákům, tak napiš na příslušnou zprávu cest.
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod Mike » 10 říj 2012, 11:12

To není popisu práce SUS, ale obce. Respektive ta cedule musí být tam kde končí obec podle katastru a obec tam může zvýšit rychlost o 20kmh. A s těmi jasně danými pravidly: To je otázka interpretace a toho, jak si je vynucuje společnost. V již zmínený Italii je takovej "úsus" že v noci červená na semaforu funguje jako stopka. Přijedu na červenou, kouknu doleva, doprava, nic nejede, jedu já. Provoz je plynulejší a bordel, vážení, menší jak u nás! Policie to tam toleruje, protože to funguje, tady to fungovat nemůže, protože u nás nejsou lidi zvyklý přemýšlet sami za sebe a drží jak klíšťata regulí, protože v nich vidí jistotu. To je, ale na delší povídání, než na foru...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod Pochtli » 10 říj 2012, 12:26

O měření rychlosti si též myslím svoje, jde především o hrabání peněz při měření na zbytečných místech. Kdyby se rychlost měřila opravdu jen mezi barákama či před školou apod., nikdo proti tomu ani necekne, stejně rozum velí "jeď opatrně". Ale cedule s koncem obce kilometr za posledním barákem je totální zhovadilost, za kterou bych okamžitě autora postavil ke zdi nebo ho nadoživotí zavřel na psychiatrickou léčebnu.

Pak se ještě všichni diví, že vzrůstá agresivita na silnicích, když vidím samé omezování rychlosti, retardéry, cedule obcí v polích, radary, sebevrahy za volantem a neřešené jedoucí překážky v provozu (typicky egoistický mamlas, co jede prostředkem silnice 70 a nečumí do zrcátek).
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod Mike » 10 říj 2012, 13:15

Z toho tady bude hroznej flame :lol:
Obrázek
Mike

Příspěvekod Sedrik » 10 říj 2012, 15:45

Tohle je na delší debatu - můj obecný názor je takový:
- pokud je pravidlo nastaveno správně a z klasického "selského rozumu" je jasné, že toto pravidlo dává smysl (30ka před školou), pak má smysl jej dodržovat a asi s tím nebude mít nikdo velkej problem
- pokud je pravidlo nastaveno úplně mimo, vytváří "realitu samo pro sebe" a jako takové nebude dodržováno, ať si sociální inženýři myslí co chtějí.

Chápu Andreho přístup, ale osobně jej nesdílím - nejsem žádný rebel, kterej schválně jezdí ve městě 60 - naopak. Pokud to tam neznám nebo si nejsem jist kudy kam, jedu klidně 40 - ale pokud vyjíždím z obce, kde to znám, vím, že tam je pouze pole a les a v životě jsem tam nepotkal člověka, pak klidně už zrychluju na 90 (a kolem cedule jedu třeba 70). Takové omezení totiž nedává žádný smysl. Jednu věc totiž neuznávám a to je "princip preventivní opatrnosti", reprezentovaný větou "sice se tady nikdy nic nestalo, ale mohlo by a tudíž tady všichni budou jezdit 50 - co kdyby tady jednou někdo šel". Mám oči a kdyby tam skutečně někdo šel, vyhnu se mu. Pokud bych jej neviděl, tak mu bude při nárazu jedno, jestli jsem jel 50, nebo 70 - mrtvej bude nejspíš tak jako tak.

Člověk je tvor svéprávný a měl by být za svoje činny odpovědný - zákony by tedy měly fungovat spíše jako morální mantinely. Domnívám se, že pokud by se ze dne na den většina zákazových značek změnila na doporučující, tak by se na silnicích nic nezměnilo. Idioti, co jezdí po centru obce 70 už teď by dále jezdili jako dobytci a ostatní lidé by jezdili tak, jako dřív, protože většina lidí jezdí prostě tak, jak to cítí jako bezpečné a některá pravidla (přednost zprava) dodržují, protože nechtějí bourat.

A 99,99 procent lidí, kteří sedají za volant tam nesedají proto, že se chtějí zabít - naopak. Chtějí v klidu a ve zdraví dojet.

Buzerační praxe policií (obou, ale MP vedou) pouze přispívá k nasranosti společnosti a plní obecní kasy. O nic jinýho nejde. Kdyby byl zájem zvýšit bezpečnost provozu, muselo by se to uchopit komplexněji:
- kvalitnější kurzy v autoškolách
- oprava povrchu vozovek - to je za mě nejnebezpečnější věc v provozu (osobně mi je jedno, že mě na státní předjede auto rychlostí 140 km/h - když neriskuje, ať si jede, ale zkuste po některých silnicích jet povolenou 90 a doufejte, že se vám auto zničí dřív, než vás díry vyhodí ze silnice)
- kompletní rekonstrukce značení na silnici - že existují silnice, na kterých není ani středová čára, nebo krajinice považuji za diletantství nejhoršího zrna - jet po takovéto silnici v mlze je nejhorší zážitek, který jsem kdy zažil a nebál bych se v případě nehody majitele vozovky obvinit z pokusu o vraždu.
- restrukturalizace značení (značek je mnohdy moc a způsobují spíš chaos)
- zákaz bilboardu u silnic (rozptylují a jsou nebezpečné)

atd...

Je to vážně na delší debatu

PS: srry, píšu z práce a moc jsem to po sobě nečetl...
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod Mike » 10 říj 2012, 17:17

Kde to mám podepsat :?: :!:
Obrázek
Mike

Příspěvekod IvanGS » 10 říj 2012, 19:09

Klidně to podepíšu taky, ale do doby než to tak bude, budeme všichni jezdit jak jsme zvyklí a neseme za své jednání osobní odpovědnost jak z hlediska bezpečnosti tak případné pokuty či hádání s policajty. Ona pravidla silničního provozu odrážejí historicky vztah mezi vládou a občany - u nás bylo zvykem, že stát vodil občany za ručičku a říkal jim do absurdních detailů co smí a co ne. Ve vyspělých zemích (jezdím na motorce po Evropě od Francie po Rumunsko a od Lotyšska po Itálii) je zvykem mít minimum základních omezení a když holt někdo projede nepřehledným úsekem tam kde je rychlost "omezena" jen klasickými 90 km/h a nabourá se, nese za to plnou odpovědnost, rychlostních omezení 30, 40 km/h je minimum. Nicméně v obcích jsem se např. v Itálii setkal se zajímavým výchovným systémem - vjedeš do obce, někde na jejím začátku, klidně mimo zástavbu v místě kde není ani noha, je značka a čidlo radaru. Když pojedeš 51 km/h, uprostřed obce Tě zastaví červená na semaforu, nechá Tě minutu vztekat (později pochopíš že sám na sebe) a jedeš zase dál. Nepotřebují policajty a lidi jezdí jak mají. Mimochodem nevím jak je to v Polsku, v mé galerii je foto jak stojím kousek od značky "konec zástavby", konec obce je o kus dál, logicky to chápu tak, že už za touto značkou mohu jet jako mimo obec. Aspoň doufám...:-)
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod spooon » 10 říj 2012, 20:18

andre_fux: až bude zákon, že můžeš chodit ven jen s blikajícím světýlkem na hlavě a jíst jenom banány tak to taky na 100% budeš plnit a nebudeš proti tomu vzodorvat?
A nebo, zkus si pročíst toto: (i když zde je to spíš nošením dříví do lesa)
http://www.autoweb.cz/beran-pravidla-si ... ji-cast-i/
http://www.autoweb.cz/beran-pravidla-si ... i-cast-ii/
a rád bych pak znal tvůj názor, dík ;)

sedrik: 100% souhlas

IvanGS: chápu to odbře, že když pojedeš na kraji obce kde není ani noha 51 tak tě uprostřed zastaví červená? jestlo to je pravda, tak to je podle mě velice špatný způsob. Protože něco podobnýho, tzv. buzerační semafory, zavedli i u nás. Poprvé jede člověk nic netušící a náhle ho zastaví v 11 hodin večer semafor, nikde ani noha. Další den znova, za nedlouho vycítí, že je to kvůli rychlosti, tak se buď na červenou vykašle úplně, nebo bude objíždět v protisměru, kde ho čidlo nevidí atd. (tohle je reální situace, kterou popisoval někdo, kdo bydlel kousek od toho). takže ne, tudy cesta nevede.
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod George » 10 říj 2012, 20:24

spoon: chápeš to správně... takovej semafor funguje i tady kousek ode mě akorát s tim rozdílem, že ti rovnou udělá i pěknou fotku. Funguje to dobře, 99% lidí tim místem jezdí spořádaně.
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...