Zdarec
Tak po delší době se zase odhodlávám hodit menší update toho, jak se s mazďuchem (naše domácí označení, asi už zůstane) žije a co se událo/neudálo. Omlouvám se všem, kterým jsem slíbil fotky a dřívější update, nicméně nástup do nového zaměstnání a pár dalších hovadin mi trochu nabouralo časový plán a když už jsem měl chvilku "pro sebe", většinou jsem se někde ztřískal a nebo doma usnul, místo zodpovědného statusování na fóru
Nuže, vezmemež to od podlahy, teda od papírů - to, že je to původně wolfieho auto, tu asi už ví všichni, nicméně jsem netušil, že se k tomu bude vázat jeden problém, naštěstí spíše úsměvného charakteru. On to totiž wolfie prodal klukovi, od kterého jsem to bral já a který to měl jen krátce... dokonce tak krátce, že to wolfie ani nestačil odhlásit a teprve nyní se po asi šesté urgenci, slibech a výmluvách zadařilo a konečně mám doma velký techničák k mému skvělému stroji... Nějaké tři měsíce od koupě je to docela legrace... ale co už.
Nyní k mazďuchovi samotnému - střecha, která se mi původně zdála ve stavu "opravíme a chvilku vydrží", je už docela slušně na hadry a když se mi odlepí kus pásky nad řidičovým okýnkem, tak při dešti zatéká až tak, že celá levá strana sedačky řidiče je durch... Sice to na zimu pořeším hardtopem (který doufám seženu
), ale znamená to, že po zimě bude další investice... Ale co už, s tím se víceméně počítalo, stejně jako s nutností řešit korozi.
A jo, budu v Mazdě jezdit v zimě - dlouho jsem nad tím přemýšlel a uvažoval a nakonec vyhrála varianta kompletního nastříkání a chránění podvozku s tím, že budu s mazďuchem vyjíždět podle toho, jak se bude tvářit počasí...
Co mě ovšem velice těší je to, že i po mnoha důkladných testech to pořád vypadá s motorem i podvozkem skvěle... Čeká mě vlastně jen výměna čepu na PZ kole a tím by mělo být vyřešeno vše, co "hoří". Motor přede jako kotě, nekucká, nic v něm nerachtá a nic z něho neteče. Převodovka se taky nijak o svoje práva nehlásí, diferenciál v pohodě... Vypadá to, že je vše jak má být a zpětně můžu říct, že to byla dobrá koupě - teď mám na mysli "pouze" poměr cena/stav - i kdybych měl dát za mazďucha mnohem víc, tak bych do toho šel, protože to z původní lásky na první pohled přešlo do lásky na první sednutí, otočení klíčkem v zapalování, atd... Prostě mi tahle tuna extra zábavy a krásy sedla jako zatím žádný vozidlo a nedovedu si představit, že bych se jí zbavoval
Co se týká plánů do budoucna - už se začíná lehoulilince něco rýsovat, ovšem bez obalu řeknu, že kousmenův inzerát na čtyřklapku na okamžik značně změnil teritorium mých myšlenek a teď jsem pořád lehce na vážkách, jestli začínat exteriérem, nebo motorem (a podvozkem). Na obojí těžko budu mít rozpočet (nebo spíš určitě nebude), přitom mě obojí láká zhruba stejně... Nejspíš nakonec upravím vzhled a motor nechám na potom (až se s mazdou skutečně naučím jezdit), ale i tak to mám pořád v hlavě...
Aaaa teď k fotkám - slibuji a přísahám, že o víkendu tu jsou i kdyby na chleba nebylo
Pokud jste se v mé slohové práci dočetli až sem, tak díky a doufám, že tu zanedlouho zase pár řádek přibyde, tentokrát i trochu konkrétnějších údajů...