Edis - NA 92

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: Edis - NA 92

Příspěvekod MAXsport » 04 lis 2012, 17:22

Jenom doplnim Jiriho, TA technix a podobný nesmysly jsou "konstruovaný" tak, že čím víc dole to máš, tím je to měkčí protože zmenšíš přepětí pružiny = menší tuhost = nižší výška, takže když se TA vyšroubuje na sériovou výšku, tak pružina funguje jako navařená tyč :lol: takže pokud chcete jezdit jak šašci s ležícím autem, vyhejbat se každý díře na silnici, ztratit všechny jízdní vlastnosti (uskakuje,..) a komfort jenom kvůli tomu, že budete mít auto položený, tak TA je volba pro vás ;)

Toť moje zkušenosti s TA, sice ne na miatě, ale předpokládám, že to bude všude stejné.
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod jiri.l » 05 lis 2012, 16:27

MAXsport píše:Jenom doplnim Jiriho, TA technix a podobný nesmysly jsou "konstruovaný" tak, že čím víc dole to máš, tím je to měkčí protože zmenšíš přepětí pružiny = menší tuhost = nižší výška, takže když se TA vyšroubuje na sériovou výšku, tak pružina funguje jako navařená tyč :lol: takže pokud chcete jezdit jak šašci s ležícím autem, vyhejbat se každý díře na silnici, ztratit všechny jízdní vlastnosti (uskakuje,..) a komfort jenom kvůli tomu, že budete mít auto položený, tak TA je volba pro vás ;)

Toť moje zkušenosti s TA, sice ne na miatě, ale předpokládám, že to bude všude stejné.

Tak to je docela slusne zlo :D Ted se divam na ten jejich "design" na googlu... tam mas akorat dve kolecka na sroubovani a konec, takze zmena vysky nezavisle na prepeti vazne nehrozi :lol:

Edisovi se omlouvam, ze mu tady spamujeme jeho hezky topic takovyma hnusnyma vecma :mrgreen: klidne to pak promazej ;)

Henges: Pisu ti SZ, zajimaji me tve poznatky :D
1993 NA6 socialni verze

Obrázek

Vozíme HSD MeisterR coilovery, díly DW, kola ENKEI KONIG RAYS SSR WORK XXR , pro více info SZ!
jiri.l

Obrázky: 3

Příspěvekod MAXsport » 05 lis 2012, 18:15

No jasně, tohle ať si dávaj na Golfy a podobný mrdiny :)
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Edis » 05 lis 2012, 19:19

V pohodě,já děkuju za rady.Mám o čem přemýšlet.Mám rád kvalitní věci,ale je to otázka peněz.Zkusím pátrat po těch Bilsteinech.Může být tlumič Bilstein a seriová(třeba)nová pružina ??? Co se v tom případě změní ? Nepotřebuju nic stavitelnýho.Dík za rady.
Edis

Obrázky: 0

Příspěvekod jiri.l » 06 lis 2012, 04:26

Edis píše:V pohodě,já děkuju za rady.Mám o čem přemýšlet.Mám rád kvalitní věci,ale je to otázka peněz.Zkusím pátrat po těch Bilsteinech.Může být tlumič Bilstein a seriová(třeba)nová pružina ??? Co se v tom případě změní ? Nepotřebuju nic stavitelnýho.Dík za rady.

Od tech Bilsteinu jsou, pokud vim, dva typy. Jedny se davaly na specialni edice NAcek a druhe se zacaly davat na NBcka, 10th anniversary pocinaje a sportama konce (predpokladam, ze mezi NA a NB verzema bude rozdil... - na svem aute jsem mel ty z NB). Tyhle tlumice byly s jinyma pruzinama, nez Mazda tlumice, ale taky se urcite daji koupit. Kdyz pujdes po tech seriovych, tak bych rek, ze auto bude dost vysoka koza. Kdyz pujdes do tech snizovacich, tak se muze stat, ze auto bude dost nejiste na nerovnostech... zeptam se taty, co to mel za setup na svem NBcku, ale mam za to, ze to byla serie bilstein a serie pruziny.
1993 NA6 socialni verze

Obrázek

Vozíme HSD MeisterR coilovery, díly DW, kola ENKEI KONIG RAYS SSR WORK XXR , pro více info SZ!
jiri.l

Příspěvekod MAXsport » 06 lis 2012, 08:41

Já můžu doporučit Bilstein B6 na sériový pružiny a Bilstein B8 na kratší pružiny, jel jsem na B6 a bomba.
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod martin_71 » 06 lis 2012, 11:49

Laicka otazka: budou mit B6 v kombinaci se seriovou pruzinou vliv na vysku auta nebo to bude stejne jako u serie?
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Příspěvekod martin_71 » 06 lis 2012, 11:50

MAXsport píše:Já můžu doporučit Bilstein B6 na sériový pružiny a Bilstein B8 na kratší pružiny, jel jsem na B6 a bomba.

A ty B6 jsi jel na NA nebo na NB?
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Příspěvekod MAXsport » 06 lis 2012, 15:36

BMW a Audi :D někdo tu na foru má B8 s kratšíma pružinama..na B6 ani B8 jsem ještě neslyšel špatnýho slova..já se rozhoduju mezi B6+lepší pružiny nesnížený, nebo B8+kratší pružiny a nebo BC Racing :)
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod dopr » 06 lis 2012, 16:47

MAXsport píše:Já můžu doporučit Bilstein B6 na sériový pružiny a Bilstein B8 na kratší pružiny, jel jsem na B6 a bomba.

Presna tak. Je jezdim B8 + Tein S-tech
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora