IvanGS - moje nová láska NBFL

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: IvanGS - moje nová láska NBFL

Příspěvekod MXfanda » 14 lis 2012, 17:08

IvanGS píše:Dnes jsem měl nečekanou a milou povinnost přeškolit na kamarádův ultralajt jednoho člověka, tak jsem spojil příjemné s příjemným a vyrazil na letiště do Josefova....

Á, kolega pilot :D Měl jsem dneska taky možnost se proletět, počasí dobrý, ikdyž kolem Brna bylo docela kouřmo a dohlednost nic moc.
Tak ať ti to lítá a good luck ! ;)

p.s. Fotky pěkný, ale ještě chtělo dát do pozadí nějaký éro :lol:
MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod IvanGS » 14 lis 2012, 17:51

Tady trochu vyčuhuje to co jsem na něm poslední roky lítal... Ale lítám na všem ultralehkém včetně rogall. Co Ty?
Přílohy
GT40zezadu.jpg
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod MXfanda » 14 lis 2012, 18:10

Condora znam, meli jsme jednoho v Kotvrdovicich, ale ja zacinal na Tulakovi, pak Echo a pak jsem presel na "dospelaky" :)
C172, 150, Cirrus, Piper ....
MXfanda

Příspěvekod IvanGS » 14 lis 2012, 19:25

Létám 29 let (rogalla bez i s motorem, ultralajty, větroně), dlouho jsem se výrobou UL živil, ale dospělá éra s motorem mne nelákala i když jsem se s nimi taky hodně létal, dokonce mám i část výcviku na vrtulníky. Ultralajt mne vždy dopravil kam jsem potřeboval, levně, jednoduše a rychle (takový TL-96 Star má cesťák 180km/h). Snad i díky rogallům a motorkám mám rád otevřené stroje a proto - mimo jiné - asi MX-5... :). Mimochodem éro se jmenuje Condor, ale na směrovce kondor není, nic lepšího jsme tehdy nesehnali :D .
IvanGS

Příspěvekod dopr » 14 lis 2012, 20:22

mxfanda: Ty litas v Kotasich ? Ja bydlim patym rokem v Senetarove a do Kotvrdovic jezdivame v lete na ty letecky dny :)
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod MXfanda » 14 lis 2012, 21:16

dopr píše:mxfanda: Ty litas v Kotasich ? Ja bydlim patym rokem v Senetarove a do Kotvrdovic jezdivame v lete na ty letecky dny :)

Ne, v Kotasich sem zacinal litat ale to uz je pres 12 let, ted su v Turanech.
MXfanda

Příspěvekod IvanGS » 18 lis 2012, 11:07

V pátek jsem jel na letecké školení do Vrchlabí, včera navečer zpět, vzal jsem Mazdu, zima se blíží a využívám každé příležitosti. Krásných 180 km, i když většinou potmě...
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 26 lis 2012, 10:29

V sobotu jsem dal 300 km, z toho půlku odpoledne, slunce svítilo, vzal jsem si kulicha a bundu, stáhl střechu a byl šťastný. Ale stala se mi taková věc. Viděli jste film Le Mans? Steve McQueen ho natočil v letech 1969-70 a je to kultovní film, odborníky považovaný za nejlepší film o automobilových závodech. Kdysi mne překvapila jedna věc - v některých záběrech z kabiny se krajina před autem posouvala hrozně pomalu a to zejména na rovince Mulsanne, tehdy ještě bez šikan, kde auta jezdila hodně přes 300 km/h a to i při natáčení. Říkal jsem si, že za to může tehdejší filmová technika, ale až později mi došlo, že to tak řidič prostě vnímá. Uvědomil jsem si to kdysi za volantem dost silného auta ale nemyslel jsem, že to zažiju v MX-5. Ale úsek mezi Pardubiceni a Jihlavou má hladký asfalt, spoustu rovinek a rychlých zatáček, počasí bylo ideální, provoz minimální, jel jsem dost přes zákonný limit a dostal jsem se do rytmu a nějakého stavu mysli, kdy jsem byl dokonale uvolněný a soustředěný na jízdu. A najednou se všechno zpomalilo a krajina se pohybovala asi jako když jedu 50-kou v obci, na všechno bylo dost času, asi jako v Matrixu, když letěly tááákhle pomalu vystřelené kulky. Nevím čím to je ale je to hodně zajímavé, v hlavě je klid a mír, přitom se člověk soustředí a reaguje jak má (teda aspoň doufám ;) ).
Bohužel byla tahle vyjížďka asi jedna z posledních, ale to už jsem si říkal minule, tak raději nebudu Mazdu nijak složitě zazimovávat:-).
IvanGS

Příspěvekod kousmen » 26 lis 2012, 12:13

Nebyl jsi před tím na hříbkách? Ony teď rostou takový malý potvůrky, který umí kdejaký takovýhle efekty. :D
Ale určitě bych to chtěl zažít tak jako ty, čistě to prožít... Budu se tam muset někdy jet podívat, ale řekl bych, že to spíš záleží na tom stavu mysli. :shock:
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 26 lis 2012, 12:55

Houbičky nemusím, aspoň ne tyhle:-). Stalo se mi to zatím 2x, asi dobrá konfigurace nálady, soustředění a určitě i vliv MX-5... :D
IvanGS

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora