V sobotu jsem dal 300 km, z toho půlku odpoledne, slunce svítilo, vzal jsem si kulicha a bundu, stáhl střechu a byl šťastný. Ale stala se mi taková věc. Viděli jste film Le Mans? Steve McQueen ho natočil v letech 1969-70 a je to kultovní film, odborníky považovaný za nejlepší film o automobilových závodech. Kdysi mne překvapila jedna věc - v některých záběrech z kabiny se krajina před autem posouvala hrozně pomalu a to zejména na rovince Mulsanne, tehdy ještě bez šikan, kde auta jezdila hodně přes 300 km/h a to i při natáčení. Říkal jsem si, že za to může tehdejší filmová technika, ale až později mi došlo, že to tak řidič prostě vnímá. Uvědomil jsem si to kdysi za volantem dost silného auta ale nemyslel jsem, že to zažiju v MX-5. Ale úsek mezi Pardubiceni a Jihlavou má hladký asfalt, spoustu rovinek a rychlých zatáček, počasí bylo ideální, provoz minimální, jel jsem dost přes zákonný limit a dostal jsem se do rytmu a nějakého stavu mysli, kdy jsem byl dokonale uvolněný a soustředěný na jízdu. A najednou se všechno zpomalilo a krajina se pohybovala asi jako když jedu 50-kou v obci, na všechno bylo dost času, asi jako v Matrixu, když letěly tááákhle pomalu vystřelené kulky. Nevím čím to je ale je to hodně zajímavé, v hlavě je klid a mír, přitom se člověk soustředí a reaguje jak má (teda aspoň doufám
).
Bohužel byla tahle vyjížďka asi jedna z posledních, ale to už jsem si říkal minule, tak raději nebudu Mazdu nijak složitě zazimovávat:-).