Takže jak jsem předeslal v původním topicu, otvírám zde slavnostně další část týkající se vlastnictví mojí mx5. Budu sem psát hlavně o rady a vaše drahocené zkušenosti. První příspěvek pojmu jako takový referát, takže deme nato.
K čemu mx5?
Pro radost, nic jinýho v tom není. Všichni to máme stejný. Moje vidina je taková, že auto budu používat jako 2. a to jen za pěkného,nejlépe letního
počasí. Sice mám sadu zimních kol, ale s největší pravděpodobností je obratem prodám. Moje mx5 sníh a sůl nepoznala v Německu, nepozná to ani v čr. Řekl bych že z takových 90 proc. budou okresky a zbytek okruh. Přeci jen bydlím 1,5km od Masarykáče
.
Úpravy, opravy
Ačkoliv nejsem mechanik, tak mě auta baví a to tak moc, že bych rád pouhé vlastnictví povýšil na samosprávu:-). Myslím, že spousta z vás to má opět podobně. Prostě a jednoduše bych se o autě rád naučil co nejvíc a chtěl bych být schopnej si co nejvíc případné práce a oprav udělat sám.
První 2 věci, který hodlám řešit přes zimu jsou volant a sedačky. Asi mám nějaký nepoměr těla, ale do auta se vejdu vážne hodně natěsno. Při zatáčení si volantem holím koule a hlavou olizuju strop. Asi tak. Volant nebude problém, ale sedačky potřebuju píchnout. Co od sedačky požaduju?
1. Aby šla co nejníž = získání místa. Má někdo zkušenost s našroubováním do podlahy? Pojezdy bych nejradši zachoval, ale když nebude zbytí.
http://www.sportovnisedacky.cz/aktualni-nabidka/ ? Znáte/neznáte? Vejdou se vůbec do miaty? Ikdyž to si asi přeměřím sám.
2. Pohodlná! auto sice bude na víkendy, ale žádnej kamennej kostitřas nechcu ani vidět
3. Vícebodový pásy. Opět bez zkušenosti. Ale třeba toto?
http://www.sportovniautodoplnky.cz/4-bo ... cervene-2/ . Tuším správně, že bude potřeba harness bar? Já nějakou tyčku za sedadlama mám, ale co je to přesně, kdo ví? Foto přidám.
4. Ikdyž to nerad otvírám, tak cena. Recara za 10k/kus bohužel mimo realitu
Poslední úpravu kterou bych rád udělal je instalace Rollbaru. Minulej rok tuším zde někdo organizoval group buy z anglie, bude se to opakovat? Já bych se hned přidal..
Budoucnost
Možná jsem to měl nazvat spíš snění
..Sem bych zahrnul: jiný kola, shodit podvozek, brzdy, výfuk a trochu poštelovat motor. Dál to ale nemá cenu rozvádět, sám ještě nevím.
Nevím jestli na všechnu tuhle hromadu otázek otevírat nový témata, nebo to nechat zde. Nerad bych ale celý forum zaspawnoval svýma slintama
..Pokud je něco už odpovězeno jinde na foru, stačí poslat odkaz. Než jsem se zeptal, samosebou jsem to tu prolezl, nicméně to nemusí ještě nic znamenat.