Ciao
Jak tak koukám na kalendář, je nejvyšší čas
začít plánovat případné společné letní výjezdy.
Po pár stovkách km, jsem se Miou sžil natolik, že se společné cestě nejen nechci vyhýbat, ale naopak jsem se ji rozhodl iniciovat.
Jako primární pro zjištění případných spoluúčastníků vidím nastřelit trasu, t.j. kam a kudy, z čehož vyplynou:
a) km,
b) počet dní - osobně bych jako optimální viděl 1 týden, s odjezdem z Prahy brzy v sobotu ráno (lze ale i v pátek odpoledne/ navečer) a návratem příští neděli.
Následně pak sladit časové možnosti a zvolit termín.
Moje představa je dále:
- cenově pro 2 lidi/1 auto cca do 25.000,-,
- trasu mimo dálnice s výjimkou "přibližovací etapy" přes Německo,
- ubytování řešit až při cestě, abychom nebyli časově vázaní a itinerář mohli operativně měnit, spaní primárně v kempech ve stanu nebo chatičky (jak kdo bude chtít), privát nebo hotel jen nebude-li možno jinak - je to holt o € a ty radši vydám za benzín, nebo vstupky,
- vaření: jen teplé nápoje - snídaně, případně polívky nebo nudle z pytlíku - bude-li kalup při cestě, jinak obědy a večeře v lokálních/místních stravovnách - italskou gastronomii chápu jako 2. cíl cesty, a jíst v malých kantýnách mi "nevadí"
Protože k mým nej oblastem, a to jak kvůli cestám/silnicím, tak kvůli krajině a památkám patří Alpy a severní Itálie, navrhuji to, co znám. Sice na moto, ale je to tam nádhera =
Toskánsko.
Jako 1. nástřel trasy pro diskusi navrhuju
tuhle. Je to 2.370 km, ale garantuju, že stojí za to
.
P.S.: Jakou máte při tak dlouhém tripu - přes hory a doly, zkušenost se spotřebou v € na 100 km
Co se termínu týče, preferoval bych 1. polovinu června (optimálně 08.06. 16.06.), kdy už je teplo, ale ještě volno na silnicích i v kempech a ubytování i hospody jsou za předsezónní ceny.
- mx5_miata_richi.jpg (6.81 KiB) Zobrazeno 28793 krát