Jihomoraváci

Plánované srazy, výlety a sportovních akce ...
Pravidla fóra
Máte chuť se o víkendu sejít? Jeli byste na otočku do Alp? Napište to sem, třeba se někdo přidá :-)

Re: Jihomoraváci

Příspěvekod kousmen » 16 bře 2013, 11:56

Škoda že jste nebrouzdali kolem, povozil jsem se kolem Adamova a naprostá pecka. ;)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod Henges » 16 bře 2013, 17:53

Sedrik: fakt ti prijde treba mensi cas na reakci stejne "bezpecny" jako delsi cas :-)
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod Sedrik » 16 bře 2013, 18:25

Henges píše:Sedrik: fakt ti prijde treba mensi cas na reakci stejne "bezpecny" jako delsi cas :-)

To je na delší diskusi :)
Musíš zohlednit i to, jak který člověk reaguje - někdo nestihne zareagovat ani kdyby na to měl hodinu.

Prostě nejsem zastánce obecného tvrzení rychleji = nebezpečněji. Záleží to na milionu faktorů. Máš pravdu v tom, že když vezmeš jednoho jezdce, jedno auto a postavíš mu překážkovou dráhu (a eliminoval bys faktor učení), pak při vyšší rychlosti bude větší šance, že nedokončí.
Pokud se ale bavíme o běžném provozu, různých řidičích a různých autech, pak ta rovnice neplatí :p Jsou řidiči, pro které je 90km/h mimo obec moc a jsou jiní, kteří v daném úseku jezdí 100km/h a objektivně nebezpečnost toho úseku pro sebe, ani pro ostatní nezvyšují.

Předpokládám argument "ale kdyby mu tam vběhlo koťátko s dítětem v náruči, tak by z 90 třeba zastavil, ale ze 100 už ne" - toto neberu. Neexistuje modelová situace a modelová reakce - řidič, co jede 80 by třeba nezačal brzdit vůbec, protože by se lekl (i to se může stát) a řidič, co jede 100 by strhl auto do protisměru a překážku objel - jak jsem psal, závisí to na spoustě faktorů a nelze zjednodušovat na speed kills.
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod Henges » 16 bře 2013, 20:36

Nj ale ja se nebavim o 90 a 100 km/h, v tomhle pripade to beru tak jak to pises a souhlasim. Mel jsem na mysli spise jak tu bylo nadhozeno k uprave zvyseni vykonu turbem kde auto nekdy dostava vyrazne jine vlastnosti kde se nebude konat rozdil 10km/h ;)
Henges

Příspěvekod Pochtli » 17 bře 2013, 12:00

Henges píše:Nj ale ja se nebavim o 90 a 100 km/h, v tomhle pripade to beru tak jak to pises a souhlasim. Mel jsem na mysli spise jak tu bylo nadhozeno k uprave zvyseni vykonu turbem kde auto nekdy dostava vyrazne jine vlastnosti kde se nebude konat rozdil 10km/h ;)

Tady si dovolím rýpnutí - asi si myslíš, že každý, kdo má výkonné vozidlo je automaticky pirát řítící se bezhlavě 150 km/h po okresce.. Každý se asi setkal u nějakého přibližovadla se situací, kdy je šance předjet (další možnost třeba až po 10 km), ale jaksi chyběl dostatečný výkon, aby se RYCHLE A BEZPEČNĚ předjelo.
A další klišé - co myslíš, kdo zastaví rychleji, jestli auto v perfektním technickém stavu jedoucí 110 nebo rozhrkaný polovrak jedoucí 80 (raději pominu důležitý element - řidiče)?
NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod Sedrik » 17 bře 2013, 17:57

Já myslím, že si rozumíme :p
Jak jsem psal - tohle je na delší diskusi a toto asi není úplně vhodné téma. Můžeme si nad tím sednout někde v hospodě a myslím, že se nakonec shodneme :)
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod Henges » 17 bře 2013, 18:10

Ach jo, to je vazne slovickareni a reseni uplne neceho jineho. Vubec jsem tu neresil predjizdeni slabem a silnem autem, myslis si ze si fakt budu myslet ze slabe auto je bezpecnejsi pri predjizdeni? Resil jsem upravu turbem jak jsi psal, ktery nikdo nestavi aby s tim jezdil pomalu a nekdy,treba u hond vti dostava auto slusne koule a jizda uz dostava jiny charakter,ktery nepovazuju za stejne "bezpecny" jak je bezna jizda . Vubec tu neresim slabe vs. silne auto a rozdil 10-20km/h ;-)
Henges

Příspěvekod Henges » 17 bře 2013, 18:11

Sedrik píše:Já myslím, že si rozumíme :p
Jak jsem psal - tohle je na delší diskusi a toto asi není úplně vhodné téma. Můžeme si nad tím sednout někde v hospodě a myslím, že se nakonec shodneme :)

Asi tak ;)
Henges

Příspěvekod Borgi » 17 bře 2013, 18:49

Jezdit rychle neznamená vždycky rychle :D
Jde o plynulost a je to o to kdo sedí za volantem. To jak jsou těď relativně rychlý auta levný (bohužel už to jsou to většinou vraky) mi nahání hrůzu protože to co si dnes osmnáctiletí fracci můžou koupit je děsivý viz. to co jezdí u nás ve městě. Tady už už nezbývá než je z těch aut vytahovat a mlátit je po těch rypácích 8-)
Borgi

Příspěvekod Sedrik » 18 bře 2013, 14:33

Borgi píše:Jezdit rychle neznamená vždycky rychle :D
Jde o plynulost a je to o to kdo sedí za volantem. To jak jsou těď relativně rychlý auta levný (bohužel už to jsou to většinou vraky) mi nahání hrůzu protože to co si dnes osmnáctiletí fracci můžou koupit je děsivý viz. to co jezdí u nás ve městě. Tady už už nezbývá než je z těch aut vytahovat a mlátit je po těch rypácích 8-)

V Tomhle mi mluvíš z duše - taky u nás jezdí 30 let starý 5kový superbaworáky, který jsou snad na pneumatikách, na kterých vyjely z fabriky a řídí je kluci cca 18 let. Jejich jedinou prioritou je, aby to hrálo hooodně nahlas a dělalo bordel ("sportovní" výfuk) - pak když tu raketu vidím, jak letí po okresce, tak mi běhá mráz po zádech. A bude hůř.
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

PředchozíDalší

Zpět na Akce, srazy, víkendy, výlety ...